Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy może wiecie

Gdzie można tanio kupić płyn do soczewek?

Polecane posty

Gość czy może wiecie

Bo optycy mają strasznie drogie...

Gość czy może wiecie
No bez przesady,aż tak to nie chcę :O

Gość czy może wiecie
Myślałam o allegro,ale trochę się boję....Wiadomo co mi tam wleją...

Przeciez sól fizjologiczna, taka w ampulkach, do zastrzyxków, jest o wiele lepsza, niz te oficjalne chemikalia do soczewek?! Kazdy lekarz( szczególnie ten, który nosi soczewki ;-) ) potwierdzi ci to.

Gość ja kupuje na allegro
szkla a plyny najczesciej w vision express sa rozne tansze i drozsze. w ogole to jest chamstwo co w polsce sie dzieje. w stanach plyny sa np o polowe tansze

Gość czy może wiecie
Na serio ta sól jest bezpieczna>nigdy o tym nie słyszałam.Możecie opisać co to w ogóle jest i jak to obsługiwać,ile kosztuje itp?Nie szczypie w oczy??

ja używałem przez 2 tygodnie soli fizjologicznej bo w mieścinie gdzie byłem na wakacjach nie było optyka a ja zapomniałem płynu 😠 a w aptece powiedzieli ,że nie mogą tego sprowadzić i w zastępstwie dali mi sól fizjologiczną , nic się nie działo 🖐️ ale tak to używam płynu

Obslugiwac jak kazdy inny plyn do soczewek, jest bezpieczna, skoro ja sie w zastrzykach wstrzykuje :-) zawartoscia skladników i soli odpowiada plynom ustrojowym, stad ta nazwa: fizjologiczna, a ile w Polsce dokladnie kosztuje, nie wiem, ale na pewno tania jak woda :-) pytaj w aptece.

Gość allegro ...
Na allegro sprzedaja normalne sklepy ... ba nawet salony optyczne ... ... nie wiem czego sie bac ;/ paragon dostaniesz ...

Litrowej butelki akurat bym nie kupowala, bo otwarta staje sie nieswieza, lepiej mniejsze flaszeczki, 100 ml, czy ampulki plastikowe, 10 ml, idealne.

Gość a propo allegoro
macie jakiegos swojego ulubionego sprzedawce?? bo ja ostatnio kupowalam kilka razy u kogos tam szkla i jedne byly z chinskimi literami i tak ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy to nie przypadkiem podroby bo wydaje mi sie ze gorzej w nich widze. tzn tak jakby mi zaparowywaly, wiecie o co kaman...

Gość czy może wiecie
Ale czy bezpieczna dla oka skoro to sól?Nie oślepnę aby? :) To by było dobre,bo nie dość,że oszczędność,to jeszcze mogłabym kupować na miejscu,bo w mojej mieścinie optyk nie ma płynów i muszę jeździc dalej

Gość bez pseudo
NA ALLEGRO!!! polecam ag-olivia - sprawdzony sprzedawca od kilku miesiecy u niej kupuje i wszystko jest ok plyn opti free oryginalnie zapakowany za 710 ml ok 46 zl + koszt przesylki

Gość bez pseudo
soczewki zawsze zamawiam u soczewki22 zawsze oryginalne baush&lomb na allegro ok 70 zl u optyka 140

Gość karola. 22
ja nosze 2 tygodniowe johnsona i juz nie wiem czy sa takie super, wczesniej przez wiele lat ciba vision.

Gość aaaallllleee
a co sadzicie z tymi chinskimi znakami?to moga byc podroby??

Chinskie sa zawsze podrobami :-O Nie, jeszcze nikt od tej soli nie oslepl, ani go w oczy nie szczypala :-)

Gość czy może wiecie
To ja ją sobie kupię.Ale super że się o tym dowiedziałam,akurat kasa mi się kończy,a muszę kupić.Wielkie dzięki za info :)

Ja moge nosic tylko Freshlooki i zamawiam je ja allegro u Panow o nikach Oczko czy Soczewkowo i nie narzekam bo zamawiam od kilku lat i nie osleplam plyny tez u nich kupuje i jestem zadowolona bo wczesniej zalatwiala mi je znajoma optyczka i placilam o wiele wiecej niz obecnie:)

Gość freshlook to jaka firma

nana c gadasz jak potluczona. sol lepsza niz plyny? kto ci tak powiedział? ja po tym swinstwie miaalm zapalenie oko mialam jak burak czerwone:/ okulistka mnie wysmiala jaksie dowiedzia,ze w soli trzymam.w ogole proponuje w wodzie trzymac zwyklej bedzie najtaniej

Gość jak wlozysz do wody to
szklo zmieni kształt;) kiedys robilam rozne eksperymenty na szklach. oczywiscie na tych ktore juz byly do wymiany.

lady glutter, ja nosze okulary, a te wiadomosci mam od innych, noszacych soczewki, takze od lekarzy. Watpie, ze sa oni "potluczeni".

A czy ta wysmiewajaca okulistka w swoim gabinecie sprzedaz tych plynów tak calkiem przypadkiem nie proponuje? ;-)

ta jasne. jak slyszysz ploty to nie powtarzaj ich bo jeszcze komus krzywde zrobisz a autorce nie polecam soli fizjologicznej

Wiesz, to nie ploty, mam przyjaciólke lekarke, nieraz widzialam ja w akcji z ta sola- nie oslepla do dzis :-P

przy okazji skumaj to ze sol owszem trzyma wilgoc ale nie ma dzialania antybakteryjnego.pozatym nosisz bryle to sie nie wypowiadaj.

Kobieto, a jakie ty bakterie wlasciwie zabic tym plynem chcesz :-O