Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilo ona

pytanie

Polecane posty

Gość ilo ona

czy przed wyborem imienia sprawdzacie jego znaczenie, pochodzenie. bo wg niektorych teorii wraz z imieniem dziecko moze otrzymac cechy. chodzi mi o to, ze np Maria - to osoba zdecydowana i samodzielna. uczciwa, lojalna. znaczenie "ta ktora daje pic" Marcin - imie pochodzace od Boga wojny Marsa. jest pracowity, tworczy, dobry maz i przyjaciel. jednak bywa niesmialy. a imie Lorena np oznacza opuszczone, osamotniona. wierzycie w takie rzeczy? czy raczej kierujecie sie gustem. wybieracie imie ktore wam sie po prostu podoba i nie dbacie o jego znaczenie?

Gość nie dbam
o znaczenie tylko czy pasuje do nazwiska czy dziecko nie będzie w przyszłości się wstydzić i moim upodobaniem

kierowałam sie swoim gustem,ale też troszkę miałam na względzie otoczenie.Chciałam imię Marta-moje ulubione od zawsze,ale brat mnie ubiegł i dał córce na imię Martyna.Pomyślałam,że to byłoby już nie fajne bo cały czas ze sobą przebywamy.Potem imię nr 2 to Maria ,ale w sąsiedztwie mieszka takie małżeństwo Stasiek i Maryśka i cały dzień się drą Marysia!!!!!!!!! I on jeszcze nie mówi r tylko Małysia.Tak mi obrzydzili to imie,że nie dałam.Wybrałam inne jak najbardziej do Marii zbliżone:) A co ono oznacza to doczytałam duzo,dużo później.Tym się nie kierowalam wcale

jesli chodzi o imie marcin to zgadza sie z tym co napisalas :D( moj maz ma tak na imie)ale imie dla dziecka wybieralismy takie ,aby nam sie podobalo.nie patrzylismy na znaczenie(Mamy Martyne-z łaciny jest to odpowiednik meskiego imienia marcin :D nie dawno to wyczytalam )

Gość babay
nie sprawdzalismy wtbralismy takie jak sie nam podobalo

Gość mówcie mi łaska
;)