Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czysa

czy administracja to dobry kierunek?

Polecane posty

Gość czysa

jak uwazacie?

Gość ja uwazam
ze powinnas uwazac

Gość Petronela Rozmarzona
nie

Gość bez przesady ja jestem
na administracji i prawie przeciez administracja to też prawo, mam z każdej dziedziny prawie, z adm. jest jeden przedmiot :) a reszta to samo prawo ale nie jeste źle i nie wiem gdzie każą sie uczyć na pamięć 300 str ustawy;/ bez przesady nawet żaden wykladowca nie zna tego;/ z adm. nikt nie zna wszystkiego bo cały czas się zmienia a gdyby tak te wszytskie ust. z adm. zebrać to zajęły by calutki duży pokój wylożony tymi kartkami po sufit, uczymy się tylko najważniejszych rzeczy a ust. są po to zeby do nich zaglądać

Gość bez przesady ja jestem
a na jaką uczelnie się wybierasz? gdzie?

Gość moja kolezankaa
UWM - olsztyn...z KPC czy KPA to wiem ze caly rok sie meczyl, warunki warunki...9 egzaminow na semestr..ja bym wybrala prawo jak juz czegos takiego sie uczyc. na szczescie umysl scisly jestem:)

Gość czysa
myslalam nad UW

Gość mallinkaa86
Sama jestem na administracji i jest to dobry kierunek, faktycznie przedmioty pokrywają się z prawem ale nie wszystkie. Poza tym ten kierunek daje sporo możliwości. Na pewno dla osób, które się tym interesują bo wkuwanie ustaw często jest dość nudne :) Tym bardziej że uczyć się trzeba bo materiału do nauki jest sporo. Ale ja osobiście polecam

Gość daj sobie spokój
z administracją.Jestem po tym kierunku,tak jak większość moich znajomych i uwierz mi ,że za dużo możliwości to on nie daje.Bo tak naprawdę, to na jaką pracę po niej możesz liczyć? W urzędach?, tam trzeba mieć znajomości.I tak wolą tych po prawie.

jestem po administracji --- powiem jedno duzo prawa wkuwasz i nudaaa!!!! Jak lubisz ustawy, kodeksy itp to juz lepiej idz na kierunek Prawo. O pracę nie jest łatwo ale są w urzędach konkursy i mozesz próbowac, jak bez znajomosci to musisz byc wytrwała i startowac az do skutku. Pozdrawiam

Wcale to nie jest prawda że do urzędu tylko po znajomości, ale z reguły na administracji jest bardziej "lajtowo" niż na prawie, a poza tym na prawo trudniej się dostać.

Gość ale po co wy sie pchacie
po administracji do urzedu? po tym kierunku bardzo chetnie zatrudniaja prywatnie i czasem od razu na kierownicze stanowiska! moj kolega nawet nie skonczyl tych studiow i juz zostal kierownikiem, tylko on studiowal zaocznie a tych z dziennych tak chetnie nie biora bo wiadomo maja mniej czasu.

Gość a na prywatnej czy
na panstwowej konczyl?w duzym miescie?

Uniwersytet Łodzki, ja tez tam studiuje

to nie prawda ze po tym kierunku jestescie skazani na bycie urzedasem, choc niektorym to odpowiada bo przeciez to ciepla posadka i sie jest ustawionym do konca zycia bez stresow ale sa tez inne mozliwosci u nas mozna sobie np zrobic radce prawnego

Gość bezeleeeee
jak dla mnie beznadziejny kierunek i do niczego nie przydatny a męczący jak diabli -strata czasu

Gość a po co ...
czy mozesz powiedziec jak zostac radca prawna? bo ciekawi mnie to a niebardzo mam sie kogo zapytac:(

Gość u nas jest cos takiego ze
trzeba zrobic 2 letnie uzupelniajace prawo po adm a potem egz na radce

Gość a po co ...
eee to pewnie trudno:/

Gość u nas jest cos takiego ze
no latwo nie jest ale zawsze lepiej robic 2 lata prawa uzupelniajacego niz 5 :) skoro masz taka mozliwosc po adm to warto ja wykorzystac

Gość bzdury1
Radca prawny musi ukończyć studia prawnicze i odbyć tzw. aplikację radcowską.Nie może tego zrobić po tym kierunku .Po cholerę iść na następne dwa lata po administracji, jak można od razu na prawo.

Gość bzdury1
Po administracji możesz zrobić jedynie aplikacje komorniczą.

Gość rozek kremowy
na mojej uczelni administracje traktuja jak zlo konieczne, jak gorsza wersje prawa, jesli juz to lepiej isc na prawo, chociaz tam to z kolei ciezko jest, co zalezy tez od uczelni :O

Gość jeszcze
na jakiej uczelni?

Gość no nie wiem...
lepiej idź na jakiś kierunek ekonomiczny,łatwiej ci będzie o pracę, np. taka księgowa zawsze znajdzie pracę.

Gość jeszcze
no tak,ale nie mam scislego umyslu,matematyka to dla mnie koszmar juz nie wiem co robic

Gość no nie wiem...
administracja to nie tylko kodeksy i prawo.Sporo jest tam przedmiotów ekonomicznych, np.rachunkowość, ekonomika.Matematyka też jest tam wykorzystywana...To jest kierunek prawno-ekonomiczny.

Gość połykają watę
ja studiuję adm i tez się zastanawiam co dalej adm. jako taka nie jest zła, nawet jeśli później nie będę pracować w zawodzie to przyda mi się w zyciu znajomość "po części" prawa. poza tym można wybrać sobie specjalizacje, np adm. nieruchomościami albo adm. publiczna, europejska. Wg mnie teoretycznie jest sporo możliwości po tym kierunku ale zobaczę jak to bedzie w praktycę. Na razie myślę sobie że można by załapać się po adm na jakieś zarządzanie ale ja nienawidzę ekonomii (a w ciągu semestru mam przynajmniej jeden przedmiot ekonomiczny)

Gość a jejku
na aplikacje radcowską to tylko po prawie,popieram.A po administracji możesz na nią iść ,jeśli dodatkowo po magistrze zrobisz sobie dwuletnie uzupełniające prawo.To jest 7 lat nauki, plus aplikacja.