Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aw81

jakie mleko modyfik dla noworodka?

Polecane posty

Jakie mleko polecacie dla 3 tygodniowego noworodka>? ?? Od razu dodam-dla moze oburzonych- KARMIĘ PIERSIĄ. Chodzi tylko o sytuacje wyjatkowe i sporadyczne gdy musze maluszka zostawic na pare godzin z babcia a niestety nie udaje mi sie odciagnac wystarczajacej porcji pokarmu. Przeciez nie bedzie glodował...? Jakie mleczko mam zakupic ???????????

Gość po pieciu latach razem
ja dawalam bebiko 1

ja polecam NAn active a tak bardzo sie przejmuje sz opinią innych nawet jak byś nie karmiła cycem to co ??? ja karmiłąm 4 tyg synka bo nie był czym i sie ciesze bo jest mi ławiej

Gość najpierw do lekarza
ja daje humane

Każda Ci pewnie poleci takie,jakim karmi swoje dziecko.Moja jest na nanie od 4 miesiąca.Nic sie nigdy nie działo więc jest na nim nadal

Gość zatroskana
a my pijemy enfamil :)

Gość BEBILON RULEZ
Tylko BEBILON1,po nim najmniej odczynow alergicznych,nie ma zaparc co najwazniejsze!!! po NANIE zaparcia ....

Nan 1 testowałam Babilon u córki nie przeszedł wróciliśmy przez nutranigen do Nan-a

no z tymi lekarzami to ja bym nie przesadzała, bo mnie kazała testować :P i nic konkretnego nie poleciła ! tj poleiła omneo- po którym mała biegunki miała ! a lekara dalej swoje, ze ono jest naj.... :( teraz mała jest na HA !!! i jest oki ! ale mnie żaden lekarz konkretnego mleka nie zalecił (po za tą od omneo)- czyżbym trafiłą az 7 razy do konowałów???? - wątpię .

Gość Enfamil
dziecię bardzo je luib a poza tym, to jedno z lepszych i droższych - wiec na sporadyczne okazje kup je sobie. Enfamil Premium 1

ja dawałam bebiko 1 i było wszystko ok, ale lekarz polecił enfamil no i daje ten enfamil 2 juz jakis dłuższ czas, ale jest strasznie drogie i jak mała skończy pół rku czyli za tydzien zamierzam wprowadzić jakies inne , ale tez nie wiem jakie...

Gość zatroskana
oczywiscie cos mi sie tam skleilo apteka internetowa www.vena-vita.pl No i badania wykazuja, ze dobrze na wzrok wplywa :)

ja tez podaję maluszkowi enfamil 2, ale widzę, że ma trudności z załatwianiem się i często mam wrażenie, że boli go brzuszek. Kupuję mleko po 18,99 za puszkę. Czy te zaparcia mogą być po enfamilu???

Gość zatroskana
logo gdzie kupujesz tak tanio enfamil?? jak znalazlam za 20,50 to wydawalo mi sie ze taniej nie mozna... jak mozesz podaj namiary, moze przez internet by sie dalo?? Zaparcia po enfamilu raczej nie - przynajmniej moj Synek nie mial, raczej od stalych pokarmow, moze nidawno wprowadzilas kaszki ryzowe? Moj poczatkowo jak nie wypil 2x130 ml plynu oprocz mleka i posilkow stalych, to wiezialam, ze na mur beton bedzie mial problemy. A enfamil od samego pocztaku dobbrze toleruje i nic mu po nim nie jest, ale kazde dziecko inne...

Są takie apteki sieciowe \"Dbam o zdrowie\", zamawia się przez internet i odbiera właśnie w tych aptekach. Pod moim blokiem jest taka apteka i tam kupuję. Mój mały bardzo malutko pije płynów. Ledwo 100 ml uda mi sie w niego wcisnąć. Czasem nawet mniej. Kaszki ryżowe ograniczyłam na rzecz kukurydzianych i efekt taki sobie.

Gość zatroskana
dzieki za informacje :) no to moze stad te zaparcia? a ile tych posilkow z kaszka? moze zmnijsz ilosc?

Ja dawałam NAN 1 do 5 miesiąca (piersią karmiłam niecałe 2 miesiące) , ale sama musisz \"przetestować\" które będzie najlepsze dla Twojego dzidziusia.

Gość mamalea
Polecam Enfamil A+ podobno najbardziej zblizone skladem do mleka matki

do zatroskanej: głównie podaję mleko z kleikiem kukurydzianym, po południu kaszkę jabłkową +jakieś owoce:morelki, brzoskwinie, śliwki lub jabłka, a na noc kaszkę bananową Bobovity \" na dobranoc\".maly wypija ok. 100 ml herbatki koperkowej.

logo)no ale chyba nie takie produkty maluchowi ktory ma 3 tyg!!!!! tylko mleko! a na rarytaski ma czas do 4 mies zycia!!! moja corcia pila juz kilka i Bebiko-syf-nie robila wcale kupy po nim!!!mimo ze w szpitalu polecili..potem Enfamil-uczulila sie na bialko krowie..potem Bebilon Pepti-tez byly zielone kupy! -alergia na laktoze...teraz Nutramigen i jest super!!! ale ja sama bym nie decydowala..

karen80-mój maluszek ma 5,5 miesiąca!!!!!!!...i problemy z brzuszkiem....

Gość zatroskana
logo - sprobuj moze zrezygnowac z zageszczania mleka na dzien czy dwa - zobaczysz czy pomoze. Moj Maluch tez poczatkowo mial problem z kupkami po wprowadzeniu "zageszczaczy". Teraz w ogole nie chce pic mleka zageszczonego - ale jemy kaszki - 1-2 razy dziennie. Mnie sie wydaje, ze za duzo dostaje gestego w porownaniu do plynow, i stad macie problem. Zostaw kaszki, a potem wprowadz jeden kaszkowy posilek dziennie, moze dwa, tak zeby mu nie przemeczac zalodeczka i probuj czesciej dawac herbatke chocby zrobil kilka lykow to juz cos. Moze soczek jablkowy (ja daje z Gerbera ale rozcienczam), albo czysta wode przegotowana, to pobudza perystaltyjke jelit. Teraz jak bedzie cieplej tu tym bardziej musi wiecej pic...

dziękuję Ci za rady, zatroskana. Czy mleko z kleikiem kukurydzianym też wyeliminować? Słyszałam, że kleik kukurydziany rozlużnia. Mimo wszystko ograniczę zagęszczacze i zobaczymy. dziękuję jeszcze raz

dziękuję Ci za rady, zatroskana. Czy mleko z kleikiem kukurydzianym też wyeliminować? Słyszałam, że kleik kukurydziany rozlużnia. Mimo wszystko ograniczę zagęszczacze i zobaczymy. dziękuję jeszcze raz

Gość balcerkowa
jaka humane dawalas? i jak sie sprawdzala?

a mozecie polecic jakies mleko ktore nie powoduje zaparc lub dziala pzreciwzaparciowo? moj pil juz i bebilon i bebiko i ann icaly czas ma zaparcia :?/

Gość zatroskana
logo nie ma sprawy :) kaszka kukurydziana ponoc nie powoduje zaparc, ale jal dziecko ma juz problemy to na wszelki wypadek zrezygnowalabym ze wszystkiego na rzecz czystego mleka. myszsza po enfamilu nie mamy zaparc :)