Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwias

jestem dziewicą - boję się nocy poślubnej

Polecane posty

Gość nie ma sie czego bac
Z badaniem dziewic jest różnie - zależy to od budowy hymenu. Są dziewczyny, które mają bardzo małą błonę, prawnie "niedorozwiniętą" ;) a są takie, które - jak widziałam w jednym programie - po latach współżycia dowiadują się, że technicznie rzecz biorąc są nadal dziewicami, bo hymen mają szczątkowy, ale tak mocny, że się przy danym partnerze nie rozerwał :P Więc to zależy. Czasami też można sobie hymen uszkodzić przypadkiem, nawet o tym nie wiedząc, np. zakładając tampon. Niedopasowanie - ile z Was rzuciło świetnego chłopa po - załóżmy - roku wspólnego bycia, planowania przyszłości, tylko dlatego, że drapał po nogach? :P Wiadomo, jak w tym względzie mają katolicy - nie mogą i już. Chyba, że chcą sobie stworzyć własny odłam religii :P A nie-katolicy, nie-muzułmanie itd - robią, jak uważają.

Bardziej wprost mówiąc- jeżeli hymen jest niewielki, można badać normalnie. Jeżeli jest duży - przez odbyt. Ale przecież każda kobieta powinna pójść (z mamą) do ginekologa przy okazji pierwszej miesiączki, nieprawdaż? A wtedy to wiadomo - bada się przez odbyt, więc większość z Was powinna mieć takie doświadczenie za sobą i wiedzieć, że to nic strasznego.

>Niedopasowanie - ile z Was rzuciło świetnego chłopa po - załóżmy - roku wspólnego bycia, planowania przyszłości, tylko dlatego, że drapał po nogach? Doładnych statystyk nie mam :) osobiście miałam tylko jednego faceta, za którego mam zamiar wyjść. Za to są na świecie przypadki, w których narastające problemy związane z tą sferą są przyczyną spięć, kłótni, niewypowiedzianych pretensji, a łóżko zamiast łączyć ludzi- dzieli. Po prostu- dla mnie jest to BARDZO WAŻNA sfera - nie mówię, że NAJważniejsza, ale na pewno nie powinno sie jej bagatelizować.

Ruda22 - jakby przedmałżeński seks zapobiegał takim problemom w przyszłości, to problem by nie istniał, bo prawie wszyscy uprawiają seks przed ślubem;)

Ano pewnie:) Tylko, że niektórzy mają nadzieję, że "to się samo rozwiąże" albo pogada z jakąś babką i się dowie, że "wszystkie tak mają" i co tam jeszcze. Po prostu- rozumiem strach autorki

Gość JAKAŚ FAJNA
z tym badaniem to moze nie byc tak łatwo. postanowiłam ze pierwszy raz pojde prywatnie a pozniej juz nie. moja siostra była badana przez odbyt, bo miała hmm.. problematyczną błonę. tak ze przy pierwszym razie jej chłopak musiał sie sporo namęczyć, ale jakos to przezyla;). przed wizytą przygotuję sobie listę pytań do pani doktor. pojde prywatnie bo wiem ze idąc na kase chorych bardzo łatwo trafic na niezbyt fajnego lekarza a to bedzie moja pierwsza wizyta wiec nie chce sie sparzyc. a jeszcze takie niedyskretne pytanie zadam tym co uprawiaja seks. ile czasu przed planowanym slubem zaczeliscie współżyc?bo zakladam ze osoby siedzące na tym forum planuja slub. czy juz wtedy wiedziałyscie ze chcie wyjsc za mąż czy nie myślałyscie o tym?

my zaczelismy kilka miesiecy po tym jak sie poznalismy. Nie bylo wtedy jeszcze mowy o slubie ;) Za to teraz mamy juz date. On byl moim pierwszym, ale ja [ze wzgledu na wiek] wcale nie mialam ochoty byc nadal dziewica, wiec stwierdzilam ze jak ma bolec to trudno, ale ja juz chce ;)

No, miałam kiedyś \"przyjemność\" być związana z facetem, gdzie wszystko było OK, super charakter, gościu przystojny taki że pół wsi na niego leciało, ale jeśli chodzi o łóżko - katastrofa. Nie przyjmował do wiadomości że moglibyśmy coś zmienić, był delikatnie mówiąc... mało apetyczny w trakcie, jeśli wiecie o czym mówię:) To taki typ, który dziwi się że kobieta w trakcie nie jęczy tak głośno jak te panie z filmów, teksty w rodzaju \"no przecież powinno cię to podniecać, moja była to uwielbiała itd\":-P związek powoli chylił się ku upadkowi, ja zaczęłam gdzieś tam fantazjować o jego poprzedniku, który był świetny, zaczęłam się niby na boku z nim spotykać, do zdrady nie doszło ale było blisko. Tak to właśnie jest z niedopasowaniem w łóżku, moje panie:) Na szczęście teraz trafiłam na Skorpiona:)

Gość Ilina
Dziewczyny co za bzdury z tym badaniem ginekologicznym :D ja tez jestem dziewica i zamierzam być do ślubu mimo że z moim facetem jestem ponad 1,5 roku. Tez nie chcialam isc nigdy do ginusia ale w koncu przyszła potrzeba i musialam a jako że jestem dziewica to badano mnie tak: pani kazała mi się rozebrac od pasa w dół położyć na tym fotelu po czym zupełnie zimnie(bo nie moze sie przygladac :P) wsadziła mi kawalek nażelowanego specjalnym żelem palca wskazujacego do pochwy i przyciskała delikatnie druga reka po brzuchu i pytala czy mnie cos nie boli kiedy na brzuch naciska. Szczerze mowiac dzieki zelu mimo ze bylam troche spieta wogole nie wiedzialam kiedy mi tego palca wsadzila :) Na końcu dodała: ,,inaczej Cie nie mogłabym badac bo by mnie Twój narzeczony później z siekierą ganiał '';) hehe powiem wam że nic strasznego powodzenia i bez obaw!

Gość majkaaja
sylwias-> :) po pierwsze to ni rozumiem po co tyle czekac:) nie popieram tego... ale rozumiem i w pelni szanuje Twoje poglady:) ja jednak poporstu balabym sie ze sie nzawyczjaniej w siweice nie dopasujemy!):) mialam juz 3trzech parrnerow (mam 27lat:) i z kazdym bylam przeszlo ok 2:) iz kazdym mysla ze to 'cos;:) ale jak psyly sie sprawy łózkowe spulo sie wszyyystko!:) teraz jestem z tym jedynym , w lozku cudoweni.. taki przyjacielee, kochanowie.. i partnerzuy na cale zycie:) ... jesli chce czekac... to nie to bedzie chciala inna niz wszykie!:) nie w pospiechu:) dzieczyny w poprzednich postach pisza bardzo madreze! nie irob tego z przysumusu.. albo nie badz zalezna od chciwli. nie dosc ze wtedy bedziesz speta i bedzie bardzioej bolało...to i Twoj maz moze miec peweni problemy z 'małym':) ... stres itp.. :)

Gość majkaaja
achaaaaa.. a jesli chodzi o badanie ginekologiczne!:) sama bym po raz pierwszy u ginekologa jak dzieica.. ale to z przynyy zapelenia.. wewnetrznego wiec i tam musiala pani spopjzec:) nie bylo tragedi:) wziernik tak bym wspuwny do pochwy tylko na odpowiedznia glebkkosc:) ... a jeski chodzi o odbyt... hmmmmm... to nie jest AZ TAKIE sraszne.. da sie przezyc:) ... achaaaa.. i bardzij o tableek polecm plasyry EVRA... przynajmniej nie zasmiecasz sobie zaladka... :) inie obchodzi Cie zagorzenie zadnej nadwagi, pryszczy, słonc.. solarium i pozniejszych plam na ciele!:)