Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiuuula

przewlekle zapalenie przydatkow

Polecane posty

Gość kasiuuula

miala ktoras z was cos takiego? bo ze mna sprawa jest taka ze poszlam prywatnie do jednej ginekolog, ktora powiedziala mi od razu ze mam zapalenie przydatkow. leczyla mnie chyba z 5 miesiecy! potem uznalam ze za duzo kasy ze mnie to wyciaga (to bylo ok 1-2 wizyty na miesiac po 50 zl..masakra...) ta lekarka prywatnie kazala mi zrobic hormony i powiedziala ze mam za niskie, tak jak kob ieta przed menopauza! i poszlam na NFZ. tam lekarka zauwazyla u mnie nadzerke! ale powiedziala ze zadnego zapalenie przydatko nie ma! i pokazalam jej wyniki hormonow- powiedziala ze wszystko OK... sprawdzialam w necie jak to jest z tymi hormonami bo waydalo mi sie to dziwne ze takie rozbieznosci sa w opiniach. i w necie znalazlam ze wszystko oki z moimi hormonami... ale do konca nie wiem czy wszystko oki z tymi moimi przydatkami, bo czasem w trakcie cyklu mnie jeden poboli troszke. czytalam na necie ze w trakcie owulacji moze cos takiego sie zdazyc, ale mnie jajniki czasem bolaly nawet 4 dni przed miesiaczka, potem puszczalo... teraz tylko cytologia na ta nadzerke. nie wiem co bedzie dalej. a wiec miala ktoras z was przewlekle zapalenie przydatkow? czym to sie objawialo?

Gość derdidas
strasznym bolem wzdetym brzuchem i temperatura i leczy sie antybiotykami

Gość derdidas
poza tym prawdopodobnie z tego co piszesz naciagnela cie i napedzila strachu a pytalas jeszcze innego ginekologa co on na to?

Gość kasiuuula
no wlasnie sie zastanawiam czy pojsc do jeszcze jednego gina.. paranoja jakas, ale dla pewnosci to chyba pojde... (do faceta bede musiala:/ ) tez sie zastanawialam czy ona mnie naciaga, ale jak mnei badala to czulam jak jajniki bola:/

Gość ggoossiiaa
a tak sie zapytam z ciekawosci ile masz lat bo jesli ona cie naciagnela to powinnas jej jakos utrzec nosa

Gość kasiuuula
19 lat:) jak pojde do tego trzeciego gina i on tez powie ze nic mi nie jest to jakos jej tego nosa utre:)

Gość derdidas
ja powiem tak trafilam do gina z przydatkami boktoregos dnia obudzilam sie z tak potwornym bolem i temp , nie moglam wyprostowac nogi., badanie bylo tragiczne, leczenie tez bo jeszcze mialam czopki a tego nienawidze, lezalam przeszlo tydzien w łozku ale pozniej przeszlo nie mialam zleconych badan na hormony bo o ile wiem przydatki nie sa chyba od hormonow tylko od wirusa

Gość kasiuuula
tak, tylko podobno sa dwa rodzaje zapalenia przydtkow: to zwykle o ktorym mowisz, i jeszcze przewlekle, ale nie wiem wlasnie czym sie ono objawia.

Gość kasiuuula
urcze no, przeczytalam ten link... i zadnych takich objawow nie mialam. poszlam do ginekologia, go zaczelam miec inne niz zwykle uplawy, i w trakcie miesiaczki umieralam, tak mnie bolalo, poza tym mialam strasznie rozregulowany cykl miesiaczkowy (raz cykl trwal 25 dni, raz 35..., a musze powiedziec ze miesiaczkuje od 5 lat). poszlam, babka powiedziala ze to zapalenie mam, najpierw dala antybiotyki, potem jakis czopki na rozpuszczenie zrostow, potem cos przeciwzapalnego, lampe solux do nagrzewania, a na koniec miala byc terapia borowinowa.

Gość kasiuuula
odswiezam:)

Ja przeszłam zapalenie przydatków nie wiedząc o tym. Ginekolog zrobił mi usg dopochwowe i to stwierdził. Mnie po prostu bolały bardzo jajniki, tak jakby takie pikanie. Czasem silne, nagłe skurcze brzucha. Gdzieś czytałam, że często występuje to przez zapalenie migdałków, które ja niestety mam bardzo często, a nawet zatok, na które też leczyłam się ponad rok.. Teraz byłam u innego ginekologa, który też stwierdził, że na 90% jest to zapalenie przydatków ale muszę zrobić usg dopochwowe, przepisał jakieś antybiotyki, czopki i kremy.. Na razie nie mam pieniędzy, żeby to wykupić i zrobić usg.. chociaż wiem że nie ma z tym żartów, bo później można być bezpłodnym.. Miałaś robione usg dopochwowe tzw. usg tv (transvaginalne czy jakos tak?)