Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupa brokulowa

czy miala racje ??? !!! wrrrrrrrrrrr !!!

Polecane posty

Gość zupa brokulowa

moja swiadkowa obrazila sie na mnie, gdyz nie dostala od nas prezentu i podziekowan za swiadkowanie. na poprawinach odstawiala takie fochy, ze nawet pisac mi sie nie chce. zepsula cale poprawiny. teraz zgrywa obrazona ksiezniczke. ja po prostu nie slyszalam o czyms takim jak prezenty dla swiadkow... w ogole sadze ze to jakies wymysly. czy popelnilam gafe? czy to ona wymysla?

Gość yyyyyyy......
ja też pierwszy raz słyszę o jakiś prezentach dla świadków :D

Pewnie świadkowa naoglądała się na Tvn style ,,Panna Młoda-księżniczka czy potwór?\" he he he tam właśnie dają druchną prezenty he he he Jakaś niepoważna na Twoja świadkowa...

olej ją. tym bardziej, że schrzaniła poprawiny. nigdy nie spotkałam się ze zwyczajem dawania prezentów świadkom. no, chyba, że mowa o ciastkach czy innym drobiazgu jaki daje się gościom na pożegnanie. dlatego najlepiej, gdy świadkami są przyjaciele.

nie słyszałam o czymś takim że swiadkom daje się prezenty :/ kto to wymyslil...rozumiem ciasto jak juz ktos tu wspomnial tak jak wszystkim jak odchodza...ale prezenty dla swiadkow no no bujna ma ktos wyobraznie ...eh

Gość pierwsze slysze
chyba sie urwala :P

Tak sobie hasam po tym ślubnym forum, i widzę że średnio 4-5 razy w tygodniu pojawia się temat świadkowych, na ogół komuś zepsuła wesele, albo obrzydza przygotowania do wesela, albo ubiera się nie tak jak powinna - ta świadkowa to taki brzydko mówiąc wrzód na d.u.p.i.e :-P Apeluję o zniesienie instytucji świadka - wszyscy będziemy szczęśliwsi:-D

Gość laleczka-czaki
ja miałam dwóch swiadków meskich i byłam zadowolona :)

Gość A jest taka mozliwosc
?? Bo ja mam wlasnie dwoch mezczyzn ktorych chcielibysmy na swiadkow, a za cholere zadna baba mi do glowy nie przychodzi :/ Myslalam, ze musi byc para! :D

Gość najlepsze wyjście
mieć za świadków dwóch mężczyzn jesteś jedyna wśród facetów a poza tym, mężczyźni takich fochów nie czynią

Gość laleczka-czaki
pewnie ze może być dwóch facetów

Gość Panna Mloda4
A czy ty mialas swoje wesele w Anglii? bo tutaj taki zwyczaj jest - panstwo mlodzi musza kupic male prezenty dla rodzicow obu stron, swiadka pana mlodego (best man) i swiadkowej panny mlodej (maid of Honour). A do tego male prezenty dla druhen - zabawki jesli to sa dzieci...

dobra, ok gdzieś tam na świecie jest taki zwyczaj, ale to nie znaczy ,że wszyscy go znają i muszą przestrzegać! Ta świadkowa to chyba jakaś nierozgarnięta! No i żeby od razu po weselu takie numery odwalać! Zero wychowania! BRRRR...

Gość usa
W Stanach tez mamy taka tradycje, ze para mloda obdarowuje drobnymi prezentami best man i maid of honor. Nie wiedzialam, ze trafilo tez to do Polski ( no przynajmniej do swiadomosci niektorych;-).

Gość czosne
to ona powinna dac ci prezet i chyba sie cieszyc ze ty ja wybralas na swiadka.nie przejmuj sie ;pewnie ci zazdrosci

wiecie co.....bylam neidawno na weselu, gdzie świadkami bylo 2 facetów....bracia mlodej i mlodego....niby nic takiego, ale....lduzie strasznie gadali :o tzn. goście! dziwili sie, ze dziwnie to wygląda jakby 2 gejow sie spiknelo... :o wiem, ze to chore, ale naprawde ludzie byli zniesmaczeni....a przynajmniej baaardzo sie dziwili

Nawet jeżeli świadkowa wiedziała o tym zwyczaju i czegoś oczekiwała, to nie usprawiedliwia jej zachowania. Jak małe dziecko o cukierka...Bo w sumie to na pewno są jakieś drobiazgi na pamiątkę...Żenada...A czy w waszym regionie jest zwyczaj, żeby dziękować rodzicom za wesele i w ogóle za "trud włożony w wychowanie"? :-)Bo ja się na kilku weselach spotkałam z kwiatami i specjalna dedykacja z podziękowaniami dla rodziców. Mam mieszane odczucia...

Gość toz nie polski to zwyczaj
ale chyba ...włoski ! Czy ta baba całkiem zwariowała !!!!! :O Niech spada ! Ale ja mysle,ze jej moze chodzi o cos innego i wymyśliła sobie powód ...może nie miała sie z kim bawic ,moze tancor ją opuścił :P ....olej i nie zawracaj sobie tym głowy ! Ona powinna sie przejmowac i wstydzic ,że w takim czasie narobiła ci siary!!!!!!! :O

HaPo - tak, jest u nas zwyczaj podzękowań dla rodziców, wygląda to tak że grają przeważnie Cudownych rodziców mam, ludzie robią kółko, i w tym kółku na środku tańczą rodzice młodych, młodzi dają im kwiaty i co niektórzy jakieś badziewia w rodzaju złoconych plastikowych ksiąg czy coś. Ja tego nie robię. Kwestia gustu:) Zrobimy podziękowanie po albo przed weselem w domu, przy kilku osobach, nie przy 120 plus kamera:)

U nas też tak jest, ale od jakichś czterech lat. Tez wydaje mi się to sztuczne i takie na pokaz...Moi rodzice sobie tego nie życzą. Dziękowanie wydaje mi sie rzeczą naturalną i dlatego zrobię to, ale normalnie, w domu, a nie jakąś szopkę...

Gość cukiereczek6 26
Twoja świadkowa zachowała conajmniej dziwnie. wydaje mi sie że przekręciła role: panna młoda a świadkowa.To ona jest po to, aby Wam pomóc w tym jakże ważnym dniu, a nie odwrotnie. A tym bardziej ma to wypływać z serca, a nie chęci dostania prezentu...smutne

Gość ale naprawde mozna miec za
swiadkow dwoch mezczyzn?? Bo ja mam dwoch idealnych kandydatow tez wlasnie... A kobitki zadnej na oku ;) Myslalam, ze nie da sie!!

Gość mozna miec 2 facetow
moja mama tez miała dwoch facetow , jednym był brat taty , drugim brat mamy . Dziś załuje ze tez tak nie wybarałam. Co do obrazy swiadkowej. Myślę, ze juz sam fakt ze jest taką powinien byc dla niej wyroznieniem i prezentem. Jak dla mniepowazna osoba i nie powinnas czuc się z tym źle ,raczej olej to ;)

Gość cukiereczek6 26
Wydaje mi sie, że jako swiadków powinno wybierać się raczej parę, każda z tych osób ma okreslone zadnie. świadkowa zbiera kwiaty, a świadek telegramy. I wszystko jakos pasuje.

A u nas jest tak że pierwszy taniec tańczą młodzi, a drugi świadkowie razem. I co, dwóch facetów ma ze sobą tańczyć? Jakoś dziwnie mi się to kojarzy....:)

Gość mozna miec 2 facetow
jesli chodzi o zbeiranie i inne to pol biedy, sama sobie moge zbierac... Albo ktos... Chodzi mi o to czy moga formalnie?!

Gość zniesmaczona ilonka
formalnie mogą, ma byc dwóch swiadków bez roznicy płci mogą tez byc innego wyznania lub ateisci :)