Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szokkk018353

czy poszłybyście do ginekolog co robi skrobanki jakbyście były w ciązy?

Polecane posty

Gość szokkk018353
tak ta gin jest własnie z tych czasuw rodzimy albo usuwamy bo młodsi ginekolodzy watpie zeby to praktykowali

Gość a co to za problem
jak niepewnie? no przecież taki lekarz robi to, co danej pacjentce jest potrzebne :o kurde, pranie mózgu przez ostatnie 20 lat w polsce na temat 'zabijania nienarodzonych" zrobilo swoje jak widze :o

Gość nigdy bym nie poszła
dla niej to nie dziecko tylko coś.. dla mnie dziecko to dziecko (człowiek), własne czy cudze nie ma znaczenia i już

Gość to nie jej wina ze
jesli masz obawy to do niego nie chodz, ale wydaje mi sie, ze sa one bezpodstawne. wyadje mi sie tez, ze jesli lekarz jest w stanie zalatwic skrobane za odpowiednia kase to i ciaze poprowadzi strannie, bez owijania a w bawelne i mydlenia oczow.

jak dla mnie ta babka to zwykły przestepca nie chodzi tu o moje czy nawet jej przekonania ale o to ze bierze łapówki i robi takie akcje. To co robi to nielegalne i bez wzgledu na to czy nam sie prawo podoba czy nie - powinnismy go przestrzegac a ona tego nie robi.

Gość a co to za problem
dziecko :o zarodek kuilkutygodniowy, któym nawet nie wiadomo czym będzie to nie jest dziecko :o

Gość szokkk018353
dla mnie ta istotka która jest jeszcze galareta jest przezemnie juz kochana i uwazana jako człowieczek malutki i go kocham, owszem jak pacjentka wymaga skrobanki bo sobie życzy to gin tak zrobi

Gość ja bym poszła
właśnie moim zdaniem chore jest to, że państwo w tak delikatnej sprawie, jak ciąża, dyktuje nam warunki- co mamy robić, uważam że aborcja powinna być sprawą sumienia każdej osoby, przynajmniej do 12tyg.... i moim zdaniem lepiej, że jest taki lekarz, który wykona skrobanke, niz później wysłuchiwać wiadomości jak to konkubent pobił na śmierć niemowle, albo sąsiadka znalazła je na śmietniku.....

Gość to nie jej wina ze
przestrzeganie prawa? nie zamierzam przestrzegac prawa, ktore jest nie zgodne z moimi przekonaniami. kiedys nie zgodne z prawem bylo dzialanie w podziemiu i dzialanie przeciwko ustorojowi, ale znalezli sie ludzie, ktorzy mieli wlasne zdanie i dzieki temu jest lepiej. jesli sa ludzie, ktorzy potrzebuja takiego zabiegu to powinni go otrzymac bez wezgledu na to co ja o nim mysle

Gość to nie jej wina ze
dokladnie, a smiesznym jest dla mnie pzrsetzeganie prawa, ktore wybralo kilku ludzi w tym kraju sa nie tylko katolicy

Gość szokkk018353
dla mnie właśnie taki gin jest od skrobanek tylko tak na nią patrzę a nie od zachowania ciąży, powinien być podział ginekolog skrobacz i ginekolog anty skrobacz, niewiem jakos tak bo taki co skrobie to mysli ze nastepna pacjentka to kolejny kawał mięcha które się puściło

Gość ja bym poszła
dokładnie, nasze państwo jest chore...niby 90% katolików, ale jak się zapytasz o sex, antykoncepcje czy skrobanki, to większość ma inne poglądy niz kościół.....dlatego przy każdej okazji trzeba wyrażać swoje poglądy-może się coś zmieni!

Gość jak to nie wiadomo
czym będzie zarodek? a ty niby kim byłaś jak nie takim zarodkiem? oczywiście niby gorsze jest zostawienie dziecka na śmietniku (co o dziwo zdarza się bardzo sporadycznie) niż takie maleństwo rozerwane w czasie aborcji na strzępy

Gość i wyrzucone do kubła

dziewczyny ja nie twierdze ze prawo jest dobre - tak macie racje powinnyśmy same dokonywac takich wyborów ale - lekarz jest lekarzem i mimo wszystko powinien tego nie robić a robi bo moze na tym zarobic a to mnie przeraza nie powinno tak byc - dobrze ktoś napisał ze skrobacz a ginekolog to nie to samo.

Gość ja bym poszła
szokkk018353>>> każdy lekarz jest "skrobaczem" jak to nazwałaś....to jest normalny zabieg....jak myślisz, co się robi jak np. ciąża obumrze? w takim wypadku to jest wręcz zabieg ratujący życie i zapewniam, że każdy lekarz musi umieć taki zabieg wykonać..... a to w jakich warunkach będzie o wyknywał- czy na życzenie, czy w przypadku zagrożenia życia- to moim zdaniem jest sprawa SUMIENIA danego lekarza i wszystkie regulacje odgórne, są tu po prostu chore!

Gość szokkk018353
taki gin powinien byc otwarty na sprawy sexu i ciaży a niektórzy zbywają człowieka, śmieją się w pokoju pielęgniarek z dziewczyny co jest w ciąży z własnym mężem i ma 25 lat, głupota, to właśnie jak sie pujdzie do takiej nie z powołania tylko nie wiem z czego ona tam siedzi

Gość to nie jej wina ze
nie wiem po co takie podzialy, ginekolog do skrobanek i do prowadzenia ciazy. dziwczyny macie spatrzone myslenie przez wychowanie w takim, a nie innym kraju. powinien byc lekarz w 100% nastawiony na oczekiwania pacjentki i traktujacy ja indywidualnie. jesli chce skorbanki to ja ma i trzeba zrozumiec, ze nie kazdego powolaniem jest rodzenie nie chcianych dzieci, a jesli chce miec dziecko to powinien prowadzic ciaze i tyle. za to i za to bierze kase, wiec sprawy sa rownie wazne. co do tego czy ciaza jest zlepkim komorek czy nie to kazdy ma wlasne zdanie i powinien uszanowac je u innych.

Gość Znow nie na temat........
topik jest o pytaniu zawartym w temacie czy dywagacjach filozoficznych? Bo cos nie na temat.....

Gość ja bym poszła
kurde...nie chce być zbyt drastyczna....ale prawda jest tak, że w życiu jest mnóstwo przypadków i tak na prawdę od nich zależy nasze zycie....ja byłam zarodkiem i miłam szczęście- urodziłam się i wychowałam w dobrych warunkach...... ostatnio w moim mieście tir rozjechał dziecko na mizagę.....niestety miało mniej szczęścia- ale takie jest zycie, jedni mają szczęście i zyją długo i szczęsliwie inni nie i żADNE PRAWO NIE JEST W STANIE TEGO ZMIENIć..... a to jakie na prawdę właściwości ma kilkutygodniowy płód, jest nadal sprawą dyskusyjną nie zależnie od tego co uważa KK, dlatego skrobanka powinna być sprawą sumienia każdego człowieka!

Gość szokkk018353
jeśli zagraża kobiecie jak najbardziej niech skrobie aby kobiecie nic nie było. ale taki człowieczek galaretka może by był w przyszłości kimś ważnym, kimś mądrym mozna by byo się zastanawiać kim i to jest smutne. ja jestem za tym aby środki anty były bezpłatne wszelakie tabsy, gumy, i inne, albo o wiele tańsze. a nie przerywanie życia juz poczetego.tylko oczywiscie państwa nie stać na to tłumany oddaliby po trochu swojej pensji aby to było możliwe

Gość DO KURAIKO
i dlatego że się pytała czy masz zamiar zajśc w ciążę to ty juz podejrzewasz ze on moze na lewo? czemu?

Gość ja bym poszła
szokkk018353>>> co by było gdyby- takim tokiem myslenia to daleko nie zajedziemy.... bo np. gdyby matka Hitlera usunęła ciąże nie byłoby faszyzmu i miliony istnień ludzkich byłoby ocalone..... chore jest takie myślenie i w jedną i drugą stronę....

Gość to nie jej wina ze
ale rownie dobrze ta niechciana galaretka moze byc psychopata czy seryjna morderca, lub gwalcicielem. wiele badan dowodzi, ze dzieci czuja czy byly chciane czy nie i ma to wplyw na ich pozniejszy rozwoj i ewentualne patologie. kobiety wyksztalcone i zamozne i tak dokonaja aborcji np jadac do Anglii, a te z rodzin patologicznych beda dalej rodzic kolejne pokolenia przestepcow bedacych zagrozeniam dla was i waszych chcianych dzieci. wiec nie mowcie, ze moze wyrosnac na kogos wielkiego, bo rownie dobrze moze wyrosnac na morderce tylko dlatego, ze ktos go urodzil bo nie mial innego wyjscia. Polska sama tworzy patologie nie majac kasy na domy dziecka kaze rodzic kobita dzieci ktorych nie chca aby mial kto robic na zus i nic wiecej.

Gość szokkk018353
ja znam kobiete z patologii co sie 7 razy skrobała i to fakt że ona by ich nie kochała bo sex dla niej z przypadkowymi goścmi to zabawa a potem by było szkoda takich dzieci

Gość szokkk018353
a matki morderców mogły sie wyskrobać to fakt, cięzka sprawa z tym usuwaniem

Gość ja bym poszła
ja się zgadzam że skrobanki są złe, niebezpieczne dla organizmu itd.....najlepiej aby wszystkie dzieci były chciane, a ciąże zdrowe.... ALE TAK NIE JEST I NIGDY NIE BĘDZIE.... uważam, że powinno się promować bezpieczny seks, uświadamiać, ciężarne powinny mieć jak największą pomoc państwa itd a nie wprowadzać odgórne zarządzenia, że skrobanka to przestępstwo i róbcie sobie co chcecie kobiety.... zdychajcie z głody, ważne, że w zgodzie z doktryną kościoła..... ŚMIECHU WARTE!

Gość to nie jej wina ze
sprawa nie jest ciezka bo nas nie dotyczy. ciezka moze byc dla kobiety, ktora nie ma innego wyjscia aby podjac taka decyzje.

Moją ostatnią ciążę prowadził ginekolog który m.in. zajmuje się aborcjami, tzn. w szpitalu w którym pracuje robi się aborcje i wiem że on bierze w tym udział, bo rozmawiałam z nim kiedyś na ten temat. Mieszkam w kraju gdzie aborcja na życzenie jest legalna. Nawet gdybym była przeciwniczką aborcji, fakt czy gin robi aborcje nie byłby decydujący w jego wyborze, choć pewnie (mogę tylko przypuszczać) jakieś tam znaczenie mógłby mieć. Dla mnie najważniejsze jest czy gin jest dobrym lekarzem, czyjaś ideologia może mi przeszkadzać w stosunkach towarzyskich, ale nie zawodowych.