Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studiiii12

czy na studium potrzebna matura??

Polecane posty

Gość studiiii12

Chce isc na studium, potrzebna jest do tego matura?

Gość studiiii12
dzieki..

Gość studiiii12
to ja juz nie rozumiem czy potrzebna czy nie :)

Gość Jupijej
zależy jakie to studium,na niektóre-niepubliczne nie trzeba

Gość kiedyś dowiadywałam się
w studium medycznym, na kierunek technik-masażysta nie trzeba było :o Ale czy na inne to nie mam pojęcia :o

Gość studiiii12
A co mozna robic po studium??Jest to za malo na rozpoczecie pracy??

jak chodzisz do liceum ogolniaka np. to po to idziesz na studium aby uzyskac tytul technika. Wiadomo że gdy masz tytul latwiej o prace niż po ogolniaku gdzie jestes nikim :(

Gość e3i8r
z tego co wiem rozóznia sie studium pomaturalne (tu potzrebna matura) i policealne (wystarczy ukończyc tylko szkołe srednia)

Gość fsfserygre6trerrrr
ja chodzę do Studium Farmacji i nie była potrzebna matura, mimo że ją miałam pozdrawiam;)

Gość niunia888
czy na studium aktorskie jest potrzeba matura??

Gość praca przez internet
Jeśli siedzisz w ciągu dnia długo przy komputerze i masz stały dostęp do internetu to sprawdź jak łatwo i bez wysiłku można na tym troszkę dorobić.Nie są to wielkie pieniądze, ale zawsze coś.. Zarabiasz na wyświetlających się reklamach. Wystarczy mieć włączony komputer: http://www.20dollars2surf.com/?ref=250275

Gość dzizys
A mam takievpytanie czy na skp we wrocku potrzebna jest matura ?

Gość kajjkowska2
W takih szkołach policealnych jak Cosinus nie jest potrzebna. Tutaj wystarczy tak naprawde ukończenie liceum. Zresztą sama nazwa na to wskazuje.

Gość Karisza
Ja jestem teraz na studium na 2 roku. nie trzeba matury ja nie mam. Ale są studium takie po maturalne które kwalifikują cie na studia jak po liceum lub technikum nie zdasz na nie..... Studium pomaturalne daje lepsze wykształcenie i nie gdzie dla pracodawców lepiej brzmi. a takie na jakie ja chodzę daje wykształcenie średnie pełne z zawodem. ;)

Gość Dancia1811
Karisza ma racje. Ja też skończyłam Studium zaoczne bez matury. Poszłam na studium po zaocznym Liceum Ogólnokształcącym z CKU :P

Gość gość
Kuźwa, czy wy już wszystkie problemy musicie rozwiązywać na kaffee? Nie można już samemu w necie sprawdzić szkoły, która cię interesuje, zadzwonić i dowiedzieć się czy to studium policealne, czy pomaturalne? Jaka leniwa ta młodzież :o Komputery, iphony, ipady, fejsy i inne goowna, a i tak nie potraficie wykorzystać tych gadżetów do konkretów. Wszystko pod nos, masakra !

Gość gość
Nie trzeba matury na studium po szkole sredniej. Na studium podyplomowe potrzeba lic. albo inż. alo mgr

Gość gość
Ja mysle ze jeszcze zyjemy w takich czasach ze trzeba jest ją zdac. Jest też przepustka na studia. Ja bardzo sie do niej przykładam, nawet chodze na kursy przedmaturalne do Cosinusa. Człowiek musi coś w zyciu osiagnąc. A to pierwszy krok.

Gość gość
Rzeczywiscie, szkoła policealna to nic złego i spokojnie kazdy moze własnie na nią sie zdecydowac.

Gość gość
Na maturze świat sie nie kończy i nie ma co od razu tez widziec tego wszystkiego w ciemnych kolorach. Ja chodze na kurys do Cosinusa i troszke mi to pomaga w przygotowaniach. Jednak nie mysle o tym ze moze mi sie nie udac.

Gość gość
No własnie, jak widać to fajna szkola, do ktorej warto jest sie wybrać i na pewno nie bedziecie załowac swojego wyboru.

Gość gość
Ja wiem po sobie. Skoro po pedagogice miałam problem ze znalezieniem pracy, to poszłam na ekonomie do Cosinusa. W życiu trzeba próbować wszystkiego.

Gość gość
poleca ktoś studium medyczne www.dental.szczecin.pl ? :)

Gość gość
Ja juz wiele razy słyszałam od swoich znajomych ze to bardzo dobra szkoła. A jesli ktoś sprawdził na własnej skórze i poleca to znaczy ze jest ok.

Gość gość
Nie masz matury? Przerwałeś edukację i nie wiesz co dalej? U nas możesz zdobyć zawód technika już w rok! CZESNE i WPISOWE 0 zł. Polecamy kierunki: administracja, BHP, Florysta, informatyka, kosmetyka i wiele innych. U nas rekrutacja trwa cały czas. Rozpoczynasz w lutym lub wrześniu ! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul.Dworcowa 39/1 Zielona Góra tel 683070678, 883070678 mail: zielonagora@nova.edu.pl lub zarejestruj się ON-LINE: www.nova.edu.pl Zapraszamy!