Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IKSIK80

Moje dziecko jest bardzo nerwowe

Polecane posty

Dziewczyny mój dziesięciomiesięczny synek jest bardzo nerwowy :( Nie może usiedzieć w jednej pozycji nawet 2 minut, zabawki wogole go nie interesują, rzuca je w jednej sekundzie na drugi koniec pokoju. Ciągle jest w ruchu, bije wszystkich (smiejąc se -chyab mysli ze to zabawa, jak podniose glos to sie cieszy), biega-nie chodzi. Trudno go przewinąć, nakarmić, o usypianiu nie wspomnę. Czy to normalne? Nie mam juz sily, córka mojej siostry w podobnym wieku jest duuuzo spokojniejsza. Zresztą moj syn ciągle ją bije jak tylko tamta się napatoczy. Boje sie co będzie dalej :( Co robić? :(

Gość a co mnie to
ADHD

Do tego ciągle piszczy, krzyczy w swoim niezrozumianym języku, zaciska zęby i piąstki...Koszmar :(

iksik nożeczywiście straznie żywiuszcze to twoje dziecko- może to temperament- a może nie- myslę że powinnaś to skonsultować

Bylam z nim u neurloga z podejrzeniem wzmozonego napiecia miesniowego ale neurolog twierdzi ze wszystko jest w porzadku, a dziecko ma wlasnie taki temperament :( A czy alergia moze byc powodem takiego nerwowego zachowania?

moja 10-miesięczna Dominika zachowuje się podobnie, może poza tym biciem... ale za to uwielbia gryźć:)

Gość ma 10 miesięcy
i biega???? No to masz po prostu nadzwyczajne dziecko

Gość eee tammm
moja najstarsza córka też taka była i nadal żywe srebro ( tylko nie biła), druga za to była tak spokojna, że martwiliśmy się, że to z nią jest coś nie tak :)

No nie takie nadzwyczajne,moja biega od momentu skończenia 10m i 9 dni.syn był identyczny.Nadpobudliwy,łobuzowaty i krzyczał tak samo.Też biegał majac 10m i 4 dni.Nie martw się,wyrosnie z tego,tylko nie licz na to,że bedzie BAAAAARDZO grzecznym dzieckiem ha ha ha

mój ma 14 miesięcy i też jest żywym srebrem, gada, krzyczy, biega, lubi się tarzać po podłodze ze starszą córą, zaciska pięści, gryzie czasem, czasem walnie w zabawie łapkami, jak tańczy to skacze, fika, wygina się...ale jak się już czymś na dobre zainteresuje to nie ma dziecka w domu :P a nerwowość, raczej bym powiedziała, że to płaczliwość, szybkie zmiany nastrojów, histerie i inne tego typu zachowania... natomiast jeśli chodzi o alergię, to tak może wywoływać nerwowe zachowania, jeśli coś dziecko boli lub swędzi a on nie umie sobie z tym poradzić... więc albo wybitny charakterek, albo skonsultuj się z alergologiem... pozdrawiam

jackpot:D nie ma to jak podnieść kogoś na duchu:D

No cóż, nie spodziewam się żeby był super grzeczny :) ale nie wiem jak się zachowywać żeby było lepiej ;) o ile mam na to wpływ echhhh

Moja Lidka potrafi wpaść w taki szał, jak czegoś nie dostanie, że mi się włos na głowie jeży! Tarza się po podłodze, płacze. Próbuję to ignorować i ingerować jak już jest źle, ale co tu robić :( Po twarzy też czasem próbuje bić, ale jej nie pozwalam i stanowczo protestuję, ale i tak zaczyna ryczeć :o I cio tu robić????????

mój jak nieraz miał napady histerii, to go sadzałam na ziemi, albo kładłam, żeby sobie nic nie zrobił i mówiłam stanowczo i głośno: jak się uspokoisz to Cię wezmę! po kilkunastu razach poskutkowało, wie, że wojny na krzyk ze mną nie wygra...:P dodam, że jak już się uspokajał, to brałam go na ręce, tuliłam i chwaliłam :)

no ja nie tłumaczyłam, za mały był na to, porostu mówiłam nie i żeby się uspokoił i robiłam swoje, trzeba przetrzymać ten płacz, bo jak się zmięknie w trakcie napadu to dzieciak szybko zobaczy, że z mamą sobie można pojechać :D

to ja chyba mam najmniejsze..ma 4 mies skonczone i dostaje czasem -no codziennie szalu!!bawie sie z nia albo nosze albo gadamy i cos jej sie nie spodoba albo sie zrobi senna i zaczyna wrzeszczec!!! pisk i gardlowy krzyk! i tak szczerze nic nie pomaga!!! drze sie ze az kaszle jest cala czerwon i spocona! potrafi tak 30-50 min... czasem cos ja zainteresuje -bo wiadomo-pajacuje przy niej zeby przestala- to nawet sie usmiechnie a za chwile znowu...potem albo spi albo gada...

Płacz płaczem, krzyk krzykiem ale co z przewijaniem, karmieniem. Przeciez on chwili nie moze usiedziec...Mozna dostać szału...

a np. nie chce pić kiedy go przewijasz? mój jak nie chciał się przewinąć to dawałam mu butelkę z piciem i leżał spokojnie...wiem może niezbyt dobry srodek, ale skuteczny :P a co do karmienia to nie wiem...mój je ładnie, choć czasem też mu się zdarza...może daj mu miskę z czymś co łatwo można posprzątać i niech je trochę sam, a trochę ty mu dawaj ;)