Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

echme

Wpływ chlorowanej wody w basenie na włosy i paznokcie

Polecane posty

Czytałam kiedyś, że chlor zawarty w wodzie, w której się pływa na basenie, niszczy paznokcie. Mam zdrowe paznokcie, które szybko rosną i prawie się nie łamią i wolałabym, żeby takie pozostały, mam jednak zamiar zacząć chodzić na basen (2 godz. w tygodniu). Czy chlorowana woda rzeczywiście niszczy paznokcie? I czy ma jakiś wpływ na włosy? Pozdrawiam :)

Chodzę na basen regularnie od dłuższego czasu. Reczywiście, kiedyś miałam mocne paznokcie, a teraz coraz częściej mi się łamią:( Włosy - bez zmian. Niby basen jest ozonowany, ale chlor też tam na pewno jest, bo go czuć.

Gość kremuj się
przed basenem i zaraz po nakremuj dłonie i twarz dobrym tłustym kremem a na całe ciało nałóż dobry odżywczy balsam a na włosy jakąś maseczkę oczywiście wcześniej weż prysznic i umyj włosy

Są specjalne kosmetyki by chronić włosy przed chlorem znajdującym sie w basenie.Znajdziesz je w sklepach fryzjerskich.

Gość gość
Tutaj macie opis jak należy działać - https://www.pro-sprzet.pl/blog/?p=1220 Logiczne, że włosy potrzebują odpowiedniej opieki. Nie zapewnicie jej sobie, to trudno oczekiwać, że te włosy będą w dobrej kondycji. Bo niby w jaki sposób, mogą takie być?

Gość juliaaa92111

W moim przypadku chlor bardzo źle działa przede wszystkim  na włosy, ponieważ są bardzo suche i nie mogę domyć z nich tego chloru, dlatego zastanawiam się nad kupnem profesjonalnych kosmetyków po basenie. Widziałam ostatnio, że jednak pani na basenie miała produktu sbr sports, ale głupio mi było zapytać, jak działają.