Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilekoszt

Ile kosztuje samo mleko dla noworodka?

Polecane posty

a mnie dejzi rozwala swoja falszywoscia, pamietam jak kilka tygodni temu pisala na topiku o koszcie wyprawki dla noworodka, zjechala mnei wtedy ze napisalam ze kupilam uzywany wozek dla dziecka za 50zl i cyt\" niegdy bym dziecku niz uzywanego nei kupila, a wozek za 100zl? moj pies ma drozsze rzeczy\" wiec wypowiedz o wydawaniu na psa w zderzeniu z wypowiedzia dot. oszczednosci na mleku i o mezu bogatym bankierze to chyba niezla sprzecznosc :D:D:D a tych sprzecznosci jest sporo, to tylko jedno co mi sie przypomnialo a propos dejci :P chyba ze biedna dejzi cierpi na rozdwojenie jazni :D

W Biedronce Bebiko kosztuje niecałe 11zł - jest najtańsze. Koszt miesięczny raczej nie przekracza 150zł. Jak dziecko ma 1-2 miesiące to jest od 60 do 90ml 8 razy dziennie. Czyli 2-3 miarki na jeden posiłek, czyli pudełko mleka na 3 dni. Jak jest starsze je więcej za jednym razem od 120-180ml, czyli więcej miarek ale i mniej posiłków mlecznych dziennie, bo dochodzą obiadki, deserki, kaszki i soczki, więc znów wychodzi pudełko na 3 dni:) Z tym, że deserki, obiadki i kaszki to następny wydatek:D

dejzi zapewniam cie ze było mleko bezglutenowe i sama je piłam tak wiec wiesz... a ja nie pisze tylko o skazie bialkowej a o innych dolegliwosciach i mam nadzieje ze urodzi ci sie kiedys zdrowe dziecko bo jesli nie to sama bedziesz mogla sie przekonac o czym ja pisze do ciebie od pierwszej strony tego tematu.

Z tym się zgodzę z dejzi, że kiedyś nie było takich wymyślnych mlek i wszyscy żyją a alergii było duuuuużo mniej. Teraz co drugie dziecko na coś uczulone bo wszystko karzą sterylne podawać - nawet mleko. Ja tak nie robię - nie przesadzam. PS:ale nie musisz nazywać czyichś dzieci bachorami:o

może i nie było tyle alergii, a moze były ale nie tak rozpoznawalne? Mleko było napewno ale nie kazdego było na nie stac wiec nie wszyscy je dostawali, natomiast nie wiem czy wiesz ale jeszcze 25 lat temu była znacznie wieksza liczba zgonów wsrod niemowlakow i noworodków właśnie poprzez nieodpowiednie diagnozowanie chorob itd a dzis mamy o tyle dobrze ze mozemy leczyc nasze chore dzieci i maja one wieksze szanse na przezycie. Idąc twoim tokiem myslenia mozna wyjść z założenia że skoro np byłaś głodna to twoje dzieci tez maja byc głodneno bo ty przezyłaś i nic ci nie jest , byłaś bita to tez bedziesz bic, byłaś zgwałcona i żyjesz to tez bedziesz gwałcic no bo co przeciez ty zyjesz to inni tez mogą. To durne porównania ale tak to wygląda.

dejzi ---- Mimio że masz 25 lat to mało życia dziewczynko znasz. Nie ma to jak się udzielać na temat czegoś o czym się nie ma bladego pojęcia. Jeśli Ty miałaś tak ciężkie dzieciństwo bo tego czy tamtego nie było to dziecku swojemu też nie ma co dawać bo przecież Ty tego nie miałaś.To o pomste do nieba woła!!!! Znajdź sobie forum o psach tak bardziej siebie pokażesz.

Gość koiqwjjuhebq
do dejzi69 nie masz racji odnośnie skazy białkowej i zwykłego mleka, ponieważ nie leczona skaza białkowa po jakimś czasie, bardzo często przybiera postać innej alergii.Częstym przykładem tego jest astma.A to,że masz 25 lat,to nie znaczy,że na nią nie zachorujesz.Albo wyjdzie ci w postaci uczulenia na jakieś pyłki.

Gość tak sobie czytam i czytam
i włosy mi dęba stają w poprzek czytając jakie teraz mają podejście.. może nie jestem dużo starsza od dejzi.. nie mam dzieci.. niestety .. straciłam jedno.. na razie za wcześnie na następne.. ale 4 lata pomagałam na codzień przy wychowywaniu mojej siostrzenicy .. miałam wtedy troche mniej lat niż dejzi.. studiowałam dziennie, pracowała na dwa etaty .. żeby małej wszystko kupować... i nie patrzyłam że rodziców stać, dziadkowie tez pomagali.. bo dziecko to największy cud jaki się pojawia .. wszystko inwestowałam w mała nie patrzyłam ile czasu chodze w tych samcyh ciuchach że nie byłam u fryzjera.. albo, żeby w psa inwestować.. Mała ma teraz 7 lat .. a ja jestem jej ukochaną ciocią... chociaż teraz mamy mniejszy kontakt, bo ja wyjechałam do innego miasta.. jak przyjeżdzam zawsze rezerwuje sobie minimum jeden dzien dal niej ..życie bez dzieci nei miało by zadnego sensu :D

hehehe dejzi wiesz tak sobie teraz pomyślalam ze musialas byc wyjatkowo brzydkim dzieckiem, pamietam jak mój maly mial skaze i wyglądało to okropnie na calym ciele jakies plamy sucha skóra jakies chrostki i inne obrzydlistwo i oczywiscie ja go leczylam a ty skoro nie bylas leczona to moglas wyglądac duzo gorzej :D:D:D

no i widać że nic nie zrozumiałaś z tego co pisze bo ja nie tylko ją finansowałam .. ale i byłam z nią 24 na dobę .. byłma gdy się budziła i gdy zasypiała.. byłam non stop..

Gość koiqwjjuhebq.
ale z nie pusty łeb,macie racje dziewczyny

dejzi gdybyś była taka piękna to byś miała tego chłopa z banku buhhhhaaaaaahhhhhhaaaaaaa.

a zamiast karmić psa albo latać po fryzjerach wolałam iść z dzieckiem na spacer albo uczyć ją świata... nie ma nic piękniejszego.. ale ty tego nigdy nie zrozumiesz..i obyś nigdy nie mogła zrozumieć.. bo tacy ludzie jak ty wogole nie powinni mieć dzieci..szkoda tylko że takim niesttey dzeici się trafiają a ci którzy na nie czekają je tracą..

Princpolo no normalnie oklaski świetny tekst :D::D:::D:D

Gdyby Twój chłopczyk był taki cud miód to by latał na wybiegu a nie chował się za pułke w sklepie :P

hehhehehe princpolo dobrze że właśnie obiad skończyłam bo chyba się bym udławiła ze śmiechu:P

aż mi z wrażenia neta rozłączyło:P

Gość dejzi schowaj się do budyy
bo Ci słona z butów wystaje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

co to jest słona ? :P

czyli jak nie mam maltańczyka (pewnie rasowego,ale bez rodowodu,bo szkoda przepłacać :P) to NA PEWNO mam bydlę,które dzieci zagryza? a poza tym co osobom obcym do tego ile rodzice na swoje dziecko wydają? wydają tyle ile potrzeba,albo tyle na ile ich stać!!!!

princpolo... no są biedne dzieci skrzywdzone w dzieciństwie ..aż się wstyd przyznać że to prawie moje pokolenie... jestem tylko dwa lata starsza

Gość dejzi schowaj się do budyy
SŁOMA z jej głupoty to literki mi się mylą :P

chyba nie tylko z butów ale głownie z mózgu :P

Z tego, co tu przeczytalam, trudno nie przyznac Wam racji, ale nie mialam przyjemnosci zapoznac sie z rozleglejsza tworczoscia Dejzi wiec moge byc niesprawiedliwa w ocenie;):D

anonimowa nie masz czego żałować chyba że chcesz trochę prostackiej rozrywki dla pośmiania zaczerpnąć :P