Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tutkisi

Moja twarz nie przypomina normalnej twarzy

Polecane posty

Gość tezz tak mam
chyba nazbieram tego wrotyczu ..u mnie nad wisłą pełno tego zielska rośnie:)

Gość rtussia jak ja
No mi ziółka nie pomogły. Jakieś zielsko miałoby pomóc na cos, z czym sie ludzkosć zmaga od wieków?

Gość N_M
rtussia jak ja ---> ja pilam bratka i mnie strasznie po nim wysypywalo (podobno skora sie miala oczyszczac), czyli dzialaly. Jednak az tak dzialaly ze nie moglam z domu wychodzic w najgrubszym nawet make-upie wiec zrezygnowalam

Gość tutkisi
Czy poziom hormonów może się zmieniać nawet jeśli nie stosuję już zadnych leków hormonalnych? Np; załóżmy, że jak 5 lat temu miałam hormony w porządku to teraz mogło się to zmienić od tak bez przyczyny ?

Gość erasmuska
Udowodniono, ze tylko 5% pacjentów odczuwa jakies zmiany skóry w zależnosci od tego co zje. Dieta nie jest az taka ważna. Nie dajcie sie nabrać!

Gość Romka232
Najważniejsze to znaleźć przyczyne swojego trądziku

Gość erasmuska
przyczyny trądziku i sposoby ich zweryfikowania: - hormony (wizyta u ednokrynologa) - niewsłasciwa dieta (zmiana odżywiania) - niewłaściwa higiena (zmiana kosmetyków) - obecność bakterii (antybiotyki) więcej nie znam...

Gość Joela
W Poznaniu jest swietna klinika estetyki ciala i dr.jankowiak. wyleczylmi twarzz okrutnego tradziku. trwalo to pol roku -nie ma sladu a mamie usunąl stare blizny .Nie leczcie sie na wlasna reke.Podaje strone www.kec.pl e-mail klinika@ kec.pl

Gość pearcola
musisz znaleźć przyczyne a dopiero potem zaczac leczenie. ja dopiero niedawno zrozumialam jakie to bylo bez sensu chodzic tyle lat po dermatologach ktorzy nawet nie staraja sie szukac przyczyny a przeciez to jest najwazniejsze. a okazalo sie ze ja nie mam problemu skornego, ale z ukladem pokarmowym i wszystko wywala mi na twarz. bylam na nadaniu z teczowki oka i tam wszystko wyszlo ci o dlaczego. od dwoch miesiecy lecze sie ziolami sprowadzanymi tam gdzies ze wschodu (ta lekarka pochodzi z Mongolii) te ziloa maja bardzo mocne dzialanie, bo to nie sa takie zwykle liscie ale ziloa korzenne czy cos takiego. Moja cera nigdy nie byla tak tragiczna jak teraz ale podobno tak ma byc.. organizm sie oczyszcza. A za tyle lat co chowalam to swinstwo pod skora, to troche sie nazbieralo.. U mnie np wyszlo ze mam zapalenie zoladka - sklonnosc do nadkwasoty, ale wiem ze przyczyna moze byc sama skora, hormony, jakies bakterie w organizmie, np w gardle.

Gość pearcola
przepraszam za pomylki w pisowni ale sie spieszylam;p

Gość pearcola
sama zalozylam watek: "czy ktoś wyleczył trądzik spowodowany zaburzeniami ukł. pokarm.? może ziołami?" bo malo jest tak na prawde osob ktore lecza sie tym sposobem, a ja nie wiem ile potrwa to az ten organizm w koncu sie oczysci.. Najwazniejsze ze jak ktos zaczyna leczyc sie ziolkami to wazna jest regularnosc i zeby nie przerywac kuracji!

Gość Beata21 lat
ja tez zmienilam dermatologa pol roku temu. Babka wiecznie przepisywala mi tetralysal, ktory pomagal tylko na chwile i jakas papke za 5 zł. Moja pani dermatolog odrazu stwerdzila paczac ze mam tradzik androgenny tzn. hormonalny i zrobilam badanie na testosteron i okazalo sie ze mam bardzo wysoki 1, 7. Wygladalam tak okropnie, ze zerzygnowalam niecale dwa miesiace do sesji ze studiow, miesiac siedzialam w domu., nie wychodzila na dwor nie spotykalam sie z nikim, chkopak akurat byl w irlandi i mial wrocic w lutym. Nie podobalam sie sobie wpadlam w duze kompleksy. Dopiero pozniej zaczelo byc lepiej i w lutym wygladalam w miare normlanie i zaczelam laser, ale mialam tak brzydka twarz ze masakra:( Treaz tez nie uwazam sie za ladna pelnot ych przebarwien i drobnych blizn. Wsydze sie pokazywac czolo, zawsze krzycze na chlopaka jak chce mi odslonic grzywke:( Teraz postanowilam do upartego az do 12 czerwca do wizyty pani doktor uzywac dermatixu.

Gość pearcola
ja tez mam pelno blizn:( a do tego mam tez takie drobne piegi cala moja twarz to same roznobarwne plamy. ale najpierw chce sie wyleczyc od srodka a dopiero jak bedzie dobrze(mam taka nadzieje..) to wezme sie za te blizny

Gość N_M
dziewczyny no kapa wczoraj na imprezie nawiazalam kontakt z osoba plci przeciwnej ;) i jak tu sie teraz spotkac?? cholera calowanie mi sciera ten caly podklad zwlascza z policzkow i brody (broda to masakra), ja tam wszedzie mam przebarwienia ooo rany dzisiaj sie mam z nim spotkac jestem zalamana ;( zreszta po imprezie mielismy jechac do tego chlopaka, a ta twarz juz w takim stanie i zabralam sie z kolezanka do domu no bo co robic ;( Dziewczynki jakis sposob na te przebarwienia?? Co robicie z domowych sposobow?? Bo Ancederm (Skinoren) zluszcza mi skore i sie ona czerwieni. Moze cos szybko pomoze?? pzdr :)

Gość LEWATYWA
Mnie pomogła dieta oczyszczająca warzywno-owocowa 2 tygodnie: "W czasie kuracji oczyszczającej zaleca się spożywać warzywa ubogie w substancje odżywcze, takie jak: • korzeniowe (marchew, burak, seler, rzodkiew, pietruszka, chrzan) • kapustne (kapusta biała, włoska, kalafior) • cebulowe (cebula, czosnek, por) • dyniowate (ogórki, zwłaszcza kiszone, kabaczek, dynia) • psiankowate (pomidory, papryka) • liściaste (sałata, seler naciowy, zioła przyprawowe) • owoce (jabłka, grapefruity, cytryny). Nie należy spożywać wtedy zbóż, orzechów, ziemniaków, strączkowych, chleba, mięsa, mleka, oleju ani słodkich owoców - są zbyt odżywcze i hamują spalanie wewnętrzne. Dodanie ich do diety przestawia odżywianie na tor spalania zewnętrznego, co może spowodować szereg niedoborów pokarmowych wynikających z niewystarczającego dowozu składników pokarmowych w proponowanej diecie warzywno-owocowej. Nie należy pić mocnej herbaty, kawy, alkoholu ani palić papierosów. Warzywa zaleca się spożywać w postaci soków, surówek, warzyw duszonych i zup gotowanych na wodzie bez tłuszczu. Ilość pokarmu jest dowolna. Kolejność jego spożywania - nie. Najpierw (20 minut przed posiłkiem) pijemy świeży sok (roślinne enzymy trawienne w nim zawarte ułatwiają trawienie), potem owoce, surówki i warzywa gotowane lub duszone. Po kilku dniach uczucie głodu znika, co sprzyja ograniczeniu ilości pokarmów. Szczególnie zaleca się spożywać pokarmy zawierające bakterie kwasu mlekowego np. kiszone ogórki, kapustę, sok z kiszonych buraków oraz czosnek i chrzan (zabójczy w stosunku do bakterii gnilnych), co sprzyja rozwojowi prawidłowej flory bakteryjnej w jelicie grubym. Rośliny zielone (pietruszka, sałata, koper, pokrzywa, kapusta) są źródłem m.in. dobrze przyswajalnego wapnia, co zapobiega odwapnieniu organizmu, a także zawierają cenny magnez i żelazo. Zaleca się również picie wysokozmineralizowanej wody (np. Muszynianka).Wolno używać soli z mikroelementami."

Gość N_M
interesujaca dieta, chyba zdecyduje sie na glodoweczke tylko martwie sie ze ze schudne - a ja jestem bardzo szczupla...

Gość Beata21 lat
wyprobuj maseczke z domowych ogorkow albo jakies inne wybielajace, ja tak teraz je zaczelam syosowac i przebarwienia jasnieja szybciej

Gość tutkisi
N_M -> mi po Isotrexinie sie też skóra czerwieniła i dermatolog mi przepisał na to krem LINOLA. Moim zdaniem pomogło :)

Gość wowola
Ja brałam Izotek przez 8 miesęcy teraz mam skórę gładszą niż pupka niemowlaka :) Polecam!

Gość N_M
a przy braniu Izoteku znikna przebarwienia?? :>

Gość wowola
Oczywiście , bo skóra się łuszczy. Natomiast na głębsze blizny zastosowałam peeleng z kwasów i po sprawie! Jestem teraz zadowolona i szczęśliwa! :D :D :D

Gość iovinka
Mi dermatolog tez nie chciał przepisać ani roacutanu ani izoteku. Znacie jakiegoś co by to zrobił?

Gość Talkijak
Wyszukaj na stronie Izoteku

Gość Romka342
na kafe Powstał tu oddzielny temat o izo. A mozna przeciez tu pisac bylo

Gość N_M
tak myslalam!! dzieki za odpowiedz. To jest moja jedyna nadzieja ten Izotek!! Poswiece cale wakacje zeby sie z tego wyleczyc!! Przebarwien mam mnostwo, jeden policzek caly, drugi czesciowo, a na brodzie tez pelno. Paradoksalnie - bylam na kwasach aby usunac stare przebarwienia a zrobil sie WW (Wielki Wysyp :P) po tych kwasach i mam jeszcze wiecej przebarwien do usuwania...

Gość N_M
dziewczyny a jak nastroj przed wakacjami?? Bo u mnie depresja, slonce swieci, juz tlusta mam twarz a co bedzie potem... Znowu zero opalania, zero wyjazdow, zero basenu, zero calonocnych wyjsc, zero kapieli w rzece czy morzu... zostaje jedyna nadzieja - IZOTEK i moze wreszcie nastepne wakacje beda normalne... Marze o ladnej buzi bez podkladu!! O normalnym zyciu ;]

Gość iovinka
N_M: możesz wejsc na http://www.izotek.pl/index.php, jest tam dużo info o Izoteku :) A wakacje będą koszmarne, bo jade do Anglii do pracy i jak ja wyjde do ludzi z taka gębą! ;(

Gość N_M
iovinka --> juz kiedys bylam na tej stronce ale teraz na nia z przyjemnoscia powrocilam :) o wakacjach za granica pomysle jak wylecze tradzik :P w ogole to na mysl o 8h pracy robi mi sie slabo - ja jeszcze nie pracuje, jedynie dorywczo a studiuje na 4 roku w tej chwili. We wakacje praktyka!! Mam nadzieje ze jakos ja przeloze na pozniej... Bo zamierzam sie skupic na leczeniu Izotekiem a wiadomo ze poczatek leczenia moze oznaczac wysyp.