Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agness149

pytanie o płeć...

Polecane posty

Gość agness149

Sama tego chciałam.. pytałam i pytałam .. Jestem w 12 tyg ciąży mam już dwóch synków i byłam bardzo ciekawa płci 3 kruszynki. Lekarz wchodząc zapewniał,że płci w 12 tyg nie da się odczytać (usg 3d) Potem usłyszałam 'no jest jakaś fałdka między nogami,zobaczymy co się z tego wykształci' i jeszcze 'no może i coś tam dynda'. Czyli kolejny chłopak,co o tym myślicie? Za wczesnie na takie pytanie?

Gość malenkamyszka
nie za wczesnie ...moj gin pozna lplec w 11 tygodniu nie mowil na 100 procent ale na 95 % - a to tez duuuuzo no i dzis potwierdzil to inny gin ( 21tc) bede miala synka :)

Gość agness149
ha..

Gość agness149
ktoś jeszcze podobne doświadczenia...?

ja wrecz przeciwnie. w jakims 15 tygodniu lekarz powiedzial ze na 80% dziewczynka ale sobie glowy uciac nie daje... no i na polowkowym wyszlo ze chlopak i to tak na 100% :D:D:D

to moga byc wargi sromowe:) kolezance powiedzial ze bedzie chlopak bo cos dyndalo a pozniej sie okazalo ze jednak to byly wargi

Ja natomiast w 14 tc dowiedziałam się , że będę miała dwie Panieneczki, wskazywały na to takie symptomy jak: jednokosmówkowość, dwuowodniowość - zwłaszcza jednokosmówkowość - czyli jedno łożysko. Pępowina na USG wyglądała jakby od łożyska szła jedna, która później się rozgałęziała na dwoje...... Przez resztę ciąży (badanie USG co tydzień do 24 tc) były widoczne dwie Panienki..... Zaczęłam rodzić w 26 tc, wówczas na USG moje drugie Dziecię "ustawiło się" bokiem i ......... dowiedziałam się, że pod moim sercem mieszka PARKA! I tak w pierwszym dniu 27 tc, urodziły się moje Bliźnięta - Synuś i Córcia. Łożyska były dwa - tylko zrośnięte, a ta niby jedna pępowina to były dwie, splątane ze sobą. Mój gin, gdy po porodzie zapytałam czy wiedział o Chłopcu uśmiechnął się jednoznacznie.......ale dodał przy tym, że nie był pewien na 100% czy to faktycznie Chłopczyk, bo zawsze układał się tak, że tej pewności mieć nie mógł, a dodatkowo to jedno łożysko i ta pępowina już całkiem dawały do zrozumienia, że to dwie Dziewczynki (Córcia zawsze prezentowała swoje wdzięki nad wyraz dosadnie:D). Także bywają w tej kwestii niespodzianki:), pomimo zaawansowanej techniki jaką dziś dysponują nasi lekarze:)

Gość jasne ze za wczesnie
a potem na forach czyta sie posty, ze chlopcu siuiaka zabralo, ze muiala to byc pepowina, albo ze dziewczynce cos wyroslo.. dziewczyny, troche rozwagi, narzady plciowe zmieniaja die, owszem w 12 tygodniu ale czasem - co znaczy, ze czasem zmieniaja sie w 14 - do 16 tygodnia wszystko moze sie zdarzyc i nic tego nie zmieni. Bledy wykrywaniu plci najczesciej spowodowane sa zbytnim naciskiem na lekarza, by odczytal plec u... kilkucentymetrowego plodu!

Ja jestem przykładem \"dyndania\",przez całą ciąże( właściwie od 33 tc po USG 4D) mówiono mi ,że bedzie chłopiec.Po porodzie(oczywiście jest córka) połozna pokazała mi ją i mówi ,że pomyłka mozliwa bo mała miała bardzo opuchniete wargi sromowe.

Gość u mnie widać
było w całej okazałości, że dziewczyna, za każdym razem, no i jest dziewczyna, trzecia!!!

Gość agness149
pewnie będzie chłopak,wolę się przyzwyczjać do tej myśli..

Gość babay
za wczesnie. nie ma co sie nad tym jeszcze zastanawiac.

Gość agness149
może i za wczesnie, tylko tak bardzo chciałabym dziewczynkę..

agness...rozumiem cie..ja mam synka cudownego,staramy sie z mezem o drugie dziecko..marze o dziewczynce ale mam jakies dziwne przeczucie ze jednak jestem skazana na facetow..zreszta tak juz bardzo chce 2dziecko ze jest mi obojetne po malu..najwazniejsze zeby bylo zdrowe a narazie sie nie głów za bardzo bo moze sie okazac ze bedzie upragniona kobitka!!trzymam kciuki i daj znac jak sie wyjasni!!

Gość agness149
pewnie,aby zdrowe! Dam znać jak i co,tylko sama muszę cierpliwie poczekać.

mi w 21 tc powiedzial, ze chlopak na 100%, widzialam siusiaka, wczesniej to chyba nawet nie ma co pytac bo te narzady podobnie wygladaja u takiego maluszka...

ja w 1 ciazy plec poznalam w 15/16 tyg bylo tak super widac ze nikt nie mial watpliwosci oczywiscie tak jak gin mowil urodzil sie synek w tej na usg bylam w 13/14 i mowil ze bedzie corka, widzialam sama ze nic nie stoi ani nie dynda, ale az taka pewna nie bylam heh jutro mam usg 3d i napewno sie dowiem (25 tydzien) Mamani gratuluje synka! :)

Gość agness149
może ktoś jeszcze coś napisze..?

Jesli jakis lekarz wmawia Wam, że wie jaka jest plec dziecka przed 16 tygodniem ciąży, to po prostu korzysta z Waszej niewiedzy i naiwności (i wiary) ;) Narządy plciowe przed 16 tygodniem dopiero sie tworzą, nie przypominają w ogole narządow plciowych, wiec nie mozna powiedziec nawet \"widząc je\" (!!), co z nich będzie. Fałdki warg sromowych i jądra wyglądają na początku baaardzo podobnie, bo jeszcze nie są wyksztalcone. Tym bardziej, że przeciez usg to nie zdjęcie aparatem fotograficznym, a jedynie fale ultradzwiękowe !!! Więc jesli ktos chce powiedziec, ze lekarz jej powiedzial plec przed 16 tygodniem i to sie sprawdzilo, to jedynie kolejny dowod na to, ze po prostu facet strzelil i trafil (w koncu mial 50% szans ze trafi, więc zaryzykowac mogł) ;)

Gość agness149
super pocieszająca odpowiedź! dzięki!

Gość agness149
przeczytałam ,że są sposoby na rozpoznanie płci w 12 tygodniu,ale lekarz musi być specjalistą w tej dziedzinie. Narządy wyglądają podobnie,różnią się tylko stopniem nachylenia (no pewnie jeszcze czyms,ale to narazie nie jest widoczne) czekam do 16 tygodnia

Gość a u mnie smiesznie bylo...
babcia mi wydyndala nad brzuchem obraczka, ze bedzie syn... A gin az do porodu upieral sie ze corka ;) Jednak stare metody sa najbardziej skuteczne :) Przy drugim wydyndala mi rownie bezblednie, ze corka ;)

Gość agness149
najlepiej chyba spytać babci..

Gość moja babcia
upierała się, że urodzę synka i na tym się zakończyło, bo urodziła się córa, babcia też człowiek moze się pomylić :)

Gość agness149
babcia człowiek,lekarz człowiek.. mam nadzieje,ze tez sie myli (w moim przypadku)

Gość no widzisz
ty masz dwóch chłopców a ja trzy córki i przykro mi było, że babcia tak się pomyliła

Gość agness149
wierze..

Gość a u mnie smiesznie bylo...
moja babcia jak do tej pory sie nie pomylila. A wielu osobom juz "wydyndala". Ale to nie kazdy tak moze. Trzeba miec zdolnosci ;)

Gość agness149
właśnie,jakbym miala nie musiałabym pytać lekarza

Gość fraanciszka
zapytaj swoją babci, czy będę miała kiedyś chłopca kocham moje trzy córki bardzo, ale tak bym chciała chłopca może tak na odległość też przepowie :)