Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

łe rety...

Jest tu ktoś z Gdańska?

Polecane posty

Mam pytanko odnośnie dojazdu z lotniska na pkp, gdzie będzie bliżej mi dojechać na stację Gdańsk Główny czy Wrzeszcz? Muszę zaplanować dalszą podróż w Polskę więc jeśli ktoś mógłby pomóc to byłoby fajnie :) Na stronie lotniska niestety jest tylko info o autobusach i przystankach, nie ma podanego choćby orientacyjnego czasu. I drugie pytanie, bilety można kupić u kierowcy, czy tylko w np. kioskach bądź konkretnych punktach?

Gość też bym chciała wiedzieć
tyle, że ja właśnie odwrotnie z dworca na lotnisko. I nie wiem gdzie wysiąśc: na Głównym czy Gdańsk Wrzeszcz a może jeszcze w innym miejscu?

Gość też bym chciała wiedzieć
czyli najlepszy będzie Dworzec Główny :)

Bilety możesz kupić u kierowcy lub w kiosku- jak Ci wygodniej(kierowcy sprzedają tylko karnety)

Dzięki :) Przystanki są u Was jakoś oznaczone? Hehe, mam zdolności do przejeżdzania tych właściwych? :D a co z biletami?

karnety? A właśnie bilety są czasowe czy na ilość przystanków? Nie byłam niestety nigdy w Gdańsku więc wypytuje :)

Bilety są czasowe na dziesięć minut, pół godziny i godzinę czy jakoś tak. A karnety trójprzejazdowe, ale w normalnej cenie bez dodatku za zakup u kierowcy;) Przystanki nie są jakoś specjalnie oznaczone, ale ludzie bardzo mili, na pewno pomogą.

Gość można...
jechac tak jak ktoś pisał B z dworca głownego albo jeszcze inaczej wysiasc na stacji gdansk wrzeszcz i od dworca jedzie 157, ewentualnie mozna wsiasc w 110,116,142,157,136,126 podjechac jeden przystanek i wsiasc w ten autobus B bo on i tak prez wrzeszcz jedzie