Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tutkisi

Moja twarz nie przypomina normalnej twarzy

Polecane posty

Gość masakra3f
trądzik u mnie to byla masakra. wyleczyl mnie izotek, calkowicie!

Gość N_M
Uwaga uwaga!! Izotek przepisany i zakupiony!! Zaczynam w sobote :D

Dobra, zjadlam pierwsz tabletke... gdzie tutkisi?? :( ona mnie tak ladnie wspierala ;(

Gość tutkisi
Jestem, jestem. wyjechałam na tydzien z miasta żeby pozbierać mysli :) N_M będę Cię dopingowac w walce z tym świństwem :D Ja tam wierze w Izo. 15 lipca ide do dermatologa, żeby mi go zapisał. Ale i tak kuracje zaczne dopiero we wrześniu. POWODZENIA!!!

zaraz wetne tabletke nr 3 :D z tego co wiem czas na zrealizowanie recepty jest bardzo krotki - jakos tydzien czy tak. Nie wiem wiec czy Ci go wczesniej przepisze. Pewnie babka kaze rozpoczac Ci branie tabletek antykoncepcyjnych jesli jeszcze nie bierzesz. pzdr :D

Gość tutkisi
Ale mi nie trzeba pigułek anty bo testosteron mam w normie... Oby Tobie sie udało z tym izo :)

biorac Izotek musisz byc jak najlepiej zabezpieczona przed ciaza, gdyz ten lek uszkadza plod. Bardzo watpie aby jakis lekarz zgodzil Ci sie go przepisac jesli nie zdecydujesz sie na tabletki anty.. Oni ponosza za to odpowiedzialnosc. Sama prezerwatywa nie jest dobrym zabezpieczeniem i lekarze to wiedza. Poza tym nawet jesli z nikim bys teraz nie sypiala to kto wie co bedzie jutro czy pojutrze ;) ja poszlam do ginekologa aby dobral mi najlepsze tabletki, dostalam Syndi 35

Gość HIMMMMM
tutkisi - Za twoją ewentualną ciąże nie odpowiada żaden lekarz tylko ty sama. Możesz napisać oświadczenie, że na własną odpowiedzialność rezygnujesz z tabletek anty. Nie muszę chyba wspominac, że ma to sens tylko wtedy gdy naprawdę z nkim nie współżyjesz i nie masz w zwyczaju robienia wyjątków "jutro czy pojutrze ;) " W innej sytuacji musisz brać tabletki. Niektórzy nawet proponują stosowanie 2 metod antykoncepcji naraz. Zapobieganie ciąży jest napradę b. ważne w czasie kuracji izotretynoiną.

HIMMMMM --> racja. Z tym ze niektorzy lekarze dermatolodzy prosza jeszcze o wypelnienie formularza przez ginekologa o tym jakie srodki antykoncepcyjne zalecil. Odpowiedzialnosc lekarza polega na tym, ze ma poinformowac pacjenta o koniecznej antykoncepcji - gdzies szerzej o tym czytalam na necie. W sumie to najwazniejsze jest co Ty zrobisz - wazne zebys sie skutecznie zabezpieczala. W ksiazeczce dodawanej do Izoteku omowione sa nawet wszystkie metody antykoncepcji. Ja stosuje wspomniane Syndi 35 a moj chlopak jeszcze prezerwatywe, ale nie wiem czy z gumek nie zrezygnujemy.

Gość tutkisi
A ja znam 100% metode antykoncepcji - abstynencja :D

Gość erekuk
Ano to jest najlepsze :D:D:D:D

Gość hyjbyyh
yhm, wykastrowac sie

Gość wronkaz902
mozecie byc powazni? Wezcie ten izotek wreszcie.

piata dawka Izoteku za mna. Biore 30mg/dzien. Skora mniej sie przetluszcza ale jednak nadal. Pryszczami sypie tak samo (nawet tymi podskornymi gulami ;/). Zaobserwowalam jednak ze luszczy mi sie skora na nosie, policzkach i skroniach a takze nieco wokol ust!! Ciezko nalozyc podklad!!

dla zainteresowanych - swoje zmagania opisuje takze we wlasnym dzienniku na stronie (a wlasciwie forum) www.izotek.pl . Nick mam taki sam jak na Kafe...

Gość tutkisi
Halo, halo! Ja czytam Twoj dziennik zawsze jak jest jakis news :) Kiedy bedziesz na gg? to moze sobie pogadamy troche?

tutkisi slonce moje, w weekend zagadam :D

Gość tutkisi
okey! :D Za 4 dni wizyta u dermy: oby mi przepisała Izo :)

Gość michuplichu
ja tez chce Izotek..............

cos sie obawiam ze jednak nie mamy tej dysmorfobii. Moja mama potwierdza ze teraz naprawde zle wygladam. Jak zauwazylam sa takie rodzaje tradziku ze np. masz na policzkach brodzie, a reszte masz czysta. Czyli ogolnie wygladasz na ladna kobiete/przystojnego faceta ale z tradzikiem. Ja niestety nawet tam gdzie nie mam wiekszych zmian tam mam duzo zaskornikow, rozszerzone pory, nierownosci skory, zaczerwienienia, przebarwienia. Przykladowo porownuje sobie cere do cery mojej siostry, ktora niby nie ma super a jest duza roznica np. miedzy moim nosem a jej - tez niby pryszczy nie ma tam, ale ja mam inna skore po prostu. Skore zmieniona, inna niz u zdrowej osoby. Kiedy na przyklad broda obrasta gulami ktore odstaja jak u czarownicy, a okolice ust obsypuja mniejsze lub wieksze czerwone plamy to tez kiepsko to wyglada i jednak wolalabym miec zasypane policzki a reszte w miare czysta. Poza tym jest tez istotna rzecz - tradzik pozostawia blizny. Dlatego tak panikujemy jak widzimy kolejna krostke. Osoba walczaca 10 lat z tradzikiem bywa usiana takimi bliznami... Wiec kazda kolejna potrafi dobic...

Gość kalejdoskop
N_M hm no to rzeczywiście... ale to już domena lekarza... lekarze powinni pomóc. wiem że na pewno pomagaja antybiotyki i tabletki antykoncepcyjne...

kalejdoskop --> w tej chwili zaczelam leczenie Izotekiem jako najsilniejszym preparatem na tradzik. Do tego Syndi 35, gdyz po pierwsze przy moim wysokim androstendionie mam zalecona, po drugie - konieczna podczas stosowania leku jest antykoncepcja pozdrawiam :)

Gość ktokolwiekrefr
ktokolwiek widział ktokolwiek wie, jak trąd dziala na ludzka psychike......

Gość dziewczyny dodaję otuchy
ja jestem już 2 lata po kuracji i jest dobrze, wkońcu cieszę się życiem ;) niema nawrotu i nie będzie ;) pozdrawiam i trzymam kciuki za waszą walkę z tym cholerstwem!!!

Gość kalejdoskop
N_M a no to na pewno będzie ok... nie wiem czy padło to pytanie ale czy wykryli ci jakieś problemy hormonalne? bo coś pisałaś o wysokim poziomie andro...

Gość tutkisi
Ja mam akurat hormony w porzo, więc nie ma sensu żebym sie faszerowała pigułami. Za to Izo to ostatnia decha ratunku

Gość Nieszczęśliwaaa...
heh witam wszystkich ... mam 24 lata ale trądzik zabrał mi 10 ... i nadal zabiera :( czasem lepiej czasem gorzej ale nigdy idealnie od tych 10 lat nie było ... stosowałam wiele ... ziółka, antybioty, maście , kremiki no i Roa ... nic ale to nic nie poprawiło stanu mej cery a Roa to w ogóle katastrofa była ... po latach leczenia antybiotami było mi wiecznie niedobrze gdyż organizm już nie wytrzymywał tego ... a jeszcze potem dostałam Roa które to wywołało u mnie wszystko tylko nie poprawę ... dostałam uczulenia jakiegoś które po pół roku mi zaczęło znikać dopiero heh teraz powiem tak ... nie biorę antybiotów, krostki mam :( nie tak dużo ale pojawiają się nadal nowe tyle że moim większym problemem jest skóra która jest zniszczona tymi kremikami i maściami heh mam zaczerwienione policzki i przesuszoną ogólnie cerę :( moja nowa dermatolog przepisała mi vitamine PP , venescin, clartine, wcześniej miałam jeszcze brać diphergan a zew to mam rozex , locoid lipocream oraz po umyciu buzi http://www.apteka-centrum.pl/effaclar-mycia-twarzy-p-894.html?manufacturers_id=48 poleciła mi spryskuję ją http://www.apteka-centrum.pl/roche-posay-woda-termalna-p-900.html?manufacturers_id=48 a potem daje krem http://www.apteka-centrum.pl/toleriane-krem-kojAcy-lekka-konsystencja-p-923.html?manufacturers_id=48 potem jeśli wychodze nakładam podkład http://www.apteka-centrum.pl/toleriane-teint-podkLad-korygujAcy-p-2289.html?manufacturers_id=48 na noc stosuje tamto co zapisała mi dermatolog ... ale jak na razie rewelacji nie ma :( cóż ... widać umrę taka brzydka natomiast jeśli chodzi o sprawy uczuciowe to powiem Wam że heh ktoś się we mnie zakochał ... WE MNIE w takiej brzydkiej Istocie ... po długim okresie jego starań zdecydowałam się być z nim ... nigdy nie rozmawiałam z nim jednak jak źle mi że mam taką buzię ... jak mnie dotyka po niej i mówi że jestem śliczna to ... od razu chce mi się płakać :( :( :( nie wiem ile jeszcze wytrzymam ... heh ale mam jeszcze prócz niegi kilku kolegów którym o dziwo!!! też się podobam i nie wstydzą się ze mną pokazać na dworze :( co mnie niesamowicie dziwi :( i to powiem Wam że pomimo tego że widzieli mnie bez makijażu z tymi czerwonymi polikami a pomimo to się mnie nie przestraszyli ... nie rozumiem tego zupełnie ... dzięki nim jest mi chwilami lepiej i zapominam o tym jaka jestem brzydka ale w takie dni ... kiedy jestem sama w domu cały czas o tym myślę i patrzę w lustro ... pozdrawiam Was i życzę wiary