Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka ginekologii

doradzę, pomogę, ...

Polecane posty

Gość studentka ginekologii

Gość studentko ... ...
studentko, odradzam, za to możesz z uczelni wylecieć :/ nie ostrzegali cie na uczelni, że nie wolno udzielać porad (nawet wirtualnych)? :/

Gość jeje
pytanie:stosuje yasminelle,i chce sobie naklejac plastry odchudzajace slim.czy te plastry obniza dzialanie pigulek?na ulotkach nie moglam sie tego doczytac?dzieki.pozdrawiam.

Mam pytanie!!!!zastanawiam sie nad znieczuleniem zewnarzoponowym.Jako ono moze wplynac na mnie i na dziecko a przede wszystkim na dziecko???jakie ewentualne komplikacje moga wyniknac jakie sa wady???

Gość czy po zabiegu
elektrokonizacji moge miec jeszcze dzieci?? Mialam nadzerke i wynik cytologii III.Z pobranego wycinka wyszlo mi ze mam komorki z cechami dysplazji.I ze mam CIN I/II. Potem usuwano mi stozek szyjki macicy metoda elektro konizacji. bede miala dzieci? :(

Gość czy po zabiegu
chyba sie studentka wystraszyla pierwszego komentarza.

Gość jak to ginekologii
Od kiedy to osobny kierunek? :o

nie ma czegoś takiego jak studentka ginekologii - albo jesteś studentką medycyny w trakcie zajęc z ginekologii (ale wtedy chyba nie bardzo coś możesz doradzic), albo jestes lekarzem specjalizujacym się z ginekologii, ale wtedy nie nazwalałabys się studentką...to wygląda na prowokację!!!

Gość odpowiadam po kolei
jeje: plastry slim nie zakłócą działania yasminelle mantodea: jeżeli jesteś w ciąży to powinnaś mieć wyznaczony termin, możesz urodzić PLUS MINUS 2 tygodnie od wyznaczonego terminu. Znieczulenie niestety KAŻDE i ZAWSZE ma wpływ na dziecko, co nie oznacza, że będą tego jakieś niewyobrażalne następstwa. Dobrze wykonane, przy zdrowym organiźmie kobiety nie powinno zaszkodzić. czy po zabiegu: możesz zajść w ciążę, ewentualne komplikacje wynikające ze skrócenia szyjki macicy można wyeliminować np. założeniem szwa.

Gość jeje
dziekuje za odp

Gość ksjdksaa
szukam odp. na pytanie odnosnie odklejonej kosmówki ?!? czy mozesz mi pomoc???

Gość pewnie pani pseudo studentka
szuka odpowiedzi na wasze pytania w necie :D

Gość pewnie pani pseudo studentka
zastanawia mnie to jak możecie ufać osobie której nie znacie : nie lepiej zapytaj się swojego gina????

Gość czy po zabiegu
nie ufam. Odpowiedziala na pytanie tyle co kazdy by mi powiedzial i to nie po ginekologii.

Jesli chodzi o studentow medycyny....Ci ludzie przeprowadzaja wywiady w szpitalu.Za ostatnim razem myslalam ze padne ze smiechu.Siedzi na przeciw mnie studencik w okularkach lekarz kaze mu mnie zbadac a facet mi mowi"prosze sie rozebrac do pasa".To nic.Pyta na kiedy mam termin mowie ze na maj a ten przy mnie wyciaga reke i na palcach liczy 1 2 3 4 5 i wpisuje 5 do formularza!!!Myslalam ze padne z wrazenia!!!Boze chron nas przed takimi lekarzami!!!!:-p ;)

BUDGIE - no wygladal na powaznego czlowieka tak czy siak nie chcialabym zeby mi porod odbieral:-o

moja siostra chodzila do bardzo mlodego lekarza ginekologa ktory byl bardzo zmieszany i zawstydzony...hehe

Studentka jeszcze tego nie przerabiała. :) Tu potrzbny jest doświadczony ginekolog-położnik-amator ;) Julka----> Macica podwójna (uterus duplex) stanowi utrudnienie w donoszeniu ciąży. wg Sebastian Świderski "Patologia wczesnej ciaży" prawdopodobieństwo donoszenia ciąży przy tej anomalii anatomicznej wynosi 64% (link: stud.pam.szczecin.pl/~lemonka/ginpol/poronienia%20s%B3awek_ss.ppt ) Ale pamiętajmy, że to tylko statystyka. anomalia anomalii nierówna. Macica podwójna występuje z pojedynczą lub podwójną szyjką a nawet bywa z dwiema pochwami. Szansę donosznia ciąży w konkretnym przypadku może bliżej oszacować na podstawie dokładnych bdań ginekolog-specjalista od patoligii ciąży. Pozdrawiam i zyczę powodzenia! 🖐️🌻 :)

bywalcu dziekuje za odpowiedz:) Konsultowalam sie z kilkoma lekarzami wiec wiec troszke na ten temat. Mam jedna szyjke, wszystko pojedyncze, tylko macica sie podwoila :o

mantodea---> 🖐️ 🌻 Spoko! Gdzie ma się młodziak nauczyć zawodu jak nie pod okiem rutuniarza ;) Jeszce się wyrobi :D A ze znieczuleniem - pochwalam Twoją decyzję. Ja też nie jestem tego zwolenikiem. Ból jest ale ma swój poczatek i koniec. Nie jest przyjemne ale da się przeżyć. Po co narażać dziecko na powikłania. Pozdrawiam Cię i zyczę żeby wszystko gładko poszło! :) 🌻

bywalec1 - oki ja wszystko rozumiem ale zeby do pieciu liczyc na palcach i to przy pacjentce???przesada:p

ojej, może był w szkole dobry z biologiii chemii a z matmy ściągał na klasówkach ;) A poza tym - jak młody chłopak zaczyna obcować z waszymi jakże interesującymi zakamarkami ;) to może się zdarzyć, że z wrażenia zapomni jak się liczy do 5-ciu :D:D