Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cierpiąca bardzo

pomóżcie - zaparcia i wzdęcia na początku ciąży

Polecane posty

Gość cierpiąca bardzo

Witam, moze coś pomożecie.... Jestem w 9 tygodniu ciąży. Od początku męczyły mnie straszne mdłości i wymioty, ale teraz jest trochę lepiej. ZA to cierpię przeokrutnie z powodu wzdęć, zaparć i bólów brzucha. Do ok 14 jest ok, a potem się zaczyna. W ogóle nie mogę się wypróznić, jak już mi się uda, to tak jak bym miała biiegunkę. Brzuch jest obolały, nie mogę chodzić, nic robić... Nie jem słodyczy, staram się dużo pić, co jeszcze mam robić? Już nie mogę wytrzymać.... No-spa nie pomaga.

Gość cierpiąca bardzo
upppppppp

Gość witaaaammm
ja tez tak mialam. Az gorączki dostalam bo przez 5 dni nie moglam sie wyproznic. Probowalam wszystkiego, sliwki suszone, activia, itp itd. I z tego wszystkiego dzialaja na mnie dwa sposoby : 1. picie syropu lactulosum ( dostepny w aptece bez recepty moze byc stosowany dla kobiet w ciązy) smaczny i skuteczny 2. oprocz tego pilam codziennie rano na czczo lyzke oliwy z oliwek z pierwszego tloczenia. Sposob rownie skuteczny tylko trzeba czasu i systematycznosci. Mialam zaparcia tak od 5 m-ca teraz jestem w 8 nie stosuje juz nic bo wszystko wrocilo do normy. Zycze powodzenia

Gość woda mineralna i popijać

Gość niestety ale chyba nic nie
pomoże:O ja na początku ciąży miałam tak potworne wzdęcia i gazy, że już w 8 tygodniu miałam równie duży brzuch co teraz w 26 tygodniu:O i wiem, że to było od wzdęć, bo przeszłam zatrucie pokarmowe, wymiotowałam i miałam potworne rozwolnienie w 12 tygodniu i mój organizm nie przyjmował niczego przez 3 dni no i wtedy okazało się, że mój brzuch jest równie płaski co przed zajściem w ciążę więc jestem pewna, ze to iż od początku był taki wielki jest tylko powodem wzdęć:( mało tego - ja normalnie wypróżniałam się jak przed ciążą, a wzdęcia i te cholerne gazy i tak były:( przeszło dopiero w II trymestrze:) mam nadzieję, że i Wam to minie tak jak mnie:)

Gość Wiem tz to jest
nie dobrze ze masz biegynke to jest nie korzystne dla Ciebie i dziecka a wiem bo jestem specialsita od jelit biegunki zaparcia no wszystko, moze lepiej powiedz co jesz jak odzywisz sniadnie obiad co pijesz itp.

Gość niestety ale chyba nic nie
to fakt, biegunki są bardzo niebezpieczne w ciąży i trzeba im zapobiegać koniecznie należy konsultować tę przypadłość z lekarzem

Gość rominka*
Oj, problem zaparc w ciazy znam doskonale ;/ Na mnie dzialala laktuloza, ale juz ja odstawilam, bo znalazlam cos lepszego: SIEMIE LNIANE :) Dwie lyzeczki mielonego siemienia popite woda lub sokiem dzialaja cuda :) Powodzenia

Gość gość
jestem w 9 tyg ciąży , brzuch jak w 7 miesiącu bolący balon , nie mam problemów z potrzebami w toalecie , jem jak ptaszek bo naprawdę brzuch wzdyma mi okropnie , polecam Mi pomaga ale tylko na chwilkę -troszkę łagodzi - picie rano ciepłej wody z sokiem z cytryny i dwiema łyżkami siemienia lnianego po całym dniu czuje totalny dyskomfort ( coś okropnego ) , myślałam ,że jak jestem aktywna fizycznie to wzdęcia nie będą moją zmorą eh pocieszenie że mam wszystką ustąpić w 2 trymestrze