Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia ciezarna.

czy czop sluzowy moze miec kolor zielonkawy.

Polecane posty

Gość kasia ciezarna.

jestem w 9 miesiacu ciazy, to moaja pierwsza dzidzia i nie wiem za bardzo jak wyglada czop sluzowy, czy duzo tego sluzy czy mało. no i czy moze miec kolor zielony czy tylko zabarwiony krwia lub bezbarwny.

być może poród już blisko słyszałam że może mieć rożne kolory w zależności jak blisko jest poród. idź do lekarza. pozdrawiam

Gość kasia ciezarna.
podczas załatwiania sie jak wycierałam sie papierem było deko takiego zielonego sluzu. wizyte mam za tydzien wiec nie iwem co robic.

radzę jutro iść koniecznie do lekarza to znak że mogą już ci sie sączyć - wyciekać wody płodowe.

Gość kasia ciezarna.
mialam tylko z rana wiecej pokico nie bylo no i niewiem czy mam skurcze czy nie czy klocie w okolicach pecherza i pachwin to wlasnie to? pierwszy termin porodu mam na 24 kwietnia

Gość kasia ciezarna.
nadodatek dzidzia bardzo zywa jest tak kopie jesli mozesz to zgory dziekuje za odpowiedz jak odczuwa sie skurcze? i czy wlasnie przed samym porodem dziekco jest bardziej zywe

Gość trzeba mieć pojęcie
kasiuja na twoim miejscu nie zwlekała bym ani chwili i poszła od razu bo ciąża to specyficzny poród a każdy odbywa go na swój sposób, a peność że dziecku nic nie jest najważniejsza.ciebie nic nie kosztuje konsultacja abo przynajmniej telefon do swojego ginekologa a dziecko cózmoże stracić wiele...więc zadzwoń przynajmniej do ginekologa prosze

Gość jedz najlepiej
do szpitala, zbadaja Cie, zrobia ktg nie ryzykuj zdrowiem Twojego Malenstwa!!!

Gość kasia211
wiem skontaktuje sie dzis zlekarzem tylko to nie bylo przezroczyste tylko tak jak sa biale uplawy to mialo kolor zielony taka serowata wydzielina jak przy grzybicy np o zabarwieniu jasno zielonym skontaktuje sie najpierw telefonicznie moze wystarczy bo chodze do prywatnego lekarza ajuz wydalam kolo500 zl wtymmiesiacu na gin i jak nieurodze do czwartku to znow musze isc bo zwolnienie sie konczy kolejne 130 zl wiem ze dzidzia najwazniejsza

do szpitala na badanie!!!! Zielony kolor moze swiadczyc o zakazeniu wod plodowych,co grozi uduszeniem dziecka! Nie ma na co czekac.... Prawidlowy czop jest przezroczysty lub zabarwiony na rozowo!

Gość kasiu to jedź
na izbę przyjeć do szpitala. tam nie zaplacisz nic, a Twoje Dzieciątko będzie pod dobrą opieką.

Gość kasiu to jedź
jak mi odchodzil czop to byla to taka galaretka bezbarwna, potem byla ciut rożowawa.

Gość kasia211
najpierw zadzwonie a pozniej pojade do lekarza dziekuje za informacje, mam jeszcze pytanie jak sie odczuwa skurcze jaki to bol i czy dzidzia jest wtedy bardziej zywa czy raczej sie nierusza, bo wczoraj wieczorem mialam klujace bole w dole brzucha i wpachwinie noi dzidza byla bardzo ruchliwa ,pomimo tego ze zazwyczaj jest zywa to byla jezcze bardziej

Gość kasiu to jedź
skurcze to ból taki jak przy miesiączce, wyraźny ścisk w dole brzucha, czasem przy tym bolą też plecy. ale skurcze zapowiadające poród nie milkną, nasilają się i stają sie regularne, często też kobiety mają potrzebę wypróżnienia w wc. powodzenia!

Gość ja bym nie czekala
tylko biegiem do najbizszego szpitala na badania-to nic nie bedzie kosztowac mi czop odszedl w 9 mies i byl rozowy z domieszka krwi mowie ci nie zwlekaj tylko pakuj sie i na izbe przyjec!!!!!!! Powodzenia

Gość kasiu to jedź
ja też tak bym zrobiła, jak koleżanka powyżej pisze. Kasiu to chodzi o ŻYCIE Twojego dziecka!!!!!!! może to infekcja, może zakażenie wewnątrzmaciczne, to się może źle skończyć, jesi się to zaniedba. jedź do szpitala!

Gość kasia211
dziekuje za wypowiedzi odezwe sie jak bede wiedziala co i jak mam nadzieje ze to nic groznego chcialabym juz urodzic zeby w koncu niemrtwic sie ze cos sie moze stac dla dzizi :(

Gość kasia211
dzieki dziewczyny za odpowiedzi bylam ulekarza wszystko jest wpozadku zdziwilam sie bo nawet nie wzieli odemnie ani zlotowki a lekarz badal mniei robili nawet KTG i teraz jestem spokojniejsza ze wszystko wpozadku i lekarz powiedzial ze moge rodzic w kazdej chwili

Gość tomek ZZZZZZzzz
no to spoko cieszymy sie ze wszystko ok, (jak syneki nazwij eryk)

Gość tomek ZZZZZZzzz
a córeczka martynka tez sliczne imie.

Gość a może Kasjan
:o

Gość kasia211
eryk jak eryk ale napewno nie martyna takie brzydkie imie nie urazajac nikogo, corka bedzie ZUZIA a synek jeszcze nie wiem :) ale ma byc coreczka:)

Gość tomek ZZZZZZzzz
i dziewczyny sa ładne z takimi imionami.

Gość pimplak
czesc wam dziewczyny ja mam termin na 17 lipca, i 2 dni temu obnizyl mi sie brzuch a dzisiaj zauwazylam zielona wydzieline przy oddawaniu moczu i nie wiem co robic czy to juz blisko porodu jesem, ale nic mnie nie boli

Gość gość
Dziewczyny, przede wszystkim NIE PANIKUJCIE! Ja jestem w 9 m-cu i miałam właśnie taki galaretowaty zielony śluz i przez te komentarze na forum przestraszylam się i pojechałam na IP na Karową. Spędziłam tam 6h razem ze wszystkim KTG, USG, badanie itd. Lekarka jak zobaczyła na wkładce ten "zielony śluz" to mnie prawie wyśmiała (za co zresztą nie omieszkałam jej zwrócić uwagi i jej się zrobiło głupio, choć ciężko jest polemizować z lekarzem jeśli się siedzi rozkraczonym na fotelu ginekologicznym) i powiedziała, że to jest normalna fizjologiczna wydzielina. Tak więc, tak czop śluzowy czy inny śluz może mieć zielony kolor. Niepokojące są zielone wody, ale wtedy tego jest dużo i przypomina jak ona to powiedziała grochówkę, czy szczawiówkę. Śluz to co innego. Tak więc, nie trzeba panikować. Ja myślałam, że jajo zniosę siedząc tyle godzin w poczekalni. I właściwie tylko po to, żeby się okazało, że wszystko jest w normie. Przynajmniej jestem spokojna, ale raczej już nie będę czytać komentarzy, bo się człowiek tylko nakręca.

Gość gość
9:32 tylko że osobie nie znającej tematu trudno będzie odróżnić zielony czop od wód. Lepiej jechać na izbę i dowiedzieć się, że wszystko ok niż siedzieć w domu i potem żałować, bo to jednak były wody.