Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwqdwed

Powiedzcie, mi czy ciężarna ma zniżki u dentysty na nfz

Polecane posty

Gość dwqdwed

Jesli dajmy na to mam chora szóstkę, wymagająca leczenia kanałowego i normalnie, za to leczenie, się na nfz dopłaca za materiały, ale jak jestem w ciązy mam to za darmo?Bo tak słyszałam , a nie wiem czy to prawda!

Ja normalnie dopłacałam, nie bardzo rozumiem akurat dlaczego kobietom w ciąży miałaby taka zniżka przysługiwać

Gość dwqdwed
"Leczenie zachowawcze wypełnienie ubytku w zębie stałym na 1, 2, 3 powierzchniach, a także w zębie mlecznym z użyciem materiałów, które są wymienione w wykazie świadczeń gwarantowanych; opatrunek leczniczy w zębie stałym; opatrunek leczniczy w zębie mlecznym; dewitalizacja (zatrucie) zęba; trepanacja zęba; leczenie endodontyczne (kanałowe) zębów przednich +3 do 3+, od -3 do 3- u wszystkich ubezpieczonych; dzieciom i młodzieży do ukończenia 18 roku życia oraz kobietom w ciąży i połogu przysługuje dodatkowo leczenie endodontyczne zębów bocznych oraz leczenie zęba z zakażonymi dwoma kanałami ""

Gość kormoran
tak masz znizke ale nie licz na zadne znieczulenie. Powodzenia zycze....

Gość dwqdwed
"Należy pamiętać, że zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia ustalony jest wykaz gwarantowanych bezpłatnych świadczeń zdrowotnych udzielanych przez lekarza dentystę oraz materiałów stomatologicznych stosowanych przy udzielaniu tych świadczeń, wykaz gwarantowanych bezpłatnych dodatkowych świadczeń lekarza dentysty i materiałów stomatologicznych przysługujących dzieciom i młodzieży do ukończenia 18. roku życia oraz kobietom w ciąży i w okresie połogu. Opłatę za świadczenia stomatologiczne i za materiały stomatologiczne, które nie są umieszczone w tym wykazie, ponosi pacjent. Świadczeniodawca powinien każdorazowo poinformować o tym pacjenta"

Gość dwqdwed
jak bez znieczulenia?to ja dopłace:(bo ja chce znieczulenie ile kosztuje znieczulenie?

Gość dwqdwed
a za znieczulenie miejscowe też się płaci

Gość dwqdwed
"LECZENIE KANAŁOWE - dorośli mają prawo do bezpłatnego leczenia kanałowego (endodontycznego) zębów przednich (od 3 do 3); za pozostałe muszą zapłacić; - dzieci i młodzież do osiemnastego roku życia i kobiety w ciąży za leczenie kanałowe wszystkich zębów nie płacą; - dzieci do ukończenia 7. roku życia mają prawo do bezpłatnego lakowania "szóstek", dzieci i młodzież do 18. roku życia mogą bezpłatnie lakierować zęby nie częściej niż raz na kwartał."

Napewno nie wszystko będziesz miala gratisowo!!!! Znieczulenie u mnie to koszt 10 zł.WAypełnienie przyleczeniu kanałowym to 30-50 zł.