Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tutkisi

Moja twarz nie przypomina normalnej twarzy

Polecane posty

Gość N_M
tutkisi ---> na tym forum czytalam ze nie tylko my tak mialysmy... moze by sie pozbylo cholerstwa ale nie mozna byloby chyba ze 3 miesiace z domu wychodzic no a potem zostaly by blizny ;/ to jak wie cos ktos jak z tymi ziolkami - wysypuje czy nie :P

Gość N_M
poza tym ja tez mam wrazenie ze moja twarz nie przypomina normalnej twarzy ;/ jak sie obudze to jest jeszcze w miare bo jest jasniejsza i wygladzona, a potem sie zaczyna czerwienic i robi sie tlusta bleee. Non stop podklad nosze, teraz przerzucilam sie na Manhattana anti shine i tak szybko nie splywa z twarzy - twarz co prawda nadal sie swieci ale podklad nie splywa z tych przebarwien i wyglada sie z miare podkreslam w miare jednolicie :P Nieraz lapie koszmarnego dola, zwlaszcza ze w sztucznym oswietleniu to wygladam fatalnie, przez te przebarwienia i blizny - no mam te blizny na policzkach i to nie tak po bokach tylko blizej nosa i troche w strone ust okropnosc :( najlepiej jest jak ide do jakiejs knajpy wieczorem - wtedy nie widac nic po mnie - tapeta, pelny makijaz i na serio wygladam jak super laska i faceci mnie nie raz podrywali. A w ogole to kazdy moj zwiazek zanim sie zacznie to sie konczy bo sie tak wstydze swojej twarzy i za nic nie zmyje pudru (mam w 3 d**y przebarwien i od jakiegos miesiaca mnie ciagle wysypuje malymi pryszczykami no kurde i zostaja plamy :( ).

Gość N_M
dodam jeszcze ze mam 24 lata i z tradzikiem walcze od 10 lat...

Gość Anabella5647
Mnie potworny trądzik,który męczył mnie od 10 lat wyleczył Poldanen....całkowicie.Możesz kupić bez recepty. To lek dla facetów,ale można spokojnie stosować,zawiera sitosterole obniżające poziom testosteronu(trądzik androgenny),poczytaj na stronie dr.Różańskiego.Powodzenia!

Gość N_M
Anabella5647 ---> a to mnie zagielas :) w zyciu nie slyszalam :) dziekuje z info :)

Gość tutkisi
Anabella5647-> miałaś nawrót po wyleczeniu?

Gość hmmmmmmmmmmmm
Po długim czasie znowu jestem. Pisałam o klinice w Poznaniu. Tam nie ma żadnych peelengów! To jest chyba jakaś kuracja antybiotykowa a potem leczenie laserowe. Co do herbaty z bratka polnego. Efektów się nie doczekałaś, bo na efekty trzeba czekać ok miesiąc! Wiem, bo sama piłam Owszem-wysyp był dość duży przez pierwsze 2 tygodnie, ale potem... Z cery trądzikowej śladu nie ma, no może pojedynczy pryszcz przed miesiączką a w okresie letnim pod grzywką, ale ogólnie cera jest o niebo lepsza

Gość tutkisi
Myślę nad kuracją IZOTEKIEM. To niebezpieczny ale skuteczny lek, z resztą gdzies juz byl ten temat o nim. Stosował ktos? :D

Gość Talkijak
izotek jest rewelacyjny!

Gość N_M
no na innym topiku namawiaja mnie dziewczyny do tego Izoteku. I ja jestem chetna!! Musze przekonac jeszcze mame bo jej sie nie podoba ten pomysl ze wzgledu na skutki uboczne... Wizyte u dermatologa mam poczatkiem czerwca wiec bedzie dyskusja na ten temat... Mam pytanie - Wy tez sie dolujecie ze macie te blizny na twarzy?? Takie wglebienia?? Ja mam na policzkach, dzisiaj siedze i patrze w male lusterko - no pod swiatlo wyglada to fatalnie, tak jakby jeden policzek byl zmasakrowany ;( drugi duzo mniej ale tez...

Gość N_M
I jeszcze jedno - kremy z kwasami na przyklad na noc?? Stosowalyscie?? Bo to powinno wygladzic skore, splycic blizny, zaskorniki itp. Wydaje mi sie ze bylby to bardzo dobry pomysl. A nie wiecie jeszcze czy stosujac Izotek mozna nakladac podklad na twarz?? pozdrawiam :)

Gość tutkisi
pewnie że można, bo Izotek to tabletki :D Ale nie można sie opalać ani zajśc w ciążę w czasie terapii

Gość N_M
wiem ze to tabletki :D ale zastanawialam sie bo podobno strasznie wysusza twarz, ktora peka czasem nawet albo mocno sie zluszcza i dlatego moze jest to niewskazane.

Gość tutkisi
Masz racje, Izotek wysusza błony śluzowe i usta to najbardziej. Mysle, ze jak jakis dobry kremik nawilżający zastosujesz i na to podkład to będzie spoko :) Ktoś jeszcze myśli o Izoteku?

Gość N_M
tutkisi ---> ile masz lat?? i od ilu lat masz tradzik?? No ja w przyszlym tygodniu ide do jednego dermatologa (pierwszy raz) a na poczatku czerwca do drugiego (u tego sie juz leczylam). Jestem gotowa na Izotek!! Zanim tradzik zniszczy mi psychike :(

Gość tutkisi
Mam 28 lat, a pierwsze krosty zaczęły się pojawiać już w wieku 11-12 latek... nie mam dzieci, a Izotek może powodować wady płodu i tylko to mnie powstrzymuje jak na razie przed Izotekiem. Ale jesli nadal bede tak wyglądać to się zdecyduję :(

Gość AXAX
Nie należy leczyć objawów choroby tylko poznać jej przyczynę, często przyczyną trądzika, wyprysków itp. jest zła dieta oraz zły stan jelita grubego: http://www.colonix.pl/?gclid=CPrbivD_gpMCFQ0muwodkwVREA Nasze chodzenie do dermatologa można porównać do: dziurawego, przeciekającego dachu i zamiast go naprawić, wyremontować to po każdym deszczu malujemy sufit w mieszkaniu. Zdrowia życzę.

Gość N_M
tutkisi ---> ja mam 24 lata, pierwsze nieszczescne krosty zaczely sie pojawiac w takim wieku jak u Ciebie, no i chyba nam pozostaje ten Izotek... Ja dziecko planuje w wieku 29-30 lat... Jak czytam te opisy jak to Izotek lub jemu podobne tak genialnie wyleczyl paskudne nawet tradziki to wstepuje we mnie ogromna nadzieja... Bo z tym tradzikiem sie nie da zyc po prostu :( Niedawno rozstalam sie z facetem i jak tu poznac kogos z taka twarza :( Jak naloze podklad jest w miare ok przez 2-3 godziny, ale w ogole to kazdy podklad niszczy mi cere i widze ta roznice :( Zreszta w koncu przyjdzie to zmyc z twarzy i katastrofa! Moj poprzedni zwiazek rozwalil sie wlasnie m.in. z tego powodu - wstydzilam sie siebie i wyszlo na to ze nie chce wychodzic, chodzic na calonocne imprezy, isc na basen czy wyjechac gdzies... Kazde wyjscie to podklad na twarzy a powrot do domu najchetniej po 3 godzinach... :(

Gość tutkisi
No ja też nie mam faceta. Czasem wstydzę się wyjść z domu, w upały podkład spływa już po kilkudziesięciu minutach. To straszne. Tak na marginesie: wiesz co jest przyczyną Twojego trądziku? Hormony czy coś innego?

Gość Myśli Pozłacane
Spróbuj brevoxylu W aptece ok 20 zł mi może nie wyleczył zaskórników,ale na pewno je wybielił,zapobiega też pojawianiu się nowych ropnych krostek i eliminuje stare... Tylko musisz pamiętać żeby co jakis czas smarować buzie kremem nawilżającym,ponieważ ta maść strasznie wysusza skóre

Gość yhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
tutkisi,ja tez mialam problemy z tradzikiem no moze nie tak ogromne,ale z powodu wieku 21 lat przepisano mi izotek,bo nic innego nie pomagalo.dzis jestem 4 miesiace po terapii.w czasie brania mialam idelana skore,ale bardzo przesuszona.podobno nawroty jesli sa to po jakims czasie,a mi sie zaczely robic "nowosci" prawie od razu po przerwaniu,co jest dziwne,bo moj tradzi k nie byl az tak makabryczny na poczatku.co prawda nie sa to jakies wielkie wypryski,ale teraz wiem,ze chyba juz nigdy nie bede miec spokoju.lekarz ,powiedzial,ze tak bywa po pierwszej terapii,ale ze u mnie to nie jest jeszcze nawrot...tylko ze u mnie sie to tak gleboko zakorzenilo w glowie,ze nawet male zmianyn powoduja niepokoj.ogolnie jednak jestem bardzo zadowlona z efektow

Gość N_M
Ja sie przemoglam i przez dwa dni wychodzilam z domu bez podkladu, z samym korektorem!! (dzisiaj dzien drugi) Ale nie byly to wielkie wyprawy tylko po zakupy, do kolezanki itp. No coz nikt nie krzyczal na moj widok, ale jakbym spotkala kogos kogo dawno nie widzialam to bym sie spalila ze wstydu... Ale dzisiaj jade na impreze na ktora zaprosil mnie niedawno poznany chlopak i oczywiscie zamaskuje sie cala ;/ bo taka mnie poznal (a i ciemno wtedy bylo :P ) Mam podejrzenia ze wplyw moga miec hormony, bo przez 4 lata kiedy bralam tabletki bylo nieznacznie lepiej... Ale mysle ze hormony to nie to!! A wlasnie dzisiaj zrobilam badania na cztery hormony plciowe (zaplacilam 90zl) tak jak kazala mi pani ginekolog - pierwsza do ktorej chodze prywatnie!! Poprzedni lekarze ginekolodzy twierdzili ze te badania sa niepotrzebne (!!). W piatek mam wyniki. Ale nie spodziewam sie ze to jest to, bo podczas brania tabletek byloby znacznie lepiej... Zostaje Izotek :/

Gość tutkisi
Już kiedyś bylam u dermatologa i chciałam zeby mi przepisał Izotek. Oczywiście stwierdził, że ma za małe doswiadczenie z tym lekiem i sie boi go przepisac. Na początku żałowałam, ale jesli miałby mi źle dawkowanie rozplanować to teraz bardzo dziękuję ze sie przyznał do swojej niewiedzy. Ale mimo wszystko... teraz zmieniłam lekarza :) Już chyba po raz piąty czy szósty..

Gość N_M
tu jest opis mojej skory, bo pisalam o tym na innym topicu: "Mam tradzik od ok. 10 lat (a teraz mam 24 lata...). W tej chwili wyglada on nastepujaco: czolo i nos - bez wypryskow ale pozostaly zaskorniki (duzo), skora jest niejednolita, nierowna, jakas to szorstka a to sie przetluszcza, wizualnie wyglada kiepsko, jakies grudki pod skora sa. Pod swiatlo widac blizenki niewielkie i male zmarszczki. Policzki to samo + wysypuja sie co jakis czas male krosteczki. Broda w duzych puchnacych i bolesnych kostach ale nie o brode tu chodzi bo tu stosuje miejscowo leki. Chodzi mi o poprawe ogolnego wygladu, zeby ta skora byla rowna, ladna!! Bylam w kwietniu na zabiegu kwasem pirogronowym , potem trojchlorooctowym. Efekty marne (ale to dopiero dwa zabiegi). Co robic??" Tak to wyglada W CHWILI OBECNEJ. A zmienialo sie na przestrzeni miesiecy ;/

Gość N_M
Mi lekarka do ktorej chodzilam jak bylam mlodsza nie chciala za bardzo przepisac Roaccutane (wtedy jeszcze nie bylo Zinerytu) ale myslala o tym... w koncu z moja mama zdecydowaly ze nie (obie takie zachowacze sa :P ). Niedawno poklocilam sie z mama bo powiedzialam ze jak pojde w czerwcu do dermatologa bede blagac o Izotek, a ona ze sie chyba zle czuje i ze to jest dla tych co maja ciezki tradzik i ze moge miec problemy ze zdrowiem po latach od zazywania... Mam nadzieje ze to nieprawda, podejrzewam ze jak tego nie zaczne brac to popadne w depresje (jesli jeszcze nie popadlam) i to bedzie dopiero problem, juz ze studiami i z praca dorywcza mam problem bo nie chce wychodzic z domu to jak niby mam studiowac i pracowac ;/ Do szkoly i do pracy bez tapety nie pojade!!

Gość N_M
Izoteku nie Zinerytu co ja pisze :P

Gość tutkisi
no to ja opisze teraz moją skórę, (obecnie stosuję Isotrexin i Linole). A więc: Czoło, nos,broda to rozszerzone pory i zaskórniki, wypryski pojawiają się na całej twarzy, gdzie popadnie, ale najwięcej ich jest na policzkach. skórę przy nosie i całe czoło mam dziwnie zaróżowione. Pojedyncze różowe plamki i blizny w różnych częściach twarzy. Ponadto oczywiście trądzik na dekolcie i plecach. jednym słowem: MASAKRA

Gość N_M
ja te pryszcze traktuje Acnedermem (to samo co Skinoren), ale to raczej miejscowo i plamki tez tym traktuje - skora sie troche zluszcza i trzeba uwazac. Nie uwazam ze jest zly, ale nadal cos wyskakuje. Twarz myje na przemian Dove mydelkiem i Soraya zel do zmywania matujacy, nakladam w dzien albo Soraya krem antybakteryjny zwalczajacy przebarwienia albo Ziaja oliwkowy nawilzajacy albo na noc Normaderm (ten typowo na noc). W przyszlosci planuje zakupic cos z kwasami ale czekam az sie skora odnowi po kwasie pirogronowym.