Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliseeee

Co lepsze maska czy odzywka do wlosow?

Polecane posty

Gość aliseeee

czym sie rozni maska do wlosow od dozywki do wlosow? co jest skutecznijesze??

zdecydowanie maska jest skuteczniejsza. Odżywkę stosuje się po każdym myciu, jest to taka ochrona czy odżywianie 'na bieżąco'. Większości odżywek nie trzymamy na włosach dłużej niz 5min. Lub nawet nie spłukujemy. Nie sa tak intensywne w działaniu jak maski. Jeżeli chcesz poprawić strukturę włosa, odżywić znacząco i poprawić kondycję, zastosuj maskę. Maskę nakłada się (oczywiscie zaleznie od marki, typu) na swiezo umyte, podsuszone recznikiem wlosy (tak, aby nie splywala z nich woda - wtedy maska splynie!). Ja używam maski przeciwstazeniowej z Oriflame i tę akurat trzymam na wlosach 10min, po czym splukuje ciepla, ale nie goraca woda. 2 razy w tygodniu. Do skonczenia opakowania. Maski stosuje sie albo w ramach kuracji - wlasnie do skonczenia opakowania, albo okazjonalnie - zaleznie od potrzeb.

Gość aliseeee
ja chce zamowic placente

Wyciąg z łożyska (placenta) stosowany był w medycynie chińskiej jako środek biostymulujący już III w.n.e. Uzyskuje się go z świeżych ludzkich łożysk (po porodzie) lub z łożysk krowich z 5 miesiąca ciąży. ? ok....

c.d. Pozostałe wyciągi gruczołów hormonalnych - do wyrobu kosmetyków hormonalnych stosuje się czasem wyciąg z grasicy cieląt (liofilozowany, rozpuszczalny w wodzie, uaktywnia i uodparnia komórki skóry) oraz wyciągi z jajników (Ovarian ex) i jąder (w Polsce zabronione). o tym nie słyszałam