Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilekoszt

Ile kosztuje samo mleko dla noworodka?

Polecane posty

Gość ilekoszt
tylko ,że ja poprosze mniej więcej o koszt miesięczny

ilekoszt----Ja do 8 miesiąca kupiowałam Humanne ,w sklepie nie mogłam jej dostać więc zamawiałam w aptece.Płaciłam 13-14 zł za karton który starczał na 3 dni.

Gość ilekoszt
czyli aż 150zł miesięcznie?o rany julek!

Póxniej to bebiko gdzieś za ok 9 zł.Wiadomo im starsze dziecko to mniej idzie tego mleka bo jest więcej stałych pośiłków.

Gość nie kupuj mleka
lepiej karmić piersią, dziecko zdrowsze i mniejszy wydatek.

Gość 140 złotych
miesięcznie na JEDZENIE dla dziecka, to dużo???? to co Ty chciałaś wodą z kranu karmić, bo za darmo??

ja mam teraz zapisane mleko przeciw zaparciom i jeden karton to 37zl :/ dobzre ze jeszcze karmnei w polowie piersia bo bym zbankrutowala, karton starcza mi na 6 dni a to polowa tego co by jadl gdyby nie piers :/

Gość mity ot co
z moich dzieci, wlasnie to karmione poltora roku piersia bylo najbardziej placzliwe, z kolkami do 5-go miesiaca. I do dzis jest najbardziej chorowite:O

Gość oo dejziiii
znana jesteś chyba na wszystkich forach :p zwłaszcza że rozumek masz malutki :p

dejzi - przeciez te mleko za 37 zł to nie naszł wymysł ! ja też tyle dawałam na mleko a potrzebowałam min 2 i pół puszki - nie kupowalam tego mleka tylko dla zachcianki ale dlatego ze dziecko musialo miec takie a nie inne. Wszystkie rzeczy dla dzieci są drogie od mleka po herbatki, ciuchy kosmetyki a o lekach juz nie wspomne. Niestety ale na dzieciach najwiecej sie zarabia bo dziecku musisz kupic.

Gość mity ot co
dejzi slyszalas moze o mleku hipoalergicznym? Nie wypowiadaj sie bo sie osmieszasz:O

dejzi jak bedziesz miala dziecko to moze sie przekonasz ze karmienie piersią nie zawsze może byc dobre i akurat w moim przypadku tak było. Syn miał problemy z przewodem pokarmowym itd nie bede ci tu opisywala wszystkiego bo i tak gówno zrozumiesz .

dejzi69 a ten wpis to niby o czym jest???? \"ciekawe kto zapier....na to mleko jak mamusia jest mlodciana i tatu ja olal,panstwo albo biedni-rodzice. \" Bardziej jako docinek do mamy niż o mleku.... Jak będziesz miała dziecko to zrobisz jak uważasz....

Gość mity ot co
Tak dejzi, masz racje, nie kupie mojemu choremu dziecku leku, bo innych na niego nie stac i zyja:O:O:O Masz jeszcze jakies "madre" pomysly?

Zastanawia mnie tylko co zrobisz jak będziesz miała własne dziecko które będzie płakało a może nawet nieźle wyło -i co nie kupisz mleka? bo inni albo są biedni albo poprostu nie chcesz być bankrutem jak to ujełaś.

dejzi no co ty dziecku wcale nic nie trzeba kupowac jak dostanie pierwsze skarpetki to do 18nastki w nich bedzie chodził co nie? tak samo z kurtką czy z butami - po co kupowac nowe buty skoro w tych o dwa nr za małych można odciąć czubki i tez będą dobre.

dejzi batonie a czy ty wiesz ze takie mleko to "lek" dla dziecka! Inni nie kupują bo ich nie stac to daje im opieka mleko albo recepty wykupuje - takie mleko jesli musi byc podawane to opieka musi ci je refundowac jezeli naprawde jestes biedny! Skończ pierdolenie o szopenie bo w dupie bylas i gowno widzialaś.

nie przelicze dokładnie ile puszek nam idzie bo nigdy sie nie zastanawiałam raz w miesiacu kupuje 5 puszek mleka 100 zł ( 1 puszka na tydzien ) 1 profilaktycznie :) pozatym słoiczki , soczk, dannonki , i tego już nie wiem wydajemy na jedzenie dla nie go 400zł czasem wiecej

dodam że zawsze jedną u tesiów jedna u rodziców zostanie a to gdzies u znajomych :) ale chyba gdzies na tydzien idzie jedna ( teraz ) bo mały je wszytkop wczesniej puszka gdzies na 3 dni

ale ty dalej idiotko nie rozumiessz ze nie podaje sie tego mleka dla wlasnego widzi mi sie! To mleko jest podawane poniewaz kazde inne ma inny sklad i nie jest dobre dla dziecka który doslownie co 5 minut dostaje skrętu kiszek, ma zaparcia, wiecznie sie odwadnia czy ma okropne kolki albo gorączke wysypke suchą skóre i plamy na calym ciele. Nie odpisuj:o

dejzi69---> Co ty byś zrobiła, gdybyś nie mogła karmić piersią? Podaj pierś- łatwo powiedzieć, a trudno wykonać. Nie każda matka ma pokarm! A jak mus to mus. Jednemu dziecku pasuje to mleko, a drugiemu inne.