Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Impuls29

DZIECKO NARZEKA MI NA BóL NOGI

Polecane posty

i to ciagle boli ta sama nózka lewa :( bawiac sie na placu zabaw z innymi dzicmi zauwazyłam jak biegala ze kuleje , zaniepokoiło mnie to :( a dodoam ze dziecko ma 6 lat i nie mysle zeby to bylo z powodu wzrostu bo nigdy nie narzekała wiec ciagle ją obserwuje i dzisiaj rozbierając ją do kąpieli zauwazyłam ze lewa kosc w kolanie jest tak jakby wysunieta do srodka , nie wiem czy dobrze to okresliłam natomiast prawa kosc w kolanie nie odstaje tak a pokazuje ze ja boli w miesniu :( co to moze byc mamusie , martwie sie jak diabli

Gość pamparam
najlepiej isc do lekarza nie ma zartów skoro boli

idx do lekarza- może to reumatyzm dziecięcy- a może kiedys xle stanęla- to nie przelewki- szkoda żeby nie daj boże zostalo tak trwale- tym bardziej że ją boli

ale jutro sobota i przychodnia jest zamknieta moze jechac do szpitala , ciekawe czy mnie przyją bez skierowania

Gość rozwalają mnie takie pytania
:( Nie ma to jak się zapytać na forum zamiast mykać do lekarza....

Z bólem musza przyjac - jak pojedziesz na pogotowie

a nie ma u Ciebie dwóch przychodni? U mnie jest tak ze jedna ma dyzur do 18 a potem druga do 6 rano. Ale mozesz jechac z malą na izbe przyjęc i powiedziec ze ja bardzo boli ze dopiero dzis zauwazylaś, naklam troche ze sie o cos uderzyla itd bo inaczej cie nie przyjmą a mala bedzie sie meczyc do poniedzialku.

po jaką cholere wpisujesz sie jak nie masz nic madrego do powiedzenia chcesz mnie jeszcze mocniej zdołowac bosheeeeeeeeeeeee juz nic nie mozna sie zapytac

wiesz mój synek niedawno mial jakiś koszmarny kurcz szyi- xle spał chyba i wstal i cały czas głowa na lewym ramieniu- płakał że boli za nic ta głowa wrocic mu nie chciała- cholera wie jak to sie stało- pojechalam na izbe przyjec- zbadal go lekarz - kark nastawil powolutku - pochodził mały w kolnierzu i za 2 dni był jak nowo narodzony;) nie ma co zwlekać szkoda małej

u mojego była tragedia płakal coraz bardziej i coraz bardziej przez nerwy kurcz go trzymal- nie było co czekać a oczywiscie jak to zawsze bywa stało się to w sobotę

moja córka nie płacze ja nawet bym nie wiedziala gdybym akurat nie zauwazyla jak biega ona nawet mi sie nie przyznała a czy moze to byc mocne stłuczenie

może to byc jakies stluczenie tylko nie sądze aby po stłuczeniu miala cos z kośćiami. Poza tym takich urazów nie wolno lekceważyc bo w przyszłości nie leczone urazy mogą doprowadzic do zapalenia układu limfatycznego. Wiem że to brzmi absurdalnie ale tak jest - mja siostra ma akurat taka przypadłość i to wlaśnie od nieleczonego urazu stopy - teraz caly czas ma opuchlizne na nodze i żeby normalnie funkcjonowac musi uzywac specjalnych rajstop czy podkolanowek.

mam ten sam problem, moja córeczka utyka od piątku. Z początku myślałam, że źle stanęła, ma stłuczoną nóżkę, ale jest poniedziałek a to nadal trwa, mam wizytę u ortopedy dziecięcego w piątek. Ona się nie skarży, mówi, że troszkę ją boli w połowie łydki. Boję się jak diabli, mała miała dysplazję bioder, nosiła rozpórkę koszli przez 6 miesięcy, teraz od roku walczymy z X-owymi nóżkami a ma dopiero 4 lata. U nas w rodzinie była podobna sytuacja, zaczęło się od kulenia a skończyło 4 lata na wózku :(

Gość zrob jej podstawowe badania
i idz do lekarza. jak ma podwyzszony OB to stan zapalny - moze byc np reumatyzm Moze tez byc jakis uraz - wtedy ortopeda, Moze byc jakas choroba krwi ( wylewy wewm\netrzna ( rodzaj hemofilii, ale to chyba u chlopcow?) Moze jej wlazl w pod skore jakis pasozyt?