Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość R5GYHHAT46EATH4

ILE KOSZTUJA YORKI MINIATURKI BEZ RODOWODU ?

Polecane posty

Gość R5GYHHAT46EATH4

?

Gość R5GYHHAT46EATH4
??? bylabym wdzieczna za pomoc

Gość R5GYHHAT46EATH4
bo sa slodkie :) malutkie i milusie: ) mozna je nosic w kieszeni lub torebce i chodzic z nimi wszedzie :)

Jak dla mnie to takie małe rozszczekane szczotki, które się plączą pod nogami . A w kieszeni to się nosi telefon a nie psa :P

Gość R5GYHHAT46EATH4
hehe tak,w kieszeni....moja kolezanka zawsze wklada swojego yorka do kieszeni i on sobie siedzi z wychylona glowka i przednimi lapkami :)

Gość R5GYHHAT46EATH4
ponad 1000zl to juz yprki z rodowodem !

Gość R5GYHHAT46EATH4
wkasnie slyszalam ze to ceina okolo 500/600zl ale nie wiem dokladnie i nie wiem gdzie mozna kupic bez rodowodu

Gość loliliu
z hodowli moja tesciowa dala 3 tygodnie temu 1000zl za suke a 700 zl za psa(wziela suke) jest sliczna :)

Gość R5GYHHAT46EATH4
na allegro znalazlam milion psow z rodowodem a nie chce mi sie tyle szukac:/ a jak wpisuje np do jakiejs tam w moare niskiej ceny to wyskakuje tylko ze potrzebuja np raasowego yorka suczke do wspolnej hodowli :P

pies bez rodowodu nie jest rasowy. kupując takie "yorki" to tylko nabijasz kasę rozmnażaczom. nie lepiej pójść do schorniska? albo jak bardzo chcesz mieć yorka to odłożyć pieniądze i kupić takiego z porządnej hodowli? weź też pod uwagę, ze takie modne rasy, "tanie" później wcale nie są tanie, bo najczęsciej "hodowca" żałował na szczepienia, odrobaczenia i trzeba zaczynac od biegania po wetach z chorym psem. poza tym pies to nie zabawka :o Twoje argumetny dlaczego go chcesz są dla mnie nie do przyjęcia. a co zrobisz jak kupiony pies okaze się wcale nie miniaturką:P?

Gość wiola1321
mnie sie tez podoba ten piesek i tez sie zastanawiam nad kupnem,ale musze to dobrze przemyslec bo jak poprzedniczka napisala pies to nie zabawka,nie chce zeby pies caly dzien siedzial sam w domu od rana do wieczora bo nie ma sie czasu ,piesek to obowiązek

bo sa slodkie malutkie i milusie: ) mozna je nosic w kieszeni lub torebce i chodzic z nimi wszedzie Z całym szacunkiem, ale kup sobie pluszaka (lepiej pasuje do tego określenia) :-/

Gość R5GYHHAT46EATH4
pies bez rodowodu jest rasowy....ja mam kota persa ktory jest rasowy na miliion milionow procent a nie posiada rodowdu...w schronisku to raczej yorka nie bedzie a innego psa nie chce :( co do ,,pies to nie zabawka,, to nie martwcie sie...mialam psa i potrafie wziac za niego odpowiedzialnosc i poswiecic mu duzo czasu a te argumenty byly na to, ze dlaczego wszyscy tak sikaja za yorkami i co jest w nich lepszego czego nie maja zwykle pieski

Gość R5GYHHAT46EATH4
,aguna ale wytlumacz mi...zawsze mialam duze psy a teraz cce takiego malego slodziaka ktorego bede wszedzie ze soba za ierac :) co w tym zlego????

"weź też pod uwagę, ze takie modne rasy, "tanie" później wcale nie są tanie, bo najczęsciej "hodowca" żałował na szczepienia, odrobaczenia i trzeba zaczynac od biegania po wetach z chorym psem. " mam yorka bez rodowodu , ma 6 lat , i weterynarza widzi jak jezdze z nia na szczepienia . Tylko. Zaplacilam za nia 1200 zl w 2002 roku .

Gość R5GYHHAT46EATH4
Angel_81 a masz miniaturke zy normalnego ? jakiej jest wielkosci ? ma dlugie wlosy czy go strzyzesz?

http://www.stoppseudohodowcom.org/index.php/program-telewizyjny-stop-pseudohodowcom/ Na tej stronie duzo znajdziesz na ten temat (artykuły etc) Zastanów sie, czasami lepiej dołozyc te kilkaset zł. Osobiście znam kilka psów z pseudohodowli, z niektórymi sa powazne problemy zdrowotne, z innymi nie, wyglądowo nie róznia sie w zasadzie od tych rodowodowych ale jeśli chodzi o psychike i odpowiednie popędy danej rasy to szkoda gadać...

Gość mam yorka.....
z rodowodem, jest normalnej wielkości. Yorki miniaturki są to psy yorkopodobne, przypominającego yorka i są oczywiście bez rodowodu.

Gość R5GYHHAT46EATH4
stac mnie na utrzymanie...nie ma problemu...problem jest z kupnem bo rodzice nie dadza mi 1500zl na psa :/ bo powiedza ze to przesada...600zl bylaby cena w porzadku

Gość mam yorka.....
za 600 zł to kupic yorka ale pomieszanego z zupełnie inną rasą, więc on może nie wyglądać jak york niestety, bez rodowodu kosztuja 900-1200 zl z rodowodem to od 1500zł.

Gość R5GYHHAT46EATH4
tez wlasnie myslalam zeby dozbierac ze swojej kasy...potrwaloby to z niecale trzy miesiace....ale wiecie jak to jest jak trzeba swoja kase wydac:P

Gość mala....mala
haha milutkie pieski. ostatnio ogladalam program psi psycholog czy cos takiego i byl tam przypadek malutkiego slodkiego yorka ;) Piesek jak cos mu sie nie podobalo (siedzadz na kolanach pociagnie sie przez przypadek za klaczek) rzucal sie na wlascicieli jak wsciekly. Pani psycholog powiedziala, ze ta rasa jest troche nerwowa. Wiec nie wiem czy nie trafisz na takiego samego a wtedy zycze powodzenia w trzymaniu w kieszeni tego pieska ;)

ps. raz na pol roku odwiedzamy "fryzjera" - koszt kolo 60-70 zl za strzyzenie, mycie + obcinanie pazurkow ;)

Gość R5GYHHAT46EATH4
Angel_81 a jaki jest twoj piesek ?spokojny czy raczej tama wredota ?:P:)

acha , i jeszcze jedno , nie jest halasliwa,jazgotliwa, nie szczeka non stop itp. no i nie rzuca sie na mnie ;)

Gość no to może ja powiem
mam miniaturkę yorka waży 1,5 kg, jest przeuroczy. Nawet mój mąż ,który początkowo nie chciał słyszeć o psie "jak mysz" przepada za nim - polecam