Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzoo prosze o pomoc

przypisy praca licencjacka pytanie prosze o pomoc

Polecane posty

jak to wyglada z tymi przypisami?? czy na kazdej stronie musza byc?? korzystam tylko praktycznie z trzech najwazniejszych ksiazek ale nie pisze slowo w slowo czy mogew omijac prypisy??

wygląd przypisów zależy tylko i wyłącznie od promotora, jego musisz spytać czy maja być na każdej stronie i w jakiej formie. a to, że nie piszesz słowo w słowo nie zwalnia cię z odpowiedzialności za plagiat. jeśli nie piszesz słowo w słowo to w przypisie napisz ref. za: i dalej odnośnik do pozycji

Gość juz dawno po
u mnie trzeba bylo w każdym akapicie, jesli cytat doładny to piszesz np. Piątkowski 2002 s.26 jeśli tylko korzystasz z ksiązki to np. za M. Sokolowską , 1986, s.65 No ale ja kończylam państwowa uczelnie z tradycjami i mili zajoba wtedy na tle plagiatów

no tak ale z jakichs ksiazek korzystac musze

Gość juz dawno po
przepraszam za literówki , mam nadzieję , że zrozumialaś:)

a ja koncze na niepanstwowej....

Gość juz dawno po
no musisz, nie wiem o co ci chodzi . Właśnie po to sa przypisy, żeby cie nie posądzono o plagiat

tak tak zrozumialam tylko powiedz pry korystaniu z samej ksiazki tez musialas podawac strony??

Gość juz dawno po
to porozmawiaj z promotorem jak juz ktos ciradził. 3 ksiązki to troche mało , ale to od tematu tez zależy .

Gość juz dawno po
no ja musiałam , może u ciebie nie będzie to konieczne

licencjat z 3 książek... a to ciekawe.... ja miałam w bibliografii coś koło 90 pozycji :o

Gość maleńkiemalenstwo
mój Promotor miał bzika na punkcie przypisów, absolutne minimum to 3 na stronie... ale to była magisterka , i w dodatku kilka lat temu wg mnie przypisy są konieczne

Gość maleńkiemalenstwo
faktycznie, 3 ksiażki to ciut mało praca nie moze sie opierać tylko na 3 pozycjach...

Gość studentka85
Hej. Przypisy musza byc praktycznie do wszystkiego co umieszczasz w pracy, poniewaz praca licencjacka badz magisterska polega na tym aby z roznych ksiazek ( i tu mam na mysli przy pracy mgr ok 40-50 pozycji) "zlepic" nieco wiekszy referat na wybrany przez siebie temat. Jesli bys pisala prace dyplomowa wtedy mozesz opierac sie na kilku wybranych ksiazkach, ale wnioski musze byc Twoje. Najlepiej, aby na kazdej stronie byl choc jeden przypis?? Jesli mozna wiedziec jaki masz temat, ze korzystasz tylko z 3 ksiazek?? Ps. Ja wlasnie pisze magisterke i koncze II rozdzial, a wszystkich mam III :)

pisze o zyciu starozytnych egipcjan, konkretnie to sa tylko 3 ksiazki na ten temat w pozostalych sa tylko wzmianki

Gość fdvdffd
a powiedzcie mi jak zrzucic prace na plytke cd?? bo musimy tak oddac ;/

Gość studentka85
Ps. Jesli chodzi o te 40-50 pozycji to moj promotor powiedzial, ze to jest minimum. Moja siostra pisala prace na temat zabezpieczen w internecie (cos w tym stylu-dokladnie nie pamietam) i glownie korzystala z 5 ksiazek, ale opierala sie rowniez o wiadomosci z internetu i jakies ustawy prawne ... Wiec jednak jak widac mozna z mniejszej liczby ksiazek korzystac. Dodam, ze skonczyla prawo na Uniwerku :)

Gość maleńkiemalenstwo
skoro konkretnie sa tylko 3 ksiazki na ten temat, a w pozostalych sa tylko wzmianki , to i tak mozesz przeciez wskazywac w przypisach na te ksiażki, zawsze to będzie lepiej wyglądało, niż jak będziesz wskazywała tylko 3 pozycje

ja wlasnie skonczylam pisac prace i nie na kazdej str mam przypisy. jesli cos zmieniasz to nie musisz dawac przypisu, przypis daje sie tylko i wylacznie gdy cytujesz czyjes slowa.

Gość studentka85
Wystarczy, ze z kazdej ksiazki dasz po 2 - 3 zdania, a z tych trzech glownych bedziesz uzupelniala i juz masz wiecej pozycji w bibliografii. U mnie w niektorych ksiazkach pisze doslownie po kilka zdan, a mimo to zamieszczam je w pracy i bibliografii. Dodatkowo mozesz skorzystac z wiadomosci w necie. Ps. Zawsze wydawalo mi sie, ze na takie tematy jest duzo literatury. Moze powinnas jeszcze poszukac czegos??

\" 15:04 karolcia8 jesli cos zmieniasz to nie musisz dawac przypisu, przypis daje sie tylko i wylacznie gdy cytujesz czyjes slowa.\" bzdura, przypis daje się zawsze ZAWSZE gdy podajesz cokolwiek z jakiejkolwiek książki, nawet pozmieniane

Gość aisab
ilość pozycji w bibliografii o niczymnie swiadczy. co to za sztuka przepisywac cos z ksiazek. praca powinna byc własna! wiadomo ze literatura misi byc ale co to za praca co sie wyłacznie na literaturze opiera. bez własnych przemysleń i propozycji. wogóle prace czysto odtworcze sa bez sensu i nie maja zadnej wartosci!

Gość studentka85
Karolcia8 - jesli zmieniasz TO TEZ MUSISZ DAC PRZYPIS, bo jesli nie ma przypisu to znaczy, ze sama to wymyslilas i mysl jest Twojego autorstwa, a jesli przepisujesz slowo w slowo z ksiazki to wtedy tez robisz przypic, ale juz w cudzyslowiu. Przypis nie musi byc koniecznie na kazdej stronie, ale wiadomo, ze lepiej to wyglada i promotor jest zadowolony :)

Gość studentka85
aisab to Ty chyba mowisz o pracy dyplomowej ???

Gość aisab
praca licencjacka jest rowniez praca dyplomowa.

\" 15:07 aisab ilość pozycji w bibliografii o niczymnie swiadczy. co to za sztuka przepisywac cos z ksiazek. praca powinna byc własna! wiadomo ze literatura misi byc ale co to za praca co sie wyłacznie na literaturze opiera. bez własnych przemysleń i propozycji. wogóle prace czysto odtworcze sa bez sensu i nie maja zadnej wartosci! \" wybacz słońce ale ja pisałam o literaturze i tam pozycji, z których trzeba korzystać jest od groma i ciut ciut. moja promotorka i tak kręciła głową, że mam za mało pozycji w bibliografii

Gość aisab
z ta roznica ze otrzymujesz dyplom licencjata a nie magistra jak w przypadku pracy magisterskiej. oba mam w szufladzie to wiem.

Gość fdvdffd
a powiedzcie jak zrzucic prace na płytke?? :(

Gość studentka85
Jeszcze NIGDY nie slyszalam, aby praca licencjacka czy mgr byla pisana "z glowy". I wlasnie MUSI byc duzo pozycji ksiazkowych, bo wlasnie z fragmentow tych ksiazek sklejasz w calosc swoja prace :)

oj juz jestem zalamana a jak długo pisaliscie taka prace??