Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna1232

co zrobic z ciotka

Polecane posty

Gość taka jedna1232

Witam:) Planujemy nieduze wesele i mamy problem co zrobic z dalsza rodzina. Jedna z moich ciotek ma 4 dzieci. Moi rodzice byli na kazdym weselu u nich, ja tylko na ostatnim. Zaprosili mnie tylko dlatego ze duzo ludzi zrezygnowalo. Ciotka dowiedziala sie o naszym slubie i ucieszyla sie ze sobie potancza. Jesli zaprosze ja to rowniez jej dzieci ktore maja dzieci inaczej ona nie przeboleje+ reszte rodziny ktora jest w tym samym stopniu pokrewienstwa. to juz nie bedzie nieduze wesele a pieniedzy nie mamy zbyt wiele bo remontujemy mieszkanie po babci. Czy nie wypada ich nie zaprosic?

Gość Wiolkaaaaaaaaa
hmmmmmm odwieczny dylemat wydaje mi się że ciocia powinna zrozumieć,że dysponujecie małą kwotą a Wy nie róbcie nic wbrew sobie

Gość zapros ciotke z mezem i juz
przestan biadolic !:O ja tez tak robiłam ! najblizsza rodzina i koniec kropka ! Wytłumaczyłam rodzince w czym rzecz -budowalismy sie i szkoda było nam kasy na ogromne wesele !Zrobilismy małe na 40 osób i była to fantastyczna impreza 🖐️

Gość taka jedna1232
problem w tym ze to taki typ ze raczej obrazi sie na cale zycie. I bedzie duuuuzooo gadac. Chodzi nam tylko o to czy ona ma prawo sie wkurzyc jesli chcemy zaprosic tylko najblizszych a ona takze szersze grono w tym moich rodzicow

Ja gdybym była w takiej sytuacji to zaprośiłabym tylko ciotek z meżem.A niech się obraża i obgdaduje!!! w ten sposób pokaże swoją klase. Myślisz że jak zaprośisz wszystkich to nie będą gadać? Ale z tego co piszesz to pewnie zaprośisz wszystkich a w duchu będziesz cierpieć :D

Gość dokładnie pogadają i
przestaną ! nie wiem nad czym ty myslisz , zrób jak uwazasz

Gość taka jedna1232
Wy staracie sie zaprosic wszystkich ktorzy Was zaprosili? Szczerze mowiac to nie mam ochoty zapraszac nawet tej ciotki z mezem bo moja rodzina jest spora osob o tym samym stopniu pokrewienstwa jest jeszcze 5 par jak ta ciotke i i tamta rowno koleczko zakreslic czy mozna to olac?

Gość zapraszam wszystkich
nie chcę wojen. i tak będzie halo, że dzieci nie zapraszamy. dajemy tylko dyspensę na dzieci tym, którzy nie będą mieli z kim zostawić pociech. wszystkie ciotki, wujków, kuzynostwo zapraszamy. znajomych też zapraszamy tych. których chętnie będziemy widzieć na weselu i tych, którzy nas zapraszali.

Gość Viss
skoro ciocia też zapraszała tylko Twoich rodziców, to i Ty zaprosisz tylko ciocię z mężem. Powinna to zrozumieć. U mnie w rodzinie na szczęście nie ma takich kłopotów, ale u przyszłego męża to już straszny zamęt się robi. Jego rodzice mają mnóstwo rodzeństwa, kuzynów wraz z potomstwem i wyszła im straszna liczba. Ale ja akurat chcę ich dzieci zaprosić, bo są młodzi, a tak wyszłoby, ze gości samych starszych mam z tej storny. Nie mówię, że to złe, ale chciałabym żeby były i osoby które powirują na parkiecie a nie tylko powyżej piędziesiątki:)