Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ainka

ja na studiach, on po zawodowce

Polecane posty

Gość ainka
Dokladnie, dziekuje tym, ktorzy zrozumieli o co mi chodzilo. Pozostane przy tym, ze ksiazkowa madrosc nie przeklada sie na ta zyciowa, ktora jak dla mnie jest o wiele wazniejsza i to ona swiadczy o czlowieku:)pozdrawiam i zycze zdrowego podejscie do zycia i bardziej tolerancyjnego

Gość kalesony z falbankami
och, wychodzi z was komuna moi drodzy ..taki homo sovietykus pospolity. co z tego czy ktos jest po takiej czy innej szkole, chodzi od to czy jest inteligentny, czy posiada tez inteligencje emocjonalna...czy potrafi sie uczyc SAM bez pomocy szkoly i belfrow... czy tez bedzie nieukiem po studiach kupionych za pieniadze rodzicow... samemu w domu mozna sie wiele nauczycy nie potrzeba do tego polskich studiow

Nie wiem, ale mnie jakos odpycha od facetow bez studiow. Nie chcialabym byc z facetem, ktory nie mial ambicji na wyzsze wyksztalcenie. Ale to tylko moje zdanie

Gość ainka
Znerwicowana to Ty piszesz jakbys miala z tym problem, ze nie jestes po studiach skoro tak przeszkadza Ci to u innych...

Gość moim skromnym...
Czasem bywa tak, że słowo student wcale nie musi oznaczac osoby o jakos niezwykle szeroko rozwinietych horyzontach intelektualnych, oczytanych, elokwentnych itd czesto jest wrecz odwrotnie bo jak ktos jest burakiem zyciowym to i szkoła mu nie pomoze Choć ja z doswidczenia (studiuje) poznałam duzo wiecej ciekawych ludzi jednak po studiach, a z tymi z nizszym wykształceniem....no jakos nie miałam szczescia prowadzic interesujacej rozmowy na studiach oprocz ksiazek, obcujemy tez z rozna masica wykształconych ludzi, którzy cos nam przekazuja, uczymy sie czegos od nich, cos nas co jakis czas zainteresuje...pzynajmniej ja tak mam:) w tej sprawie nie mozna generalizowac, bo sa rozni ludzie, ale tu tez chodzi i srodowisko - małzenstwo moich rodziców to wąłsnie taki \"wykształceniowy mezalians\" i tata choc jest mądrym człowiekiem i ma wiele ciekawych rzeczy do powiedzenia to zastanawia mnie zawsze fakt...czemu mama nie doradza mi takiego układu

jak byłem na 4 roku mieszałem w akademiku na Winogradach w Poznaniu, a na 5 mojego wydziału był chłopak, karciarz i pijak i cóż z tego że skończył studia , jak był zwykłą szmatą

Gość ainka
Bardzo mily blondyn mysle wlasnie, ze najwazniejsze to jaki czlowiek jest, czy ma szacunek do drugiej osoby i sam do siebie

Gość jeśli tak wszystko jest oki
to skąd ten topik? Po co załozyłaś?

Gość ainka
Zeby uswiadomic innym, zeby mieli troche taktu w zadawaniu glupich pytan

Gość a co cię inni obchodzą
przecież ty wiesz lepiej, że ten twój nawet jak by podstawówki nie ukończył to i tak by dobrze murował :-)

Gość ech tam
Ja jestem po studiach i mam męża po zawodówce. Szukałam kogoś dobrego, miłego, z poczuciem humoru, odpowiedzialnego. I takiego mam. Latem stuknie dwadzieścia lat naszego bycia razem. I nie żałuję, bo najwazniejsze jest w zyciu miec na kogo liczyć, w dorych chwilach, to proste, ale w trudnych dopiero okazuje się, z kim mieszkamy pod jednym dachem. Ja się na swoim mężu nigdy nie zawiodłam. Fakt, jestem bardziej oczytana, mam szersze horyzonty myślowe, ale za to mam paskudny charakter w przeciwieństwie do męża, który jest oazą spokoju i zrównowazenia.Jest pracowity, ma złote ręce i optymizm życiowy, czego mi brakuje. Wspieramy sie nawzajem , gdy bywa ciężko, a życie to nie bajka, czasem spadaja na nas problemy, które wydaja się nie do rozwiązania. I wtedy ważne jest, by mieć u boku przyjaciela. Jak błahe okazuje się wtedy, ile ksiązek przeczytał i czy potrafi prowadzić namiętne intelektualne dyskusje. Wazne jest, by przy nas trwał, by gotów był wskoczyć za nami w ogień. Mój by wskoczył. I za to go kocham i szanuję.