Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Pretensja

Ile na wesele?

Polecane posty

Gość alutka mmm
to aż nadto w zasadzie 3 stówy by wystarczyły

Gość ja dla kuzyna dałabym
300 zł. powyżej to już naprawdę nadto.

Ja kupilam kuzynce 2 lata temu dobrej firmy frytkownice i grill elektryczny, pieniedzy nie dawalam i panstwo mlodzi byli zachwyceni.

Gość ja dla kuzyna dałabym
to cię trochę ten prezent wyniósł. Prezent też jest oki. Ale albo grill albo frytkownica, oba to też nadto :)

Gość zorrooooo
to z reguły działa tak ze sie zwraca za swój talez, czyli srednio teraz 140 pln osoba za dwie zaokraglajac do góry 300 jak nic. wesele jest poto zebys sie bawic a nie na nim zarobic. młodzi nie wyjdsa i tak na zero. jak miałem swoje bło koło 120 osób zebralismy 19 tys., ale było z 5 kopert po 2 kafle. były tez puste i tkaie z 50 pln albo 30 pln.

Gość valerina
400 lub 500 pln to wystarczy w zupełności, 300 zł to raczej jak idziesz do znajomych... ale jak was nie stac to kazda suma bedzie ok.

Gość Bogna111111
No w zasadzie daje sie tyle, na ile stac, ale niektorzy to sobie tak tlumacza, ze stac ich, zeby kobieta wydala na swoj wizerunek 500 zł, ale w kopercie dać 300 zł to szczyt hojności:) Ja na Twoim miejscu, jezeli oboje pracujecie dalabym 500 zł.

Gość Bogna111111
szczyt hojności mialo byc:)

Gość to jest tak
Zależy jaka wieś i jacy ludzie. od lat wiadomo, że w jednej wsi jak robisz wesele to zwróci się z naddatkiem - w innej zawsze musisz liczyć się, że się nie zwróci. To nawet po okolicy wszyscy wiedzą jak, w której wsi jest.