Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatakaja

TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA - jak takie badanie wygląda?

Polecane posty

Gość gość
A czy przy tk serca klatki piersiowej sciśgasz spidnie

Gość Bonzzy
Takich badań nie robi się raczej z byle powodu i zazwyczaj lekarz kieruje, więc gdziekolwiek nie pójdziesz i będziesz mieć wskazanie to lekarz wypisze skierowanie, a tym bardziej prywatnie powinni przyjąć od każdego lekarza. Ja miałam skierowanie po prywatnej wizycie u neurologa i poszłam prywatnie na tomografie. W Warszawie od ręki zrobisz np. w Szpitalu Luxmedu na Puławskiej.

Gość aabuenaa
Ja też w przyszłym tygodniu wybieram się na tomografię komputerową jamy brzusznej do kliniki Imed24 w Krakowie. Widze, że sporo z Was ma już doświadczenie z tym badaniem i chciałabym Was podpytać o to czy są jakieś przeciwwskazania do takiej tomografii ? Na stronie jest sporo informacji o tym jak się przygotować ( dokładne zalecenia znajdują się tu https://imed24.pl/poradnik-pacjenta/przygotowanie-do-badan/badania-radiologiczne/przygotowanie-do-tomografii-komputerowej ) ale brak jakiejkolwiek wzmianki o przeciwskazaniach. Podzielicie się swoją wiedzą w tym temacie ?

Gość gość
Spoko badanie. Ja skanuje sie co jakis czas.

Gość gość
Nie masz się czego obawiać. To nic strasznego. Ja miałam przeprowadzaną tomografię szczęki w gabinecie www.unimedex.pl. Jeśli mieszkasz w Szczecinie i masz zamiar przeprowadzić takie badanie to jak najbardziej mogę Ci polecić to miejsce.

Gość gahaT

Nic skomplikowanego tak naprawdę 🙂 Jeśli dokładnie chcesz się dowiedzieć czy trzeba się przygotować i jak będzie wyglądało badanie to zapytaj się podczas umawiania się na termin. Jeśli jesteś z Łodzi to polecam Wizję V na ul Kosynierów, ze skierowaniem na NFZ czekasz maksymalnie tydzień więc bardzo krótko