Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilekoszt

Ile kosztuje samo mleko dla noworodka?

Polecane posty

dejzi zycze powodzenia w karmieniu piersia :D:D:D mnie pokarm zanika i nie amm tyle zeby dziecko nie bylo glodne :/ a jak jzu mam pokarm to maly ma z niego kolke :/ wiec nie bardzo amm wyjscie z kupnem mleka , na szczescie jest mnei stac kupic poki co chociaz mleko :P

Gość Zdefasonowana
Nom, początkowo więcej mleka, tak jak dziewuchy piszą: co 3 dni kartonik. Potem mleka mniej, ale słoiczki wchodzą, kaszki... Same słoiki te malutkie 3 zł za sztukę, większe ponad 5zł, a dziecko zjada dziennie minimum 1 słoiczek zupki + 1 słoiczek owoców. Normalnie ze 20zł dziennie na takie dziecko może iśc, bo jeszcze ze 2 flaszki Bobofrutów (2x2,50), kaszki, no i mleko. Jak się gotuje same samemu jest taniej, ale też trudniej urozmaicac posiłki. Potem jest lepiej, gdy dziecko je mniej więcej to, co rodzice.

dejzi69 ujmę to tak - czasem karmienie piersią się nie udaje, czasem dziecko się odstawia, czasem pokarmu jest za mało, czasem dziecko nie przybiera na wadze, czasem, trzeba wrócić do pracy, czasem dziecko ma alergię i różne problemy zdrowotne, jest wiele sytuacji, kiedy trzeba sięgnąć po mleko w proszku. Owszem są tańsze mleka - zwykły Nan, Bebiko i wiele dzieci pije takie mleko i nic się nie dzieje, dobrze przybierają na wadze, nie mają problemów zdrowotnych. Czasem jednak dziecko ma alergię na mleko krowei i dostaje mleko z apteki na receptę. I tu nie ma widzi mi się rodzica, że chce dać np. tańsze Bebiko, bo dziecku zrobi krzywdę, uszkodzi delikatny przewód pokarmowy, może dostać biegunek, itd. A czasem dziecko zdrowe reaguje na dane mleko (nie tylko na najtańsze) ostrymi zaparciami, zielonymi kupami, bieginką, ulewaniem. I wierz mi, żeby tego oszczędzić dziecku kupisz droższe mleko. W tych sytuacjach pediatra często dobiera mleko stosownie do stanu zdrowia malca.

kirra ale dejzi da cyca i juz!!!ona nawet nie bedzie piersia karmila tylko cyca wetknie,nie bedzie kasy wydawala na dziecko...:)

dejzi jestes prowokatorka mam nadzieje ze nie piszesz powaznie...jesli tak to mam nadzieje ze nie zostaniesz nigdy mama...jesli wolisz pieniazki wydac na psa niz na dziecko...ah

Gość matka dwóki dzieci
jakby nie było -dejzi69 ma racje,najzdrowsze jest mleko matki a nie sztuczne i modyfikowane.Głupie tłumaczenie, że \"nie mam pokarmu\" a dlaczego?bo nie za rzadko przystawiasz do piersi.Albo \"po moim pokarmie dziecko ma kolki\", a dlaczego?bo się nażarłam byle czego; \"ma wysypke suchą skóre i plamy na calym ciele\"- bo ma pewnie skazę białkową i ty jako matka powinnać również stosować diatę eliminacyjną, Omijając te,które muszą wrócić do pracy, albo naprawdę nie mogą karmić, reszta karmi butelką z normalnej wygody,Nic dodać,nic ująć.

tak tak ma racje....tyle ze ona wetknie cyca bo szkoda jej kasy na mleko...wolikarmic najlepsza karma psa...chore

Gość bzdety jak cholera
wetnie cyca dziecku do buzi i dlatego ma kasę na lepszy pokarm dla psa.Wtedy i dziecko zdrowe i pies.A ty dasz swojemu psu byle kość spod śmietnika,bo dużo wydajesz na mleko \"sztuczne\" dla swojego dziecka.Głupie gadanie....

matka dwóki dzieci - zgadzam się, mleko matki jest najlepszym pokarmem, ale nie u każdej kobiety z karmieniem piersią jest łatwo. Po cesarce dostałam pokarm po kilku dniach, mimo że dziecko cały czas przystawiałam do piersi. I niestety przez kilka dni w szpitalu było dokarmiane sztucznie. Potem karmiłam tylko piersią, jednak po 2,5 tygodnia okazało się, że dziecko traci na wadze (w trakcie ważenia miała mniej niż jak wychodziliśmy ze szpitala) i znowu musiałam NA ZLECENIE pediatry dokarmiać sztucznie. Przez kolejne 1 miesiąc walczyłam o moje mleko w poradni laktacyjnej, kupiłam laktatot Medeli, który najtańszy nie był, opłacałam porady u konsultanta laktacyjnego, tak chciałam karmić piersią, że nie patrzyłam na pieniądze. I udało się :) ale jak córka miała 3,5 miesiąca nagle odsatwiła się od piersi, próbowałam ją przegłodzić, nic to nie dało. Córka wyła mi z głodu, a cycka nie chciała :( Od tego czasu dziecko nie wzięło mi piersi do ust. I no miałam zdrbić ? Ile dałam rady ściągałam laktatorem, a resztę dawałam sztucznego mleka. I nikt mi nie zarzuci, że karmiłam butlą dla wygody :( bo dla mnie wygodniej było z piersi, bez mycia, sterylizowania butelek, gotowania wody.

I jeszcze jedno, jak ktoś ma kasę i kupuje droższe mleko to jego sprawa :) pewnie ty też nie kupujesz sobie najtańszych rzeczy do jedzenia typu wyrób szynkopodobny za 9,90 zł czy jogurt tesco za 0,59 gr (jeśli oczywiście nie masz kiepski z pieniędzmi, bo czasem też tak bywa) A kiedyś też nie było karm dla psów i też żyło im się dobrze :)

Gość matka dwójki dzieci
kirra1 -ty jesteś przypadkiem matki,która nie mogła karmić piersią,ale nie zawsze tak jest.W innych przypadkach naprawdę można,trzeba tylko chcieć.Jest dużo takich matek,które chcą przespać całą noc i nie myśleć o przystawieniu dziecka do piersi.Normalne,że dziecko nie chce piersi,jak poczuje butelkę.Ale można zawsze karmić butelką i dodatkowo podawać tę pierś,chociażby w nocy,aby załapało przeciwciał.

Gość matka dwójki dzieci
nie mam psa i nie zamierzam go mieć.Wystarczająco dużo czasu muszę poświęcić dzieciom, a nie jakiemuś psu.

matko dwójki dzieci - przez te problemy z karmieniem popadłam w malą depresję :( ale odciągałam potem mleko do ukończenia przez dziecko 7 miesięcy, pod koniec było to tylko 100 ml na dobę, ale zawsze coś. Ale też masz rację, sama też znam 2 dziewczyny, które nie chciały karmić piersią, żeby "biust się nie zdeformował" :o

matka dwójki dzieci----Zgadzam się z Twoją wypowiedzią.Wiesz o co chodzi.Jednak chyba nie czytałaś wszystkich postów dejzi.Ona pisze byle tylko napisać a pojęcia o życiu to nie ma. dejzi-----Gratuluje chorego podejścia do życia.Nazywasz dzieci bachorami, mówisz że szkoda kasy na dzieciaki.I ty kiedyś będziesz matką??? Lepiej idź na bazar kup sobie tarke bo przecież 25 lat temu nie było automatów i ludzie prali nad rzeczką gacie.....Idź dziewczyno do przodu a nie cofasz się do tyłu.... i to nie tylko chodzi o dekade.

Princpolo ..ale mnie zaskoczylas ..w polsce kosztuje humana 13-14 zl???????????? to ja w niemczech place 11 € za opakowanie i jest 600g...chyba musze sie wybrac do polski!!! jak twoje dziecko przyjomwalo to mleko?

mala fu ---- Mi takie odrazu po porodzie poleciła lekarka. Tak więc trzymałam się tegov mleka.Wprawdzie sprawdzałam później nan czy też bebiko ale miał skazy na buzi więc znów wracałam do tego mleka. W aptec właśnie płaciłam 13-14 zł ale zaskocze Ciebie pozytywnie :D bo w tesco ostatnio kupowałam w kuzynce za 8 zł!!!! jeśli masz okazje to albo jedź do Polski albo niech ktoś z rodziny kupi bo strasznie dużo płacisz.

no to ladnie przeplacam:)...kupowalabym z checia bebiko...ale w niemczech nie ma.....to co trzeba zrobic wypad do polski i obkupic sie;) ....dodam, ze to jedno z tanszych ...wczesniej moja mala pila nestle...ale to juz burzujstwo na ktore mnie nie stac;)...a humana jest dobra i nie droga przynajmniej w polsce:)

Gość Zdefasonowana
Dejzi - nie mam bogatego męża, w rodzinnym budżecie mój wkład jest większy :) Moje dzieciątko pije mleko z cycka, ale Bobofruta i słoik z obiadkiem czasem kupuję, bo nie zawsze po pracy, spacerze, zabawie, tuleniu sie, kapieli i usypianiu a nastepnie sprzataniu w domu mam siłę by gotować dla malca zupkę. Ale się staram :)

Oczywiście jeżeli babka nie karmi piersią tylko dlatego ze nie chce to ewidentnie jej wina ale są różnego rodzaju inne dolegliwosci przez ktore piers matki jest zakazana. Mamo 2 dzieci nie musisz mnie pouczac o tym co powinnam jesc a czego nie bo tyle co ja sie u lekarzy nasiedzialam i próbowalam róznych diet to niejedna z was nawet nie jest w stanie sobie tego wyobrazic. Pisalam juz ze moj maluch był powaznie chory i potrzebował specjalnego mleka ktorego ja mu dac nie mogłam. jasne ze gdybym miala wybor to wolalabym dac piers ale nie mialam tego wyboru. Karmilam tylko 3 tyg

Kupuję Bebilon za ok. 37 złoty, wystarcza mi na ok. 11 dni ale dziecko ma ponad 1,5 roku. Na początku kupowałam ok. 5 puszek tego mleka na miesiąc więc wychodziło jakieś 200 złoty.

mala fu ----- Ja kupowałam nestle jak skończył roczek. Podobało mi się te mleko gdyż są rózne smaki z kleikem ryżowym,bananowe,z miodem,waniliowe itd. I jest jeszcze tańsze niz humanna w Polsce he he he kosztuje ok 10 zł.

ja nie popieram karmienia butla typu nie chce mi sie poswiecic cycka i diety dla dziecka to dam butle, ale u mnie niestety nie da rady inaczej od mca maly ma problem z kupa i tylko bebilon comfort mu pomaga wiec karmie pol na pol z cycem, a dejzi masz pecha z wiedza o mleku bezglutenowym, widzisz ja mam 26 lat i mialam skaze i pilam mleko bezglutenowe wiec chyba twoja matkla tak samo chciala zaoszczedzic na tobie ze ci wmawia ze kiedys nie bylo produktow dla chorych dzieci :P dla mnie jakos byly na recepte mleko humana :P i to 26 lat temu a nie 25 wiec... nie opowiadaj glupot..

Coraz bardziej mnie (pewnie innych też)rozwalasz na łopadki swoją głupotą.I to nie tylko w tym temacie.Jesteś wszędzie jak ten rzep który nic mądrego nie ma do powiedzenia .Jest tylko w Tobie obłuda.Nic innego nie widzisz jak czubek swojego nochala.

dejzi wiesz co ci radze zamiast kupowac karme dla psa moze te pieniadze przeznacz na psychiatre:o? te paniektore tutaj siedza moze same do czegos doszly i nie musialy szukac mezow dyrektorow? ty widocznie nie doszolas do niczego i taki maz dla ciebie jest jak najbardziej wskazany i dla Twojego psa bo inaczej zdechnie z glodu na taniej karmie .wiec moze rusz dupe sprzed komputera i zamijs ie czymms pozyteczniejszym?