Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olawd

duphaston - dawkowanie

Polecane posty

Ja miałam jedną ciążę obumarłą ( też prolaktyna) i odkad zaszłam w następną ciążę brałam 3 razy dz. dufaston do 7 miesiąca ale niestety miałam plamienia i wtedy dostawalam jeszcze w szpitalu mega dawkę progesteronu w zastrzykach i duuuzo magnezu w kroplówkach. Do końca ciąży brałam magnez 3 razy dz. i no-spę doraźnie ( gdyby bolał brzuch) Jak miałam krwawienie w 7t.c. to tez jakaś \" inteligentna\" i super taktowna lekarka na obchodzie w szpitalu spytała mojego lekarza czy jest sens podtrzymywać tą ciążę że organizm sam odrzuca chory płód!!!!!!!!! Na szczęście mieszkam w Polsce i mój lekarz był innego zdania. Córka urodziła się zdrowa i duża ( ponad 4 kg) jest cudownym i spokojnym dzieckiem. Pozdrawiam i życze powodzenia!

olawd powiedzieli, że jeżeli będę miała list od swojego polskiego gina, że muszę brac ten lek i w jaki sposób mam go brać, to przepiszą bez problemu! Tylko do jasnej cholery dlaczego nie powiedzieli mi tego wcześniej 😠 ?? skąd ja im teraz list wytrzepę jak do końca sierpnia nie będę w Polsce ?? jeszcze łaskawie powiedzieli, że nie muszę tego listu tłumaczyć! bo maja tłumacza na miejscu 😠 wielka mi łaska! na szczęscie mam spory zapas tego leku, a w lipcu będę w Polsce to znów sobie przywiozę! aha powiedzieli jeszcze, że w razie jakiegoś krwawienia to do 12 tc nie podadzą mi żadnego leku, bo ich zdaniem: 1. krwawienia we wczesnej ciązy sa normą 😡, 2. jak mam poronić, to lepiej tak wcześni 😡 toż to paranoja! dobrze , że mam ten lek i znalazłam polskiego gina w Londynie! w razie ciąży od razu do niego pomykam! do GP i położnej będę chodzić tylko po to, aby mi robiły wpisy do ksiązeczki ciązy! ten ich angielski system zdrowotny jest naprawdę do dupy!!! a i żeby wszystkiemu stało się zadość co kazał mi brać jak zacznie mnie coś boleć ?? no oczywiście, że paracetamol! 😡 Jak wracasz w krótce do Polski to taka moja dobra rada - wstrzymaj się jeszcze z tą ciążą!

oczywiście tam miało być napisane, że do końca lipca nie będzie mnie w Polsce. przepraszam za pomyłkę!

gawit_79--- brak slow na to co dzieje sie w tej angielskiej służbie zdrowia :-( dobrze ze masz te leki co do twojej rady to dziekuje . nawet jesli uda mi sie teraz zajsc to dowiem sie o tym w drugiej polowie maja wiec to tylko 2 tyg do powrotu do polski by bylo - to jeszcze nie tak zle trzymam kciuki za ciebie i twoje malenstwo 👄

olawd nie dziękuję ;P, żeby nie zapeszyć, ale również trzymam kciuki za Was :D Kurde w końcu musi być dobrze no nie ?? ❤️

gawit---dzis robilam test i nie nakrecam sie i nie ciesze ale druga blada kreska byla ...wiec kto wie ...czekam do piatku na @ czy przylezie

wlasnie zmierzylam tempke dowcipnie i mam 37.0 ....

no i jednak ciaza!!!!!!!!!!!! za 10 dni wracam do pl a 5.06 mam wizyte u specjalisty od trudnych ciaz itd!

olawd gratuluję Ci kochana i trzymam za Was kciuki! Tym razem napewno Ci się uda!!!

Gość agacia222
kupie duphaston - każdą ilość agim@buziaczek.pl

Gość bonita222
Witam, sprzedam sprzedam duphaston 4 opakowania, 10 mg, po 20 tabletek, zostało po kuracji. Prosze o kontakt bonita222@op.pl Bogusia

Gość Nimm2
Witam, mam do sprzedania 2 op. DUPHASTON ,ważn. 2011 rok . Moje gg: 18242496

Gość Katarzynaaa
Witam, posiadam 6 opakowań Duphastonu. Zakończyłam leczenie, bóle miesiączkowe ustąpiły więc kończę ze stosowaniem leku. Lek chętnie odsprzedam po zdecydowanie niższej cenie niż w aptece. Lek ważny do 08.2014 r. Mozliwy odbiór osobisty na terenie Warszawy. Prosze kontaktowac sie na gg: 2005148 lub katarzynaaaaaa@tlen.pl

Witajcie:) dziewczyny mam do sprzedania kilka leków które mi zostały - nie zaczęte całe opakowania z długą datą:) sprzedam połowę taniej!!! Zakupiłam recepty a musiałam przerwać leczenie. jak ktoś jest chętny to piszcie : pauliv@go2.pl DUPHASTON, FENOTEROL, ISOPTIN - 2 OPAKOWANIA , DOPEGYT - 2 OPAKOWANIA , DIOSMINEX , CLEXANE

Gość emaj92
Dziewczyny, jesli chcecie ja mam do sprzedania duphaston mam jeszcze 2 opakowania, bylam w polsce po te leki bo tez jestem w uk i tez mialam zagrozona ciaze ale jestem pod obserwacja lekarza tu i juz nie musze brac takze moge sprzedac te 2 opakowania . Moj email mimi1237@o2.pl

Gość Patrycja311
Dziewczyny mam pytanie lekarz przepisal mi profilaktycznie duphaston, po poronieniu, bo teraz jestem w kolejnej ciazy, kazal brac 2razy na dobe. W ukotce tez tak jest. Moglby mi ktos wytlumaczyc tylko czy 2 tabletki bierze sie od razu czy kazda po jakims odstepie czasu, bo o tym nic nie pisze

Gość gość
Ja też biorę duphaston 2×1. Jedną rano i jedną wieczorem.