Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mantodea

CHYBA ZARAZ URODZE

Polecane posty

We wtorek badal mnie jeden lekarz wczoraj drugi lekarz a w miedzy czasie maz..i co i wody nie chca odejsc:p

powiedz ike, żeby poszła spać :p w ubiegłym roku to działało! co ike napisała w ciągu dnia, że idzie pospać... to któraś zaraz zaczynała rodzić ;)

tak;) moja córka to zuzka mantodea a z tym spaniem co prawda baly sie kobietki rodzić jak nie spałam bo pilnowalam kolejki- to rodziły jak tylko szłam na drzemkę z misiem wogole fajnie było- podczas mojej drzemki zdażyła nie tylko zaczac rodzić ale i urodzić!

małe pytanko nie na temat... co zrobic jak kregoslup tak boli ze nie mozna ruszyc noga ani sie odwrócic ani wlasciwie nic bo az gwiazdki sie widzi? moge cos przeciwbolowego lyknac? siedzialamdlugo na podlodze w jednej pozycji i nie jestem w stanie dojsc do wc :(:(:( musze cos wziasc albo nie wiem... umre zaraz. co moge lyknąć zeby nie zaszkodzic malemu? nospa to raczej nie od tego... jakies apapy panadole?

ja wlasnie wrocilam od lekarza, w ciagu 3 tygodniu przytylam 4 kg :o łacznie to juz z 8 bedzie :o Mam uwazac na diete, dostalam liste zakazow i to co mam jesc. MaMani mnie bolala kosc ogonowa ale odkad zaczelam łykac regularnie magnez to juz przeszlo. Z przeciwbolowych to paracetamol tylko mozna w ciazy :) w 24 tc 8 kg to tak duzo? Lekarzowi to sie nie podobało :o

jula ja sie na kg nie znam bo i tak mam nadwage wiec u mnie kazdy kg to jest duzo... narazie mi przybylo 3 kg... Polozna twierdzi ze moze byc... ale brzuch mam taki jakbym rodzic zaraz miala... jak mam w domu tylko panadol i apap to co lepsze?

ale paracetamol w sensie nazwy tabletek czy w sensie nazwy preparatu zawartego w tabletkach?

MaMani sprawdz sklad, tylko paracetamol, apap chyba w 3 trymestrze ale nie jestem pewna. No ja przed zajsciem w ciaze tez wazylam deczko wiecej niz powinnam, i lekarz kazal mi sie pilnowac... a brzuch mam coraz wiekszy, dzis paznokci u nog nie moglam obciac :D wazne ze chlopak rosnie zdrowy :)

ja bralam apap- i co ś cieplego na kregosłup i masaż krzyża pomagał- bierze małzonek dwa palce i jedzie ci nimi po krękosłupie od dołu w górę

paracetamol jest w takich lekach jak: apap panadol eferalgan codipar no i jako Paracetamol... z tego by wynikalo ze moge se łyknąc panadol :D:D:D

Gość tak poza tym
mantodea a czy Ty na pewno masz już termin porodu? Jeżeli nie to nie radzę przyśpieszać na siłę, bo możesz zaszkodzić dziecku. To byłoby niezbyt odpowiedzialne przyśpieszać z powodu niemożności doczekania się maleństwa...

dziękujemy w imieniu mantodey a poradę kurcze a ja nic nie wskóram bo w ciąży nie jestem :O

tak poza tym - jestem w 38 tc czyli jak najbardziej w terminie:)Poza tym uwierz nie robie nic na sile np.okna nadal nie umyte.Nie myje podlog na kolanach nie dzwigam nie wznosze rak do gory nie pije nic z malinami zadnych dziwnych mikstur itp.Na prawde odpowiedzialna osoba jestem ale dzieki za troske:)

nie po pierwsze nie chce po drugie juz nie bardzo mogę ze względu na stan macicy po 2 cesarkach-ledwo donosilam i nie pekła na bliźnie drugą ciaże

No moze poza gwalceniem meza ale zylam w celibacie prawie 9 mcy to teraz co noc zamieniam sie w sloniowatego wampa i dopadam meza czym nadrabiam zaleglosci:p

Gość tak poza tym
a seks to jak najbardziej, nie dość, że doskonale wpływa na kobietę to i może naturalnie przyspieszyć "akcję"

heh sex w pozycji " na slonia" daje niezapomniane przeżycia :D

Gość do po prostu Julka
jaką dietę zalecił Ci lekarz,przydałaby się i mnie,sporo utylam ,a to dopiero 5 miesiąc :omozesz napisac mi zasady tejze diety ?

powiedzial, ze mam jesc to co jest potrzebne dziecku czyli BIAŁKO - jogurty ale naturalne, ser, mam kupowac twarog i go sobie z jesc z rzodkiewka czy czyms innym warzywa owoce ryby wołowina indyk jajka mleko zero weglowodanow czyli ziemniaki, chleb,makaron, zero cukrow nie mam tez uzywac soli bo zatrzymuje wode a do picia to tylko woda, nic z kolorowych sokow