Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzoo prosze o pomoc

przypisy praca licencjacka pytanie prosze o pomoc

Polecane posty

Gość aisab
a czy ja napisałam ze powinna byc z głowy? w którym miejscu?

przypisy stisuje sie nie tylko wtedy, gdy cytujemy czyjeś słowa, funkcje przypisów: 1) funkcja dokumentowania pochodzenia cytatów i zapożyczeń z inych myśli, 2) funkcja wskazywania podobieństw lub różnic własnych myśli w stosunku do innych, 3) funkcja przypomninania czytelnikowi pewnych informacji, gdzie indziej uzyskanych, 4) funkcja uzupełniania treści tekstu pracy, 5) funkcja zwrócenia uwagi na inne wyniki badań, 6) funkcja objaśnienia nieznanych pojęć

Gość studentka85
heheheh Aisab to Ty chyba musialas kupic ten swoj dyplom - ciekawi mnie tylko na jaki temat pisalas prace skoro byla Twojego autorstwa?? Czyzby jakies nowe odkrycie, metoda, regula??

Gość aisab
moim zdaniem TYLKO i chyba moge je wyrazic praca czysto odtwórcza nie ma duzej wartości! bo czy sztuka jest umiejetnośc robienia przypisów? jesli tak to zwracam honor. według mnie wartośc ma tylko ta praca której choc jeden rozdział to praca wyłacznie własna czyli np. jakies padania, analiza konkretnego problemu, sytuacjiw przedsiebiorstwie itd. ale to tylko moje zdanie...

Gość aisab
zastanawiam sie jak to sie stało ze jestes studenttem skoro nie umiesz czyatc ze zrozumieniem. obie praca napisałamsamodzielnie dla twojej wiadomosci i z wynikiem bardzo dobrym.

Gość studentka85
Aisab napisalas , ze praca powinna byc wlasna, wiec domyslam sie, ze musialas cos odkryc, aby o tym napisac?? Bo nie wiem jak to inaczej zrozumiec?? I nie mam pojecia jak napisac prace bez ksiazek, a ilosc pozycji w bibliografii ma OGROMNE znaczenie !!!!!!!

Gość aisab
"MUSI byc duzo pozycji ksiazkowych, bo wlasnie z fragmentow tych ksiazek sklejasz w calosc swoja prace " bez komentarza a potem mamy magistrów...

\"jakies padania, analiza konkretnego problemu, sytuacjiw przedsiebiorstwie \" no i widzisz? bo nie przyjmujesz do wiadomości, że ktoś może być na humanistycznych studiach, na których nie robi się badań, statystyk itp

Gość aisab
wez przeczytaj dokładnie co napisałam! to chyba logiczne ze trzeba korzystac z literatury!

Moim zdaniem umiejętność robienia przypisów jest sztuką, widziałam wiele prac i szczerze mogę stwierdzic, że nie kazdy jest w tej sztuce biegły... Zawsze wartość pracy jest większa, jeśli zawiera własne pomysły czy odkrycia.

Gość aisab
no i tu sie mylicie, humanista tez moze tu wiele zdziałac!

Gość aisab
dziwna rozmowa! wzorowa praca to oczywiscie napisana poprawnie pod kazdym wzgledem, równiez z prawidłowymi przypisami! boze ja o jednym a tu... przykre...

Gość juz dawno po
tak , ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Kazda praca ma część teoretyczna i badawcza.W części badawczej i wnioskach jest czas na popis wlasnych inwencji . Rozległa literatura zawsze podnosi range pracy , ale tez bez przesady .

Gość aisab
tylko pojawia sie pytanie czy jesli dla kogos kto konczy studia zrobienie prawidłowo przypisów to problem to podejrzewam ze dalej moze byc tylko gorzej.

Gość studentka85
Jesli ktos ma prace, w ktorej 2 czy 3 rozdzialy sa czysto teoretyczne to nie wiem w jaki sposob ma sam to napisac. Wiadomo, ze jesli jestes na kierunku ekonomia czy nawet zarzadzanie to takie badania czy analizy robisz sam, ale my tu piszemy ogolnie o pracach licencjackich i mgr. Zreszta nawet, aby napisac taka analize na przykladzie jakiegos przedsiebiorstwa to wiadomo, ze w poprzednich rozdzialach musisz oprzec to na teorii i wytlumaczyc co i jak :) .

Gość KAROLLLLCIA
to dziwne bo na w prywatnej szkole wprawdzie powiedzieli ze to jest praca naukowa ;/

Gość aisab
pamietam jak ludzie na studiach uwazali ze im wiecej literatury tym lepiej! słyszałam gadkiw style-ja tam nawet jedno zdanie chce z tej ksiazki wziac bo juz bede mogla sobie do bibliografii wrzucic-no coz juz chyba wiem o co chodziło...

Gość aisab
dobra wez po szkoda słow! dalej uwazasz ze napisałam ze nie korzysta sie z literatury!!!!

wiec chyba nie rozumiesz że u niektórych bardzo rozbudowana bibliografia to wymóg stawiany przez promotora! moja odrzucała pracę które miały poniżej 50 pozycji w bibliografii i chciał nie chciał ludzie na siłę szukali innych... zreszta nie wyobrażam sobie napisać pracy na 180 stron (czysto teoretycznej) z 3 książek :o

Gość aisab
wrzocic miało byc

a ja nie wiem, to jak mozesz, wytłumacz mi... mój promotor zawsze uczulał, ze nawet jeśli spiszę z danej ksiażki jedno zdanie i nie wskazę, że jego autorem jest ktos inny, to jest to zwykłe przestępsto-kradzież

Gość aisab
cofam sie....

Gość aisab
i to moze zrozumiecie teraz???

Gość aisab
na opak bedzie teraz ...

Gość aisab
ide juz... pozdrawiam wszystkich przyszłych MAGISTRUF

Gość aisab
mówię do siebie

Gość aisab
cóż... tak z reguły mam... wszystkie pomarańczowe wpisy są mojego autorstwa teraz rozumiecie?

Gość juz dawno po
meaaa ma racje , niektórzy promotorzy po prostu wymagaja wielu pozycji , kłócić się z nimi nie ma sensu . Ludzie więc wpisywali co sie dało wsio, encyklopedie, artykuły prasowe, slowniki....