Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gonia1987

KURCZE, MAMUSIE CO TO MOŻE BYĆ???

Polecane posty

Mój synek (5 i pół miesiąca) wczoraj był bardzo płaczliwy i miał temperaturę 37,2. Dzisiaj jest bardzo spokojny, co u niego też jest dziwne i temperatura wzrosła do 38st. Myślałam, że może ząbkuje, ale teraz już sama nie wiem. Oczywiście umówiłam się do naszej pediatry, ale dopiero na 16. Boję się...tyle teraz tych wszystkich chorób - zapalenie ucha, dróg moczowych...znacie objawy tych chorób? czym może być spowodowana taka gorączka?

Gość moze trzydniówka
jak pojawi sie niedługo wysypka gdzies na ciałku to moze to byc to, obserwuj malego, wazne ze idziesz do lekarza

Za dużo domysłow może być :) Może być to tak zwana 3-dniówka,ząbki (mój gorączkował przed 1 ząbkiem bardzo długo) oraz wiele innych chorób.Dobrze że idziesz do lekarza to będziesz wtedy napewno po wizycie bardziej spokojna.

gonia u dziecka to moze oznaczac wszystko... nie bylas z nim na szczepieniu ostatnio? albo moze to ząbki i juz niedlugo zobaczysz mialą perelkę :D:D albo coś sie zaczyna... jakieś choróbsko

Gość kilopol
przecież temperatura u takiego maluszka zaczyna się od 37,5 więc nie panikuj.

gonia1987---- A i jeszcze jedno ? czy mieżyłam temp.w pupci??? jeśli tak to trzeba odjąć 4 kreseczki.

tak tak mierzyłam w pupci i już odjełam temperaturkę. Wojtuś jeszcze od urodzenia w ogóle nie chorował. Nie wyglada żeby miał być chory - nie kaszle, nie ma kataru. A ząbki???hmmmm...ale on nawet nie ma czerwonych dziąsełek, nie wpycha niczego do buzi bardziej niż zwykle i nie ślini sie bardziej niż zwykle.Może panikuje, ale cóż - martwie się , jak chyba każda mama. A myslicie, że lekarka będzie wiedziała czym spowodowana jest ta gorączka? przecież ona go może tylko osłuchać..

gonia powiem ci z doświadczenia ze ci guzik lekarka powie :D:D bo ona Bogiem nie jest. oslucha malego do gardla zobaczy sprawdzi ciemiączko popatrzy czy zabki nie idą... warto sie przejsc ale na cuda nie licz... jak mu sie nic nie dzieje a tylko stan podgorączkowy się utrzymuje to nie masz co panikowac.

dzięki MaMani - ja mysle, że może da mi skierowanie na badanie moczu czy to czasem zapalenie dróg moczowych nie jest. A tak poza tematem to oglądnełam zdjecia mani - jest taka śliczna:) A jeśli mogę spytać to ile masz lat? Bo wygladasz bardzo młodziutko na zdjęciach - i widać, że jesteś sympatyczna:)

Gość a mnie tez sie wydaje
że to trzydniówka ...jest to cos takiego ,ze dziecko ma podwyższoną temperature ,jest marudne i potem pokazuje sie na ciele drobniutka wysypka ...nie wiadomo dlaczego tak sie dzieje ale to samo przechodzi ....jak dłuzej sie bedzie utrzymywać temp to raczej idż do lekarza !

Gość na patelni je podpiecz
przeziębienie,idz do lekarza

Gość a mnie tez sie wydaje
bo wysypka dopiero pokazuje sie jak juz goraczka ustąpi po 2-4 dniach ! jak masz obawy to pokaz dziecko lekarzowi -to cie uspokoi

gonia mam 22 lata.... :) o rok starsza od Ciebie jestem. Mam nadzieje ze ci da skierownaie na badania moczu choć powiem ci ze przy infekcji w drogach moczowych mojej malej nic nie bylo. zadnego stanu podgorączkowego... Napisz prosze co powiedział lekarz. Pozdrawiam

no i byłam u lekarki - najprawdopodobniej to trzydniówka - jak nie przejdzie do niedzieli, to mam się do niej zgłosić. Jutro mam oddać mocz do badania, ale ona mówi, że to raczej nie to, ale sprawdzić trzeba. Tak się martwię - wieczorem przed podaniem panadolku mały miał 38 i pół....nie ma apetytu i usnał biedaczek od razu po kąpaniu dosłownie w 3 minuty...no bo co to innego może być???

Gonia, u mojej Dominiki tak wyglądało właśnie wychodzenie pierwszego ząbka...wszyscy wkoło mi mówili, że to na pewno trzydniówka i mam czekać na pojawienie sie wysypki...a ja intuicyjnie czułam, że to idą ząbki...i miałam rację, po trzech dniach na światło dzienne wyszła dolna jedyneczka... może tak jest też u Wojtusia:)

no i dziś sytuacja przedstawia się następująco - wieczorm temperatura 38,5. podałam ibufen w nocy nie miał goraczki, ale budził się co chwilę i nie mógł usnąć - nigdy nie miał z tym problemów. Dzis ma 37,3 - nic mu na razie nie podaje, po ponoć takiej temperatury się nie zbija. Jest marudny, ale nie ma zaczerwienionych dziąsełek. Baderko a czy Twoja córcia miała czerwone dziąsła? i jaką miała gorączkę? acha rano daliśmy mocz do badania - czy to czasem nie jest zapalenie dróg moczowych.

Gość Hajleselasi
Ja nie pomogę aczkolwiek ładna rodzinka z was :)

Gonia, u mojej małej nie było opuchniętych ani zaczerwienionych dziąsełek, co więcej wcześniejsze objawy ząbkowania czyli ślinienie się i wpychanie wszystkiego do buzi ustały na długo przed wyjściem ząbka:)

jesli chodzi o gorączkę to przez trzy dni było to trochę ponad 38 a jednego dnia nawet powyżej 39...

dzięki baderka trochę się uspokoiłam - tylko że mały nie ma apetytu i to też mnie martwi.

no i jednak moje przypuszczenia sie sprawdziły - infekcja dróg moczowych. na szczęście lekka. Mały dostał pierwszy raz w życiu antybiotyk. Mam nadzieje, że szybko mu przejdzie..