Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia12389

Czy mogę być w ciązy??

Polecane posty

Gość Madzia12389

Okres w marcu dostałam 4, w kwietniu wystąpił on 7, przedtem nie zapisywałam nic w kalendarzyku i nie wiem co jaki czas mam owulację. z 18 na 19 kwietnia kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia. Co prawda nie spuścił mi się do środka ale plemniki mogłyby wypłynąć wcześniej. Jam myślicie mogę być w ciąży?? Mam 20 lat i nie chce miec dziecka.. co mam zrobić??

Gość Walerek
co masz zrobić? Przestać się ruuchać. P.S. Nie jesteś w ciąży. Jesteś po prostu głupia.

jak mnie wkurza coś takiego!kochałam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia w środku cyklu a teraz się boję że jestem w ciązy! niestety mogłaś zajśc w ciąże a to czy się spuścił czy nie ma małe znazenie

Gość Walerek
no tak, bardzo małe. To wogóle bez znaczenia przecież :) Idiotka :o

Gość Madzia12389
To był mój pierwszy raz i byłam pewna że nie mam dni płodnych:( a jednak okazało się chyba inaczej..

Gość kiedyś trzeba zaciążyć
"przedtem nie zapisywałam nic w kalendarzyku i nie wiem co jaki czas mam owulację" "byłam pewna że nie mam dni płodnych" a na jakiej podstawie???

wątpię żeby plemniki z płynu ejakulacyjnego dotarły do jajeczka, o ile tam w ogóle były.. Pewnie raz na milion się to zdarza.

taaa ... bo plemniki szły tyłem

nie wiesz na jakiej podstawie?:) przecież każdy wie, że jak ma się pierwszy raz to nie można zajść w ciążę. Tak samo jak się bzyka w środku cylku to też nie można zajść w ciąże, podczas okresu też nie można a najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest zapewnienie chłopaka, że będzie uważał albo energiczne skakanie po stosunku. Dziewczyno masz 20 lat a nie 12 wszędzie jesteś zalewana informacjami o antykoncepcji cyklach i płodności. proszę nie mów że jesteś tępa

Niektórzy to lubią grać w watykańską ruletkę. Może będziesz miała szczęście, cokolwiek ono oznacza.

Na pocieszenie powiem, że w końcu nawet przy pełnym stosunku dokładnie w dzień jajeczkowania nie za każdym razem zachodzi się w ciążę. Więc bądź dobrej myśli i się zabezpieczaj na przyszłość.

Gość Madzia12389
Jedak myslę że skoro spóścił się przedtem to plemniki miał jeszcze w cewce moczowej i jesli ten plyn wleciał mi do srodka to razem z nimi.. chociaż cykl mam zawsze dłuższy niz 28 dni to moze nie przezyły by tam tak długo co??

W ciele kobiety plemniki moga wg literatury przeżyć do 7 dni. A jak miał wytrysk przed a nie po stosunku to szczęścia życzę. Dziewczyny dlaczego tak wulgarnie się wyrażacie "spuścił" :-P :-(

Gość Madzia12389
do Kiedyś trzeba zaciążyć--> a wiec myślisz że jeśli zdarzyło się to na 3-4 dni przed moją rzekomą owulacją to jest duże prawdopodobieństwo zajścia?? Myślisz że taka ilość plemnków jaka znajdowała się w cewce moczowej wystarczyłaby?

Gość Madzia12389
A i jeszcze jedno.. Jezeli już doszło to ewentualnego zapłodnienia i jest to już 3-4 dni po stosunku to mogę coś z tym jeszcze zrobić??

to zmienia postać rzeczy, przedtem nie napisałaś że wcześniej doszło do wytrysku.. Coś mi się zdaje, że prowokacja..

Tu nie jest ważne co ja sobie myslę. Wiem tylko, że w literaturze poswięconej antykoncepcji lekarze, badacze piszą, że jest to możliwe i że stosunek przerywany nie jest skutecznym środkiem zapobiegającym dzieciom. Tak to się może zabawiac para, która liczy się z potomkiem i jego pojawienie nie byłoby tragedią dla nich. To nie metoda dla młodej dziewczyny, która boi się ciąży jak diabeł święconej wody. Ale może tym razem ci się upiecze - przecież nie wszyscy od razu zachodzą.

Możesz się douczyć na przyszłość.

Gość Madzia12389
Jejku, tak bardzo nie chciałabym mieć teraz dziecka.. Chociaż nie byłoby to wielką tragedią dla mojej rodziny, ale nie czuję się gotowa na bycie matką (wiem teraz napiszecie--> to po co się kochałaś skoro znasz skutki) ale jeszcze do calkiem niedawna gardziłam dziewczynami które kochały się bez zapezpieczenia, a sama tak zrobiłam. chociaz jestem bardzo odpowiedzialną dziewczyną..nie wiem dlaczego tak zrobiłam:(

do zapłodnienia dochodzi przeważnie do 3 dni dlatego też są tabletki po które działają do 72 h ale każda godzina po stosunku zmniejsza działanie tabletek, które mają na celu aby zapobiec zapłodnieniu.. Czy jesteś w ciąży czy nie to się dowiesz pewnie jak zrobisz test. Zrób sobie za jakieś 10 dni to może wyjdzie wiarygodny wynik. Nic już nie zrobisz i tyle trzeba było myśleć zanim się coś zaczęło...

Gość Madzia12389
KlauDDynka69 czyli uważasz że to że miał wczesniej wytrysk zmienia postać rzeczy w jakiś ogromny sposób??

No zmienia raczej w duży. Popatrz jeśli facet wcześniej nie miał wytrysku to jego cewka jest czysta tak? Więc jak płyn ejakulacyjny się wydostał to się wydostał, ale nie potwierdzono w badaniach że znajdują się tam plemniki zdolne do zapłodnienia, bo w większości przypadkach jest ich bardzo mało i są o upośledzonej ruchliwości.. ALE.. jeżeli facet miał wcześniej wytrysk to na pewno są jeszcze jakieś plemniki w cewce i w przypadku wydostania się płynu ejakulacyjnego one automatycznie wypłyną.. Więc WNIOSEK jeśli nie było wytrysku przed stosunkiem - prawdopodobieństwo zajścia w ciąże znikome.. a jeśli był wytrysk przed stosunkiem no to już prawdopodobieństwo znacznie wzrasta..

Gość Madzia12389
Boże ja tu siedzie taka zrozpaczona i nie wiem co mam robić:( A czy to ryzyko jest duże?? I chciałam jeszcze zapytać czy gorąca woda i ocet zabijają plemniki??- i chce powiedzieć że naprawdę nie robię sobie jaj, chociaż wiem że na to wygląda bo gdybym ja czytała takie coś to bym nie wierzyła że ktoś pisze tak naprawdę

No ja nie wiem niestety jakie jest ryzyko.. Na pewno większe, niż jakby wcześniej nie było wytrysku.. A gorąca woda i ocet nic Ci nie da.. Napisałaś "Chociaż nie byłoby to wielką tragedią dla mojej rodziny.." Podejmując pewne decyzje, trzeba się wiązać z pewnymi konsekwencjami. Masz 20 lat, nie jest najgorzej.. Pomyśl o dziewczynach, które zdecydowały się urodzić dziecko w gimnazjum.. Jak chcesz to napisz do mnie na maila albo podaj w mailu swoje GG to napiszę.

Gość Też Madzia
Ja uważam, że będzie dziewczynka, bo tylko plemniczek-dziewczynka żyje tak długo :D

Gość Madzia12389
Przez kolejne 2 tygodnie do kiedy nie zrobię testu będe żyła w naprawdę wielkim stresie i już wiem że nigdy nigdy tego nie zrobię bez zabezpieczenia to jest jakaś meczarna dla mnie teraz

Gość Madzia12389
KlauDDynka69 wysłałam do Ciebie wiadomość na maila jesli bedziesz chciała to odpisz