Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co zrobic ... pomocy

Co zrobic z psem podczas wakacji ...? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość chore ludzie
ale wy pogibani jesteście zostaw sierściucha komukolwiek niech go na podwórku do drzewa przywiąże , trochę świerzego powietrza mu nie zaszkodzi, psuć sobie wakacje przez psa chore

właśnie...... co jest chore......... dla mnie mając psa trzeba go traktować jak członka rodziny z pełnymi konsekwencjami........... on też myśli i uczuje .... czy bliską osobę narazilibyście na zbędny duży stres?jeżeli tak? swiadczy to o Was ........ czy będzie to człowiek czy pies zachowacie się tak samo .......

CMSN - no właśnie,że sytuacja z kotem jest zupełnie inna.Ja np. nie mam żadnego problemu z zostawieniem mojej na dłuższy czas,raz zdarzył się i tydzień.Masa zostawionego jedzenia,duże ilości wody.Do tego kot jest wychodzacy,a ja mam jedno małe okienko, które umożliwia jej wychodzenie kiedy chcę i jest ono otwarte nawet jak nie ma nikogo w domu.Więc wychodziła kiedy chciała,zaczepiała sąsiadów, którzy przy okazji ją upasli :o Pomijając moją komfortową sytuacje to po prostu kot bez właściciela nie zachowuje się tak histerycznie jak pies.

Gość kurdeeeee noooo..............
droga autorko-przesadzasz...rozumiem twoja troske-sama mam suczke cocer spanielke i uwielbiam ja:), ale psy naprawde normalnie znosza rozlake tzn tesknia, ale nie traktuj psa jak czlowieka czy male dziecko, zwierzak wytrzyma te kilka dni i nie stanie mu sie krzywda, tym bardziej jesli trafi pod opieke wlasciwiej osoby, ktora zna itd...masz dwa wyjscia-albo oddac psa pod opieke komus zaufanemu, albo nie jechac i siedziec z psem, wybor nalezy do ciebie, nie roztkliwiaj sie nad pieskiem tak mocno:)

Gość aleandra89898
przywiąz go do drzewa w głąb lasu i go zostaw tak jak robi wiekszośc bezmózgowych i bezdusznych polaków podczas swojego urlopu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i po sprawie.

Gość kiepy_we_włosach
zjeść

Gość inkkkkkkka
psy podrzucamy sobie w obrębie rodziny:) psiaki doskonale się znają i członków rodziny tez:) nie ma problemów:) nie brałabym psa gdybym nie miała gdzie go podrzucić:) w razie wyjazdu.

Gość inkkkkkkka
psy traktujemy jak dzieci:) którymi tez sie oiekujemy przecież jak rodzice gdzieś muszą nagle wyskoczyc:)

Gość inkkkkkkka
dziecka nie oddałabym ani na chwilkę pod opiekę obcemu,tak samo z psem:)

Gość frenti
Z innego forum, zajebalabym skurwieli: Jak od tygodnia biegam codziennie rano z moim psiakiem Bzykiem ustaloną trasą czyli na cmentarz żydowski - jest tam fajny lasek, nie jest gorąco i można nieźle pośmigac, ludzi nie ma więc nikt na mnie się nie gapi! Dzisiaj leje jak z cebra, więc staram się biec szybciej, żeby odbębnic swoją trasę :P (wiem, że wieczorem nie będzie mi się chciało biegac). I tak sobie biegnę, biegnę, biegnę iiii.... nagle słyszę jakiś pisk w krzakach!!! Więc zdeterminowana zatrzymuję się i idę w tamtą stronę... za krzaczkiem siedział szczeniaczek uwiązany do drzewa!!!!! Serce mi pękło, gdy go zobaczyłam!! biedny, mokry, bo deszcz lał :( nie mogłam go wziąc, bo mam już jednego psa.... rodzice nie wyraziliby zgody na drugiego..... no więc odeszłam.... Po przebiegnięciu kilku kółek w lasku, przemyślałam sprawę i stwierdziłam, że wezmę go, najwyżej będzie kolejna kłótnia w domu.... no przecież nie mogłam go tam zostawic! z 15 minut odwiązywałam go od drzewa!! tak był uwiązany ;/ jest średniego wzrostu, ma krawacik biały na szyi i piękną czarną sierśc :) Po drodze spotkałam koleżankę, stwierdziłyśmy, że pójdziemy z nim do weterynarza od razu, poradzimy się u niego co mamy zrobic .... No więc weterynarz wziął od nas szczeniaczka bez problemu! tylko, że trafi on do schroniska......:/:/ !!! Niestety nic nie mogę na to poradzic, dlatego zwracam się z prośbą do WAS!!! Czy któraś może go przygarnac?? Wiem, że to nie jest takie hop siup i sprawa nie jest prosta, sama mam pieska, więc rozumiem.... ale zawsze warto zapytac! może któraś z Was akurat szuka takiego przyjaciela.

Gość bezia
noie przywiązuj do drzewa nie jedz i nie oddawaj do szhroniska jak niektóży bardzo mądrzy ludzie radzą. oddaj do hotelu dla psów "psia pasja" tylko nie jestem pewna czy będzie chciał potem wrócić do domu:D

amiga2 Ja nie mialabym serca zostawic pieska Ostatnio musialam wyjechac na 10 dni, to zostal z nim tata, ale i tak codziennie dzwonilam i musial mi mowic, o ktorej wychodzi, co pies zrobil, czy jest wesoly, co je itd. niektórzy powinni pomyśleć nad jakąś terapią, widzę. Z kotem jest o tyle łatwiej, ze weekend kot moze sam spedzić jak ma wodę i jedzenie a 'opiekun' może wpadać co drugi dzien wywalić kupy i uzupełnić wodę i jedzenie. Koty to mądre zwierzęta, potrafią się sobą zająć.

Gość zoopiekuj.pl
W takiej sytuacji polecam portal Zoopiekuj.pl - miejsce gdzie bez problemu znajdziesz profesjonalną opiekę dla swojego zwierzaka na czas Twojej nieobecności :-)

Gość Opieka nad psem Gdynia
W Gdyni powstał "hotel"Petsitter Gdynia dla zwierząt, zostawiłam tam moją sunię na 4dni. Całkiem przypadkowo zauważyłam baner. Dziewczyna prowadzi to u siebie w prywatnym domu, więc nie ma dużej ilości zwierząt. Mój pies był tam sam i czuł się jak u siebie.