Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie dzis dowiedzialam

Czy pakowanie zakupionych towarow klienta w sklepie to obowiazek?

Polecane posty

Gość Vagina Fallacci
to widać mało rozgarnięta jesteś. Ma mi zapakować, bo to jej obowiązek!

Gość Vagina Fallacci
Iska to pewnie sama się strzyże a fryzjerce daje tylko pieniądze. Bo przecież ona jest od przyjmowania pieniędzy.

oj a ty taka światła ,więc co tu jeszcze robisz? Czemu nie rozkładasz nóg przed mężem toz to twój zakichany obowiązek :P Nie po to się z Tobą żenił ,zebys teraz siedziała przed kompem i zgrywała ważniarę:P

Gość a ja też lubię mieć spakowane
no teraz fryzjer to też jest punkt handlowo usługowy kupujesz szampny, które zresztą wręczają Ci w ładnej torebeczce, i idziesz się ostrzyc, a że do całości usługi wlicza się też pozamiatanie włosów to oczywista sprawa- nie płacisz za to dodatkowo. Tak samo sprzedawczyni nie powinna tylko powiedzieć ci ile masz zapłacić i zgarnąc kasę, tylko powinna doradzić, spakować zakupy i z uśmiechem podziękować za zakupy i zaprosić na ponowne.

Gość Vagina Fallacci
jaka ty jesteś zasciankowa. Pewnie teraz, idąc twoim tokiem rozumowania, siedzisz na krześle z rozłożonymi nogami a mąz robi swoje? Ale ty głupia jesteś.

Gość ksnkcsjnd
ja pracuję w sklepie papierniczym i jest to normalne, że pakuję zakupy klientom, tak samo jak się pakuje w odzieżowym. W sklepie spożywczym nie zawsze mi pakują, ale nie robię z tego problemu, sama pakuję i wydaje mi się, że jest wtedy szybciej bo ja pakuję a w tym czasie kasjerka skanuje następny produkt:) Trzeba sobie pomagać. W końcu każdemu zależy aby był obsłużony szybko:)

ja szampon kupuję w drogerii a nie u fryzjera:P A ekspedientka sprzeda doradzi i skasuje kase,.To czy mi spakuje towar to juz jej dobra wola i tyle.Ewentualnie moze podac mi woreczek,którego nie mam.Gdyby kasjerki w supermarkecie pakowały jeszcze towar to stałabys w kolejce zamiast 10 min pół godziny.

nie cierpie jak ktos mi pakuje.. zwlaszcza harcerze.. pomidory przygniataja domestosem itp - masakra :D

Gość Vagina Fallacci
a nie wpadłaś na to, że w supermarketach, przynajmniej w usa są przy kasach dodatkowe osoby, które pakuja towar? Byłam w szoku jak przyleciałam do Polski i zobaczyłam, że kasjerka siedzi. W usa kasjerka stoi, tak jak klient. A nie rozwala swoje d.upsko na wygodnym fotelu, podczas, gdy klient musi stać.

Gość ksnkcsjnd
Nie wyobrażam sobie np żeby kasjerka miała mi pakować zakupy w hipermarkecie. Jeśli miałaby to robić to rozumiem że porządnie czyli chemia osobno, spożywcze osobno itd. Chyba stałabym w tej kolejce z 40 minut:o

ja sex nie traktuje jak obowiązek ,ale o czym ja mówię dla kogos takiego jak Ty to przecież kosmos:P

a dlaczego fryzjer i kasjerka . Fryzjer to usługodawca -do niego nalezy zrobienie fryzury i koniec ,jak ma panne do sprzatania to ona to zrobi ,jak nie to sam .Kasjerka jak sama nazwa wskazuje jest od kasowania towaru ,od wykładania na pólki , sprzątania i pilnowania porządku(ochrona )są inni, chyba że ktoś ma mały sklepik i sam wszystko robi , ale i on nie ma obowiązku pakować towaru. Poza tym to chyba jest tak jak z mówieniem "dzieńdobry"-są jakieś zasady a i tak osoba grzeczniejsza kłania się pierwsza...Jeśli jesteś wyrozumiały , uczynny i grzeczny to pakujesz sobie sam , i to samo dotyczy kasjerki -jeśli jest miła to ci spakuje towar... ot co...

W makro i selgrosie też stoją.

Gość martaKa
mieszkam w Anglii i tu maja obowiązek zapakować.Pytają się tylko czy potrzebuje też wieszak.W spożywczych zawsze pytają czy potrzebuję pomocy przy pakowaniu

Trzeba też się postawić w roli takiej kasjerki z hipermarketu-która czy stoi czy siedzi to ma pewnie dosyć ludzi, którzy zawsze maja jakieś ale...i ona nic nie może burknąć nawet...

ciekawe czy ty w pracy,zakładając ze ja masz,stoisz na nogach 8 godzin non stop

Gość ksnkcsjnd
Vagina- chciałabyś żeby kasjerka stała tak jak klient?:o Tylko, że ty postoisz z pół godziny a potem posadzisz tyłek w aucie czy w domu a kasjerka będzie stać dalej:o

Gość martaKa
z tym staniem to przesada...

O ile zauważyłam nie mówimy tu o kasjerkach tylko o sprzedawczyniach. Kasjerki to są od kasowanie, ale sprzedawczynie powinny się zajmować sprzedażą od A-Z. Przy czym Z to w tym wypadku staranne spakowanie zakupów i miłe pożegnanie klienta.

Gość Vagina Fallacci
takie są standardy w usa. Ja przy kasie stoję, kasjerka skanuje a ktoś z obsługi sklepu mi pakuję towar i od razu wkłada do wóżka. Ja płacę i wychodzę. Często jest tak, że mi oferują, aby ktoś mi pomógł ten wózek doprowadzić do auta.

Gość tak sie dzis dowiedzialam
vagina zal mi takich osob jak ty...

Gość Vagina Fallacci
iska32? Gdzie ty kupujesz, jakimś sklepie GS-u? Żayjesz w poprzedniej epoce.

oj to ja nie rozumiem co ty jeszcze robisz w kraju skoro w usa taki raj:P

Gość Vagina Fallacci
Dlaczego ci żal. Mam męża, dzieci, pieniądze, jestem szczęśliwa. Stać mnie na wakacje 2 razy w roku.

ja poprostu szanuję kazdego człowieka.Szanuje jego pracę i nie wywyższam się jak Ty biedna sfrustrowana kuro domowa z usa

Gość Vagina Fallacci
to jeszcze nie wywnioskowałaś że mieszkam w usa a w Polsce to byłam jakiś miesiąc temu?

takie nowobogackie sa najgorsze.Mnie też na to stać,tyle ze sama uczciwie sobie na nie pracuje ,zreszta nie o tym jest wątek