Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klakowska84

kuzynka chce mi sprzedac ten przewijak za 60 zl, warto takie cos kupic?

Polecane posty

ja hccialam taki kupic ale wkoncu nie kupilam... ogólnie fajny ma tylko jedną wade... zeby wykapac dziecko w tej wanience trzeba przewijak \"otworzyć\" ... i to troche lipa. Jak masz wanienke osobno a przewijak osobno to mozesz na przewijaku przygotowac juz recznik i pieluszki, i po wyjeciu z wody maluszka mozna odrazu polozyc... tutaj tak sie nie da. Musialabys jedną reką trzymac mokre dziecko druga zamknac przewijak i ułozyc recznik... to jest chyba niewykonalne dla jednej osoby... no chyba ze nie zamierzasz kąpac dziecka sama, tylko zawsze z mezem no to wtedy ok. cena 60 zl to bardzo dobra cena ale za ta samą cene mozesz kupic taki przewijak kladziony na łozeczko i do tego zwyklą duza wanienke :) To chyba lepsze rozwiązanie.

Gość Do Stelka
Raczej nie kupuj... Moja kolezanka to kupila i mowila,ze lipa. Jest niestabilne.. Wanienka jest mala.Nie wyobrazam sobie kapac w tym rocznego malucha. Lepiej zrob jak pisze Mamani :):) Wyrazilam tylko opinie co mi kumpela mowila,oczywiscie zrobisz jak bedziesz uwazala. Pozdrawiam 🌻

Nie mam takiego przewijaka, ale Mamami ma rację. Wydaję się to nieporęczne. Ja mam, co moge polecić, przewijak na łóżeczko i wanienkę na stelażu. Sprawdzone już przez trzecie dziecko i polecam :-)

Ten przewijak to fajna sprawa ... jest stabilny Tylko \'\'termin przydatności \'\' jest krótki Faktycznie wanienka szybko okazuje się zbyt mała Ale na początku bardzo jest przydatna i w użytkowaniu wygoda :)

moim zdaniem beznadzieja, po 1 malutkie wiec na krotko; po 2 to co juz ktos pisal przewijak jest dobry obok wanienki a nie zamiennie :/ po 3 musi byc przy scianie bo inaczej dziecko zleci z tego przewijaka moj maly ma 3mce i wyrosl z wanienki 80cm i ma juz 100cm wanienke ktora wydaje sie byc mala wiec sama sobie to podsumuj

Ja ze względu na malutką łazienkę miałam taką komodę kąpielową jak Ala była malutka - sprawdziło się to super - dużo miejsca na pieluszki, kosmetyki itp. Wysoki wygodny stelaż więc plecy przy dłuższych kąpielach malucha nie bolą. Kółeczka i rurka do wylewania wody rozwiązują problem ewentualnego przenoszenia pełnej wanienki. Ale fakt,że dość krótko z tego korzystałam - jak Ala zaczęła stabilnie siedzieć zaczęłam ją kąpać w brodziku - bo i wygodniej i mniej nachlapane po kąpieli. Jak zaczęła pełzać i raczkować trzymanie na półkach kosmetyków przestało być możliwie - za to do tej pory przechowuję tam zabawki. Co do konieczności \"otwierania\" przewijaka z dzieckiem na rękach to nie był to aż taki duży problem - ja praktycznie zawsze kąpałam małą sama i nie mialam z tym większych problemów - po prostu wyciągając Alę z wanienki zawijałam ją w ręcznik z kapturkiem i brałam na ręce, a drugą ręką otwierałam przewijak i układałam na nim owinięte dziecko - naprawdę nie nazwałabym tego żadnym problemem!!! Ta wanienka, którą na zdjęciu prezentujesz jest faktycznie dość mała, ja miałam firmy Brevi większą, ale i tak w pewnym momencie dzieko zaczyna się kąpać w dużej wannie lub brodziku - więc jak dla mnie ta wielkość była wystarczająca. Jeśli ktoś ma małą łazienkę i problem z przechowywaniem rzeczy to naprawdę polecam to rozwiązanie - u mnie w ciągu dnia komoda stała w pokoju - służąc za przewijak i przechowalnię kosmetyków, a na czas kąpieli przewoziłam ją do łazienki. A jak chodzi o koszty to jeśli policzysz koszt wanienki, stelaża i szafki na przechowywanie kosmetyków i pieluch to koszt wyjdzie niewiele mniejszy.

Jak ktoś ma naprawdę małe mieszkanie i łazienkę to taka plastikowa zawalidroga raczej mu nie ułatwi życia. Ja mam w pokoju stół na który kładę przewijak a do kąpieli przewijak i wanienkę. Jakbym taki zestaw miała do łazienki wturlać, to sama bym się już tam nie zmieściła :P Nie mówiąc już o tym, ile musiałabym się namęczyć żeby do łazienki dojechać - przedpokój jest wąski, nie byłoby gdzie zakręcić :P Ale jak ktoś ma chałupę na tyle dużą, że zmieści dodatkowy plastikowy badziew, to czemu nie? Pewnie ułatwia życie.

Chemikal - no ale przewijak i wanienkę też gdzieś musisz przechowywać w ciągu dnia i też zajmują miejsce i sie o nie potykasz- no chyba,ze cały czas leżą na stole - no ale stół czasem się do innych czynności przydaje;) Fakt,ze moje mieszkanie nie jest najmniejsze, przedpokój szeroki i dość dużo miejsca w pokojach, więc mnie turlanie przewijaka nie sprawiało żadnego problemu, a łazienka malutka i dużej wanny nie posiadam - wiec musialabym miec wanienkę na stelazu, a przewijak już by się w łazience nie zmieścił, a jak chodzi o chlapanie dziecka to nie wyobrażam sobie kąpać Ali w pokoju gdzie mam parkiet, no i w łazience też jest zazwyczaj cieplej.

Przewijak kiedyś kładłam na łóżeczko, teraz gdy mała jest ruchliwsza to stoi za łóżeczkiem. Do przebiórki często kładę go na podłodze. Całkiem wyleciał mi z głowy ten argument. Córcia w wieku 2 miesięcy zaczęła mi z przewijaka wychodzić na blat stołu. Nim zapięłam napki to Lusia już leżała połową ciała na stole, tylko dupka była na przewijaku. Teraz to już nim pampersa zdejmę to malutka ma w buzi waciki leżące pół metra od przewijaka, taki perszing się z niej zrobił. Przewijanie na wolnostojącej komodzie chyba by u nas w ogóle odpadało :P Ale fakt, nie każdy maluch jest tak ruchliwy ;) A wanienka stoi na codzień wsadzona do naszej wanny ;)

dzieki dziewczyny za pomoc, chyba jednak nie bede kupowac, poradzilam sie rodzicow i chyba sama wanienka i przewijak mi wystarcza, ale jaki to przewijak do lozeczka?

Ja bym tego niem kupowała.Po pierwsze mi się to nie podoba.Po drugie zajmuje miejsce a po trzecie czy to jest stabilne? - moim zdaniem nie. A co do przewijaka to najlepiej kup na łóżeczko,usztywniany by był obity ceratą.Dzięki temu zachowasz szybko czystośc bo maluch zrobi siusiu czy kupe a ty raz dwa wytrzesz mokrą szmatka i będzie czyste.

Gość babay
ja nie mialam tego i przezylam.