Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilok

Czy karmienie piersią boli?

Polecane posty

Gość czasem boli

Gość zawsze boli
sutki a w brzuchu czujesz motyle

Gość kilok
bardzo?czy te pierwsze dni karmienia są najboleśniejsze.bo ja się boję sytuacjii,kiedy dziecko w szpitalu nie będzie sie najadało cycem i będzie wyło przez te dwa dni z głodu.bo np nic mi nie będzie leciało,albo będę miałą za mało pokarmu:(

Gość czasem boli
mysli pozytywnie - czyli ze pokarm bedzie i to w nadmiarze podobno to pomaga i ktos kiedys powiedzial ze pokarm to sie najpierw w glowie wytwarza :) - trzeba powtarzac ze chce karmic , ze mam wystarczajaco duzo pokarmu zeby moje dziecko sie najadalo i takie tam ;)

Gość trymkonistka
boli przez jakis pierwszy czas az sutki sie przyzwyczja czasem nawet krwawia :( a jak nie bedziesz miala pokarmu to dokarmia ci dziecko :)

Gość zostanzimna
ciekawa jestem kto to powiedzial ze pokarm wytwarza sie najpierw w glowie:D ze trzeba sobie cos wmawiac i tak bedzie to ja sobie bede powtarzac :mam 1000 000 w torebce ma 1000 000 go w torebce :D:D licze na to ze tam bedzie:D:D

ale to prawda, laktacja zaczyna się w głowie. Wiem, że brzmi to śmiesznie, ale pozytywne nastawienie wraz z częstym i prawidłowym przystawianiem do piersi zwiększa ilość hormonów odpowoedzialnych za laktację. Złe samopoczucie, brak odprężenia hamuje wytwarzanie oksytocyny (hormon odpowiedzialny za wypływ mleka) i prolaktyny (odpowiada za produkcję mleka).

Gość czarnulkaania
Mnie tak bolało że jak brałam dziecko do karmienia to róg poduszki wkładałam w zęby bo inaczej chybabym mu wyrwała tego cyca Miałam cc na zyczenie i jak czytam tu jak takie matki są napiętnowane to myślę że chyba chociaz w ten sposób musiałam swoje odcierpiec

Gość fgjdkgjdkg
tak

Gość aveo
I po co wam to bylo kobiety? Myslicie ze te dzieci wam za to podziekuja? Watpie.

Na początku będzie napewno boleć.Gdyż piersi nie są do tego przyzwyczajone - Ty muśisz nauczyć się odpowiednio przystawiać dziecko do pierśi a dziecko ssać.Jednak z każdym dniem będzie coraz lepiej.

boli okolo 5 pierwszych dni, pierwszy dzien nie, dopiero wtedy jak porobia sie ranki na brodawkach, ale mówie ci warto zacisnać zęby i przeczekac to, jak bedą ci krwawic, i będą ranki smaruj maścia bepanthen, nie trzeba jej zmywac przed karmieniem, u nas w szpitalu dawali probke tego, naprawde skuteczne, szybko goi, pamietaj aby maleństwo szeroko otowrzyło usteczka i objęło brodawkę razem z otoczką. powodzenia