Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem boginia

Jak mozna byc tak niegospodarnym, zeby nie staczylo od 1 do 1?

Polecane posty

Gość Jestem boginia

Przy srednich zarobkach 3 tys na reke trudno jest nie przezyc calego miesiaca. Niektorzy ludzie, przewaznie ze wsi, nie znaja wartosci pieniadza, za komuny bylo im dobrze, a teraz jest normalnie, dlatego zaczynaja marudzic. Chcieliby, zeby utrzymywalo ich panstwo, bo oni na wsi mieszkaja.

Gość do - autorki
buuuuu - na jakiej wsi ludzie zarabiają po 3tys na rękę? z miejsca pakuję się i się tam wyprowadzam! bogini głupoty i prostactwa! :O

Gość HENRYK VIII
Sądzę, że to bezprzedmiotowa prowokacja ,idiotko , ludzie nie zarabiają średniej .Naprawdę średnio to jest 15oozł na rodzinę 4 osobową.Ciekawe czy ty dasz rady, żeby ci starczyło do 1go.A poza tym nie obrażaj ludzi ze wsi,bo dzięki nim masz co jeść .

Gość Jestem boginia
Jedzenie z zagranicy byloby tansze. Tylko w Polsce jest mozliwa sytuacja, w ktorej utrzymuje sie niewydolne rolnictwo, bo politycy boja sie spadku poparcia. A placa za to Polacy

hehe, moja wspollokatorka tyle zarabia i choc ciezko w to uwierzyc przez 10tym jest juz splukana :-o ja mam 1400 i jak sie upre to jeszcze mi 100 zostanie :-) kto mniej ma bardziej szanuje, kto zarabia duzo nie szanuje pieniadza, taka prawda,.

Gość yryry
"coraz słabsze te prowokacje " no, ale ludziska i tak sie daja nabrac :D

Gość i ten mejk ap o
my z mezem mamy na reke razem 3,5 tys ,mieszkamy w 90 tys miescie nie mamy dzieci i moze trudno w to uwierzyc ale na prawde nam nie starcza :( samych comiesiecznych oplat i zoobowiazan mamy 1500 zl ,do tego dochodzi benzyna ,jedzenie ,ubrania ,i fajki -ja nie wiem jak my to robimy ale naprawde nam nie starcza :( jak bysmy mieli dzieci to nie wiem jak by to bylo :( pocieszajace jest jedynie to ze w przyszlym miesiacu maz dostanie nawet spora podwyzke :) wydaje mi sie ze jeszcze nie nauczylismy sie racjonalnie gospodarowac pieniedzmi :D malzenstwem jestesmy niecaly rok ,z czasem bedzie lepiej natomiast podziwiam rodziny gdzie ludzie zyja za 800 zl :(

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

O kurde, jak słyszę o rodzinie, co ma na 4 osoby 1500 na rękę, to nie wiem... :O Wystrzelać ich czy co? Zakładam, że to rodzice + dzieci... Jedno pracuje? Kurde, jak mogą sobie pozwolić na taki luksus to sorry... :O

Gość papierowe...
jestes pewna ze sie nie pomylilas w cyfekach?:D 2200?

Gość zalezy gdzie
sie mieszka w warszawie 3tys to nic,strasznie malo,ale w jakims mniejszym miescie to nie tak tragicznie

Gość eh ......................
My z mężem mamy razem 5000 na rękę ... żywią nas rodzice i ... szału nie ma .... :O :O :O A oszczędna jestem ... :P

a i mieszkam na wsi .... :P

No i dzieci nie mam ...

Gość BBBUUUUUUUUUUUUUUU
ja bym chciala 3 tysiace miec na miesiac a teraz ja zarabiam 900 maz 1200 i mamy dwojke dzieci-czynsz 500. do tego inne wydaatki-dojazdy do pracy i nam nawet do polowy miesiaca nie starcza i tak wlasnie zyja ludzie w tym kraju-na dodatek wyksztalceni

Gość BBBUUUUUUUUUUUUUUU
persymona-co jest luksusem posiadanie dzieci? kiedy rodzilam dzieci zarabialam wiecej-musialm zmienic prace i zycie jest drozsze nie da sie wszystkiego zaplanowac a w moim miescie-40 tysiecznym takie zarobki to norma

Gość BBBUUUUUUUUUUUUUUU
ja jestem zdziwiona faktem ze niektorzy tak super zarabiaja wiekszosc ma wlasnie tyle co ty papierowe nozyczki i jest ciezko

Gość papierowe...
nie no nic,tylko bylam zdziwiona ze tak malo zarabiacie a piszesz ze nienajgorzej sie powodzi:) ale jak widac niektorzy tu zarabiaja 5tys i im malo,heh

Gość ale wy jesteście
Przecież te 3000 to brutto czyli na rękę 2100. I autorka ma sporo racji, bo naprawdę jest jeszcze bardzo duzo ludzi, którzy mimo upływu prawie 20 lat w nowym systemie dalej uważają, że "oni" powinni coć im dac- podwyższyć pencje, obniżyć ceny itp. bzdury. Tyle że tych \\\"onych" juz daaaaawno nie ma i trzeba przyzwyczaić się do realiów. A jak ktoś jest za przeproszeniem ofiarą losu to już niech ma pretensje do samego siebie. A z tą wsią to też prawda bo niedawno rolnicy przyjechali do Warszawy demonstrować przeciwko niskim cenom żywca. A kto im każa hodowac świnie jak się to nie opłąca ? Niech się przerzucą na coś innego albo sprzedadzą gospodarstwa a nie oczekują od państwa, że będzie ich ciągle prowadzić za rączkę i dopłacać do nierentownych gospodarstw

Gość i ten mejk ap o
hmmm tak jak napisalam uwierzcie mi 3,5 tys w dzisiejszych czasch na dwie osoby to jest malo ,nie opowiadajcie jak to kiedys bylo i jacy wasi rodzice sa oszczedni bo wiadomo czlowiek mlody ma inne podejscie do pieniadza ,dopiero uczy sie gospodarowac a pozatym wiadomo czesciej gdzies bywa typu kino dyskoteka pub to wszystko kosztuje niestety :( jak bym miala dzieci niestety bym pasa musiala przycisnac (choc i tak nie wiem z czego ) :D

Gość nie wyobraazam
sobie zycia za 2200

Gość i ten mejk ap o
mam rodzine na wsi i powiem wam ze w dzisiejszych czasach wiecej bogatych osob mieszka na wsi ,majac swoje pole mozna niezle zarobic a pozatym tu rzadzi sie swoimi prawami KRUS taka prawda w dzisiejszych czasach lepeij byc bambrem :D

Gość mozliwe mozliwe
z mezem mamy na reke w sumie 2900, dzieci nie mamy, mieszkamy na razie z babcia w jej domu, co miesiac odkladamy 1 tys zlotych i na wszystko starczy, i na przyjemnosci, kosmetyki, ciuchy... Jak sie chce to zawsze mozna:D

Gość i ten mejk ap o
madra taka jestes bo mieszkasz z babcia tak? ja tez moglam isc na latwizne i mieszkac z tesciowa ale wolalam isc na swoje i w wieku 21 lat juz mieszkamy z mezem na swoim ale niestety placimy za ten luksus taka jak napisalam 1500 zl miesiecznie wole jednak to niz mieszkac z kims :P

Gość i ten mejk ap o
a takich przyjemnosci jak ciuchy kosmetyki czy telewizor nie musze sobie odmawiac bo mnie zwyczajnie na to stac nie musze sie poswiecac dla nowej bluzki i mieszkac z babcia :D tylko mowie ze ciezko jest miesiecznie odlozyc mi 500 zl (zazwyczaj konczy sie to na 300 :D -jezeli juz)