Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tutkisi

Moja twarz nie przypomina normalnej twarzy

Polecane posty

Gość beatka21
dawno mnie tu nie bylo, musze sie uczyc do sesji wiec mam malo czasu. To juz drugi miesiac jak stosuje dermatix. Mam jeszcze sporo tych malych kreseczek, ale przebarwienia bardzo sie rozjasnily.Teraz kiedy sie pomaluje prawie nic nie widac, nie zuca sie w oczy a robie bardzo lekki makijaz.W czerwcu mam wizyte i znow wykupilam laser. Mam nadzieje ze kiedys wyjde na ulice bez makijazu jak kiedys i nigdy juz o tym co mnie spotkalo nie pomysle.

Gość N_M
a ja sie zastanawiam czy czekac na te badania hormonow w szpitalu czy od razu isc po Izotek bo cera mi sie pogarsza z tygodnia na tydzien :( to chyba efekt odstawienia tych tabletek anty w grudniu :( fatalnie sie z tym czuje, na dodatek wszystko znowu zaczelo sie zaczerwieniac. Mama oczywiscie na mnie krzyczy ze najpierw mam zbadac hormony. jutro ide do dermatologa mimo ze nie jestem zapisana, wejde do gabinetu i zapytam czy mnie pilnie przyjmie... mam nadzieje ze spojrzy na ta moja twarz i mi powie - "tak, Izotek bedzie idealny!! i prosze bardzo natychmiast zrobic takie i takie badania..." oj jak ja chcialabym jutro takie cos uslyszec!! czy to prawda ze juz miesiac przed braniem Izoteku trzeba zaczac brac tabletki anty?? Czy dziewczyny ktore biora Izotek stosuja jeszcze dodatkowa metode antykoncepcji (prezerwatywa) aby zminimalizowac ryzyko ciazy?? chce do tego podejsc bardzo odpowiedzialnie...

Gość tutkisi
Izo bardzo obciąża organizm, a jak do tego sie dołoży jeszcze tabletki anty to już w ogole masakra. Przytocze cytat: "izo robi z wątroby sito". No ale czego się nie robi dla pięknej cery. Też chyba zbadam znowu hormony. Ale jakie oprócz testosteronu? Prolaktyne?

Gość N_M
tutkisi --> niestety jesli chce sie wspolzyc podczas zazywania Izoteku niezbedne beda tabletki antykoncepcyjne i musowo musze je brac, tego nie da sie wykluczyc - gdyz Izotek moze powodowac powaznie wady plodu. Jesli ktos wie prosze niech napisze - czy trzeba je brac juz miesiac przed zazywaniem leku?? Gdzies wyczytalam taka informacje, to pilne!! Ja badalam 4 hormony plciowe - FSH, LH, Testosteron, Androstendion (ten ostatni okazal sie nieco podwyzszony). Takie nakazal mi zrobic lekarz ginekolog kiedy udalam sie don prywanie. Inny lekarz (juz na Kase Chorych) stwierdzil ze to za malo bo inne hormony tez nalezy zbadac i wyslal mnie do poradni ginekologiczno-endykrynologicznej w Katowicach. Tam lekarz ginekolog-endokrynolog powiedziala mi ze te 4 hormony to prawie nic (!!) i ze polozy mnie na oddzial na dwa dni aby zrobic komplet badan!! Badania te bede miala robione bezplatnie!!

Gość N_M
Dziewczyny jak tylko zrobia mi te badania na pewno poinformuje Was jakie to i co mi wyszlo!! Moze komus to pomoze, bo jak widac nie kazdy ginekolog zleca takie badania!!

Gość tutkisi
To super, że nie będziesz nic płacić. Ja kiedys placiłam za każdy hormon 30 zł i razem wyszło 120! Możę tez pojde do szpitala żeby nic nie płacić... hm...

Gość lollod
Nie każdy szpital bada hormony za darmoche

Gość iovinka
Izo przy trądziku hormonalnym?

Gość N_M
iovinka ---> jesli masz nieuregulowane hormony tradzik moze wrocic. Dziewczyny zgloscie sie do Waszego ginekologa - byc moze tez dostaniecie mozliwosc pojscia do szpitala na te badania co ja... Mozna sprobowac... Dzisiaj udalam sie wczesniej do dermatologa, bo nie wytrzymalam nerwowo :P Jako ze nie bylam zapisana to wizyta trwala bardzo krotko i bez recept - dermatolog powiedziala ze jak nie jestem w ciazy nie widzi przeciwskazan do Izoteku!! W szpitalu prawdopodobnie zrobia mi juz potrzebne badania. Zostalam tez odeslana do innego dermatologa w moim miescie ktory ma praktyke w leczeniu Izotekiem :) ale termin dopiero na 9 czerwca... a do szpitala ide 30 maja... pozdrawiam cieplo :* piszcie co u Was ;]

Gość tutkisi
A w jakim mieście mieszkasz? Ja w Poznaniu i nie mam pojęcia czy tu jest jakis specjalista od Izo :(

Gość N_M
w Tychach (slaskie)

Gość N_M
a teraz sie martwie czy ona mi to na lato przepisze... ale jestem dobrej mysli...

Gość tutkisi
Ale ważne jest tez odpowiednie ustalenie dawek. BARDZO WAŻNE ja tam trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość beatka21
Mi tez na samym poczatku przepisano izo pamietam mialam isc do szpitala na 2 tygodnie, ale okazalo sie ze to od hormonu testosteronu, mam w domu karte jakie tzreba zrobic badania, ja je wszytskie zrobilam prywatnie pamietam ze bylo tego bardzo duzo, czesto mnie kuli i wszytsko chccieli zbadac:) Dzis bylam u swojej pani ginegolog-endygrynolog. Wyniki dobre mam i hormonow i probe watrobowa tez zrobilam, ogolenie czuje sie bardzo dobrze no i podjelysmy decyzje ze przehcodze juz na normlane atykoncepcyjne, chcialam nowynette, ale przepisala mi yasmin, . jedyne co mnie martwi to jak bede sie czula po tych tabletkach,mam andzieje ze dobrze to dlamnie wazne bo ja jestem wrazliwa na rozne bole

Gość tutkisi
Sama juz nie wiem co robić. Jesli mam trądzik hormonalny to Izo odpada, ale po pigułkach można przytyc a ja i tak przytyłam już i się boję je brać :(

Gość izzotek
ja biorę izotretynoinę,lekarka mi sama zaproponowała,męczę się z tradzikiem od podstawówki,teraz mam 23lata.na chwilę obecną nie mam króst,jeste w polowie leczenia,co będzie po odstawieniu:nie wiem,mam ogromną nadzieję żze się nie pogorszy stan skóry

Gość N_M
tutkisi --> jesli masz tradzik hormonalny nie jest powiedziane ze tabletki antykoncepcyjne Ci pomoga, bo tu moze o inne hormony chodzic!! trzeba rzeczywiscie zrobic ten komplet badan. Poza tym czy tyjesz zalezy jakie tabletki bierzesz (a na kazdego moze to dzialac inaczej) - przykladowo ja po Diane 35 schudlam szybko 4 kilo!! Po odstawieniu waga poszla od razu w gore... (a ja bardzo szczupla jestem wiec to akurat dobrze...) Przy stosowaniu Izoteku jak wiemy skora przestaje sie przetluszczac gdyz gruczoly lojowe nie pracuja... A po odstawieniu?? Czy jesli ja mam ze tak powiem zaj***sty lojotok to po odstawieniu Izoteku mam szanse zeby cera "znormalniala" albo poprawila sie pod tym wzgledem choc troche?? To samo wlosy, bo teraz myje je codziennie a i tak narzekam ;/ Wiecie cos na ten temat?? izzotek --> w polowie leczenia to znaczy ktory miesiac?? a jak przebarwienia - znikaja?? skora sie wygladzila?? bo ja mam strasznie nierowna co juz tu opisywalam (zaskorniki, przebarwienia, blizny, grudki, nierowny koloryt)

Gość N_M
wkleje tutaj zdjecie dziewczyny ktorej tradzik na tym zdjeciu wyglada bardzo podobnie do mojego w tej chwili: http://www.acne.org/messageboard/index.php?autocom=gallery&req=si&img=26048 chodzi mi o to konkretne zdjecie jak to oceniacie?? no ja oczywiscie mam inna twarz ale tradzik wlasnie w tym stylu - widoczne jest duzo zaczerwienien, takie nierownosci, no niemal identycznie (moze mam troche wiecej przebarwien niz ona). Ja mam tez blizny a czy ta dziewczyna je ma to ciezko okreslic bo to zalezy od oswietlenia. No i masakrycznie blyszczy mi sie twarz. Nalezy wziac pod uwage ze w swietle dziennym wszystko wyglada gorzej wiec domyslcie sie jak wygladam w swietle dziennym... ;/

Gość tutkisi
N_M -> ja też mam straszny łojotok, włosy myję codziennie i to jeszcze rano, bo jak wieczorem umyję to na drugi dzień i tak mogiła. No skórę muszę oczyszczać 4 razy w ciągu dnia, tak się świeci... Tak poza tym, to mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie odnośnie przebarwień: dzięki Izo skóra bardzo się łuszczy, przez co wierzchnia warstwa naskórka zostaje usuwana i przebarwienia bladną :) Jak ocieniasz działanie hormonów na Twoj trądzik? Np: Diane? dlaczego odstwiłas? P.S. Masz gg? :D

Gość N_M
Diane odstawilam po ponad pol roku chyba bo schudlam 4 kg i wazylam wtedy 47kg - to bylo juz za malo. Potem zazywalam Jeannine i Cilest. Nie zauwazylam jakis super efektow na twarzy, ciezko mi stwierdzic czy w ogole jakies byly ale wyleczyla sie klatka piersiowa i plecy. Kiedy w grudniu odstawilam w ogole tabletki antykoncepcyjne to na poczatku bylo ok, potem w polowie stycznia zaczely sie jakies zaskorniki masowo na klatce piersiowej i plecach pojawiac, potem to sie juz zaczely cuda robic i to takze na twarzy. Generalnie wygladam teraz fatalnie bo co sie pojawi to zostawia przebarwienia, w ogole skora sie jakos wolno regeneruje. I jest spory lojotok!! (przy braniu tabletek tez byl duzy ale teraz oceniam go na nieco wiekszy), a przetluszczanie sie wlosow - masakra!! Tez myje tylko rano!! A jak mam wazniejsze spotkanie wieczorem to takze przed wyjsciem wieczorem - to moze czlowieka dobic!! A mam takie ladne wlosy i mogloby byc tak pieknie :( tutkisi --> napisz na ten nr 1813038 to jest moj drugi nr GG taki awaryjny, a jak sie odezwiesz to dam Ci moj nr z ktorego caly czas korzystam, bo nie chcialabym go tutaj podawac na Kafe :) cos czuje ze bedziemy mialy o czym rozmawiac haha :P

Gość tutkisi
Dzięki wielkie :) Na pewno zagadam :D Słuchaj, ja mam cały segregator o lekach na trądzik, i jeśli Twój byłby spowodowany podwyższonym testosteronem to zamiast pigułek anty możesz spróbować POLDANENU. Nie wiem czy słyszalaś o nim... jest to naturalny środek roślinny,bez skutków ubocznych,oficjalnie jest na prostatę dla facetów. Wiele kobiet mówi że rewelka. Nie wiem jak by pomogło w naszym przypadku, ale jak Izo nie wypali można i tego spróbować :) Pozdro

Gość N_M
akurat ja mam podwyzszony androstedion... zapytam lekarza o te tabletki bo to podobno moze pomoc wtedy kiedy tabletki anty nie pomagada (byl gdzies taki topik na Kafe) caly czas teraz mysle czy ten lojotok moze wrocic po zakonczeniu kuracji Izotekiem...

Gość tutkisi
Nie wiem kto to pisał, ale chyba jak się nie ureguluje hormonów to może wrócić. W sumie to nie powinien, bo Izo , a juz na pewno druga kuracja daje 99% szans że nie wróci :) Tak przynajmniej przeczytałam

Gość N_M
ja bym nie byla taka pewna z tym ze lojotok sie skonczy po zakonczeniu kuracji Izotekiem. Czytalam gdzies ze przez iles tygodni po zakonczeniu kuracji nie ma lojotoku a potem u niektorych tylko zostaje zahamowany i to w 30-80% czy jakos tak... Na Wizazu znalazlam taka wypowiedz: "Jak zapewne wiesz , jedną z przyczyn łojotoku mogą być niedobory witamin spowodowane zbyt ubogą dietą bądź też chorobami. Istotne są zwłaszcza witaminy: PP, B2, C, A, E oraz jak wyczytałam u Różańskiego witamina F (kwas gamma-linolenowy). Tej ostatniej możesz sobie dostarczyć przy okazji konsumowania różnorakich olejów np. dyniowego, wiesiołkowego czy też ogórecznikowego, względnie zażywania preparatów w kapsułkach (np. Oeparol, Boracelle). Witamina F wg. wspomnianego wyżej Pana hamuje wpływ androgenów na skórę, wpływa na skład ilościowy i jakościowy łoju a także na rogowacenie i regenerację naskórka - wydawać by się mogło cud, miód, malina, zwłaszcza dla borykających się z zaskórnikami. Niestety w związku z moją rozlazłością nie miałam jeszcze okazji wypróbować jej na sobie ale jak tylko mróz nieco odpuści pomykam do Tesco po butelkę oleju z pestek dyni . Jeśli zaś chodzi o preparaty antyandrogenowe, to Diane nie jest jedynie słusznym lekiem. Niektórzy polecają leki roślinne z beta-sitosterolami (np. Poldanen Herbapolu), które są bezpieczniejsze od "hormonów" ."

Gość podkładówka
Ja sie wyleczylam Izotekiem. Polecam gorąco!

Gość N_M
podkładówka --> mozesz napisac cos wiecej?? :) dawno zakonczylas kuracje??

Gość tutkisi
Oh, nie, nie, nieee... moja twarz wygląda coraz gorzej, nie mam pojęcia dlaczego, przecież tak się staram! ;( ;( ;(

Źródło: Daniel Reid \"Na straży trzech skarbów\" Mleko i jego przetwory Cielęta powinny pić mleko krowie, tak jak niemowlęta do czasu odstawienia od piersi mleko swych, matek. Obydwa rodzaje mleka natura przygotowała dla odpowiednich przewodów pokarmowych. Dowiedziono w sposób naukowy, że cielęta zdychają po podaniu im pasteryzowanego mleka ich własnych matek zazwyczaj w ciągu sześciu tygodni, zatem podejrzenie, że pasteryzowane krowie mleko nie jest najzdrowszym, podtrzymującym życie pożywieniem dla cieląt, nie mówiąc o ludziach, okazało się słuszne. Tymczasem nie tylko dorośli podają tę zdenaturalizowaną wydzielinę swym dzieciom, ale nawet sami ją konsumują. Mleko krowie zawiera czterokrotnie więcej protein i jedynie o połowę mniej węglowodanów niż mleko człowieka, pasteryzacja zaś niszczy enzymy mleka krowiego niezbędne do strawienia tak wielkiej ilości protein. Nadmiar protein w mleku krowim zalega w układzie pokarmowym człowieka, wywołując procesy gnilne, zatyka jelita lepkim szlamem, który przedostaje się nawet do krwi. Z czasem tego szlamu jest coraz więcej i organizm stara się go wydalić przez skórę (wypryski, trądzik) i płuca (katar). Jednak część rozkłada się wewnątrz, tworząc doskonałą pożywkę dla infekcji - śluz, źródło reakcji alergicznych wywołujących sztywnienie stawów z powodu odkładającego się wapnia. Wiele przypadków chronicznej astmy, alergii, infekcji ucha i chorób skóry wyleczono po wyeliminowaniu z diety wszelkich przetworów mlecznych. Produkty z mleka krowiego są szczególnie szkodliwe dla kobiet. Organizm kobiecy powinien być źródłem mleka, a nie przyjmować go pod postacią pokarmu. Utrata sił witalnych powodowana przez spożycie pasteryzowanego krowiego mleka powiększa obecność syntetycznych hormonów wstrzykiwanych zwierzętom dla zwiększenia ich wydajności. Te substancje chemiczne wyrządzają prawdziwe spustoszenie we wrażliwym układzie endokrynologicznym kobiety W Food and Healing terapeuta dietetyk Annemarie Colbin tak oto opisuje katastrofę, do jakiej doprowadzają produkty mleczne w organizmie kobiety: Spożycie mleka i jego przetworów - serów, jogurtu i lodów -zdaje się łączyć ścisły związek z różnymi zaburzeniami układu rozrodczego kobiety. Chodzi tu między innymi o guzy jajników, cysty, upławy i infekcje. Powyiszy związek potwierdzają niezliczone znajome mi kobiety, które zgłaszają złagodzenie wymienionych objawów lub ich całkowite ustąpienie po zaprzestaniu spożywania produktów mlecznych. Włókniaki zanikają lub rozpuszczają się, rozwój raka szyjki macicy zostaje powstrzymany, następuje samoczynna regulacja cyklu miesiączkowego... Wydaje się, że w kilku przypadkach doszło do cofnięcia niepłodności... Wiele kobiet i mężczyzn spożywa produkty mleczne, ponieważ tak doradził im lekarz z uwagi na wysoką zawartość wapnia. To zła rada. Krowie mleko zawiera 118 mg wapnia w każdych 100 gramach, nie można zaprzeczyć, dla porównania mleko człowieka zawiera 33 mg w 100 gramach. Lecz na 100 g mleka krowiego znajduje się 97 mg fosforu; dla porównania w mleku człowieka jest go 18 mg. W przewodzie pokarmowym dochodzi do połączenia wapnia z fosforem, co właściwie wyklucza jego przyswojenie. Doktor Frank Oski, dziekan Wydziału Pediatrii State University of New York\'s Medical Center, stwierdza: „Jedynie te produkty spożywcze, w których stosunek wapnia do fosforu wynosi dwa do jednego lub więcej, można uważać za dobre źródło wapnia\". Stosunek ten w mleku ludzkim wynosi 2,35 do jednego, w mleku krowim natomiast 1,27 do jednego. Mleko krowie zawiera ponadto 50 mg sodu w 100 gramach, a mleko człowieka tylko 16 mg. Wynika z tego, że mleko krowie jest jednym z najbardziej rozpowszechnionych składników współczesnej zachodniej diety, które są źródłem nadmiaru potasu w naszych organizmach. Prócz tego mleko krowie jako źródło wapnia nie może się równać z innymi znacznie lepiej przyswajalnymi i zdrowymi artykułami spożywczymi. Proszę porównać 118 mg wapnia w 100 gramach mleka krowiego z jego zawartością w wymienionych poniżej artykułach spożywczych; migdały (254 mg), brokuły (130 mg), kapusta włoska (187 mg), nasiona sezamu (1160 mg), kelp (gatunek wodorostów 1093 mg) i sardynki (400 mg). Osteoporozę wywołuje nie tyle niedobór wapnia w diecie, ile jej składniki, które pozbawiają kości i zęby wapnia. Należy do nich przede wszystkim cukier. Cukier, mięso, oczyszczona skrobia i alkohol mogą wywołać ciągłą nadkwaśność krwi, a kwas, jak wiadomo, rozpuszcza wapń, z którego zbudowane są kości. Z osteoporozą najlepiej jest sobie radzić, spożywając wymienione powyżej, bogate w wapń artykuły spożywcze, które nie są przetworami mlecznymi, jednocześnie ograniczając lub całkowicie eliminując z diety „złodziei wapnia\". Wydaje się, że dzienna dawka 3 mg mineralnego boru także pomaga w przyswajaniu i zatrzymywaniu wapnia w organizmie. Z punktu widzenia tradycyjnej medycyny chińskiej mleko jest pewną postacią „seksualnej esencji\". Picie przez ludzi seksualnej esencji innego gatunku może ich tylko wpędzić w kłopoty. Odnosi się to zwłaszcza do kobiet, ponieważ zawarte w mleku hormony naruszają delikatną równowagę układu wydzielania wewnętrznego. Jeśli trudno wam zrezygnować z nabiału, to wybierajcie mleko kozie, które swym składem zbliżone jest do mleka ludzkiego. Jedynymi bezpiecznymi produktami otrzymywanymi - najlepiej z surowego i niepasteryzowanego - mleka krowiego są: świeże masło, które jest przyswajalnym tłuszczem, oraz świeży jogurt, wstępnie przetworzony przez żywe kultury laktobakterii, lecz spożywając nawet i te artykuły, nie należy zapominać o wstrzemięźliwości.

Gość Grazdanka
Pewnie niektórym po przeczytaniu mojego postu zrobi sie wrecz slabo, niemniej jednak napisze jak pozbylam sie tradziku, z ktorym walczylam niezliczona iloscia roznych kuracji przez kilkanascie lat. Przeszlo miesiac temu m.in. na tym forum doczytalam o urynoterapii i jej zaskakujacych efektach przy wielu problemach zdrowotnych (m.in. tradziku). Po zasiegnieciu opinii lekarza med. naturalnej i przeczytaniu sporej ilosci literatury zdecydowalam sie na ta kuracje bo doszlam do wniosku, ze i tak nie mam nic do stracenia. Jednak oprocz zewnetrznego nacierania twarzy uryna lekarz doradzil by oczyscic organizm od wewnatrz, bo jesli tego nie zrobie to zmiany i tak beda sie pojawiac z czasem. Wiec sprobowalam i wewnetrznej kuracji. A jakie sa efekty?? Ano takie, ze od tego czasu (ok. miesiac) pierwszy raz moge wyjsc spokojnie do ludzi bez zadnego podkladu czy chocby krpoki korektora na twarzy:) Oczywiscie aby cera wygladala juz calkowicie idealnie potrzeba pewnie jeszcze czasu, ale efekty ktore teraz widze po prostu powalaja na kolana, naprawde. Praktycznie w ogole nie pojawiaja sie juz nowe zmiany, po starych prawie nie ma sladu (mocz od zewnatrz dziala przeciwbakteryjnie, odkazajaco, troche rozjasnia drobne przebarwienia), jednak ja najpierw by pozbyc sie wiekszych i starszych przebarwien stosowalam krem z kwasem. Efekty po nim byly super, tyle ze po odstawieniu potwornie mnie wysypalo:/ I to wtedy zrozpaczona sprobowalam urynoterapii. Na cale szczescie, bo gdyby nie tamto zalamanie to pewnie do dzis bym o czyms takim nie pomyslala a to jedyna skuteczna kuracja ze wszystkich ktore dotychczas stosowalam. Wejdzcie sobie na watek o urynoterapii i poczytajcie - naprawde warto sie troche poswiecic bo efekty sa boskie;D