Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalila

mężczyzna zodiakalny rak - jaki jest?

Polecane posty

Gość do do kymco
brawo! taki własnie jest rak, a już myślałam, ze to tylko ja sie mylę tak myśląc o tym panu, podsumowałes nieźle mojego męża. Podpisuję się pod tym rękami i nogami!!!!!

Ja jestem Bykiem, dlatego jak sie z moim Rakiem kłócimy to wióry lecą, jesteśmy bardzo namiętni i mamy temperamenty. Mój Rak, jest naprawde bardzo wierny, ale też zamknięty w sobie, musi kogoś bardzo dobrze poznać żeby sie przed nim otworzyć. Ma niewielu bliskich przyjaciół, ale jesli ich ma to na całe zycie. Z jego wad, to jest złośliwy i raczej nieśmiały, co stara sie zatuszować nadmuchana pewnością siebie, co wypada jak cwaniactwo:) Bardzo ceni sobie porządek (a ja jestem bałaganiarą), poza tym świetnie gotuje i to lubi:D (ja nieznoszę) W łóżku jest na wszystko otwarty, lubi dominować, za to w życiu oddaje mi pałeczkę i to ja rządzę:D Nasze charakterystyki mogą się różnić, bo oprócz znaku zodiaku bardzo istotna jest grupa krwi.

Gość asdfghjklk
fakt mężczyzna Rak nie nadaje się do życia w rodzinie natomiast kobieta Rak to idealna żona - wierna, kochająca dom, rodzinne życie itd. Niestety to jeden ze znaków w których kobieta zbiera zalety a facet wady. Idealny facet to Waga. Idealnie wyważa czas pomiędzy rodziną a obowiązkami i sobą.

Gość ja mam raka za chłopaka
sama jestem wodnikiem. jak go nie znałam dobrze to wydawał mi się inealny. idealny zwłaszcza na męża. no i dalej tak mi się wydaje tyle, że strasznie i często mnie wkurwia. kłócimy się o byle pierdoły. on jest bardzo uparty i ja też. więć mogę powiedzieć, że rak jest; - uparty - pracowity i ambitny - troche romantyczny - wierny (teraz nie mam pewnosci czy jest mi wierny, ale przedemna mial dziewczyne i wiem ze jej nie zdradzal choc mial niezle okazje ku temu) - bardzo sie przywiazuje - strasznie ciezko zdobyc jego zaufanie - lubi jak sie chce przebywac z jego rodziną. jest tez bardzo rodzinny - lubi byc dusza towarzystwa i ogolnie lubi imprezowac - ciagle chce cos robic, nie moze ani chwili usiedziec spokojnie na dupie

Gość a ten blizniak
o ktorym ktos pisal ze podobny do raka to tak moze byc bo czasem ma sie cechy znakow ktore sa najblizsze naszemu czyli dla raka beda to bliznieta i zdaje sie lew chyba

acha. no i rak jest straszliwie ale to straszliwie upierdliwy. az czasami nie daje sie tego wytrzymac. a jak ktos mu zalezie za skore to zapamietuje sobie to na zawsze. mam kolezanke spod raka i jest ona rowniez bardzo uparta. ale tez wierna, uczynna, wierzy ze wszyscy ludzie sa dobrzy, zawsze wychodzi od zalozenia ze ktos jest dobry a nie zly. nigdy nkogo o nic zlego nie podejrzewa.

Gość dorzuce tez cos
romantyczny, troskliwy, mocno sie angazuje, jak pokocha to na amen ale potem jest zazdrosny, zaborczy, stosuje szantaze emocjonalne, chce zeby druga osoba zrezygnowala z wielu rzeczy dla niego, dla wspolnego spedzania czasu, topi smutki w alkoholu, jest mady ale leniwy jak diabli, balaganiarz, niesmialy, zamkniety w sobie, ale wsrod zaufanych osob sie otwiera, raczje domator, a jak imprezy to wsrod znanych mu ludzi-oczywiscie z procentami. jak mi sie cos przypomni to napisze

Gość lalila
no właśnie...ta kłótliwość raka...i jeszcze ironia, do tego prowokator... ja też nie lepsza, stąd czasem wióry lecą:-) ale, gdy jest dobrze...to...to jest jak w raju... i wtedy uwielbiam tego raka, ten jego charakterek:-)

tez pasuje niemalze idealnie do mojego raka!; "Mój Rak, jest naprawde bardzo wierny, ale też zamknięty w sobie, musi kogoś bardzo dobrze poznać żeby sie przed nim otworzyć. Ma niewielu bliskich przyjaciół, ale jesli ich ma to na całe zycie. Z jego wad, to jest złośliwy i raczej nieśmiały, co stara sie zatuszować nadmuchana pewnością siebie, co wypada jak cwaniactwo" tyle, ze moj nie jest złośliwy a nerwowy.

Gość dorzuce tez cos
upierdliwy tez jest i jak sie cos zrobi nie tak albo powie to zapamieta to na bardzo dlugo i wypomni kiedys nie raz (a sam nie jest lepszy). dodam jeszcze ze jest wierny i walczy o zwiazek jesli kocha, jest sklonny do poswecen

Gość dorzuce tez cos
o tak nerwowy! choleryk okropny

o tak, jest ironiczny, sarkastyczny, cyniczny i prowokuje ale nie mogę miec o to do niego pretensji, bo jestem taka sama chociaz on to kontroluje, ja lubię niespodziewanie wybuchać

moj domatorem nie jest wcale, a imprezy lubi bardzo.

Gość rachu_ciachu
Raki są wierne? Stek bzdór! Mój ojciec jest zodiakalnym rakiem i wierzcie mi, on nie wie co to wiernośc. Rozwiódł się z moją mamą, gdy ja miałam 4 lata, bo zrobił dziecko drugiej.(najwidoczniej ta druga dobrze lody robiła). Z drugą ma dwoje dzieci i podobno w międzyczasie brał się za trzecią. Jest po 50-tce a upierdliwy jak stado baranów. Mężczyznę "raka" nie polecam.

Gość lalila
widać rak to znak dla koneserów trudnych charakterów... piszcie, piszcie, dobrze się czyta...:-)

Ja powiem tak mój mąż jest zodiakalnym rakiem i to co zaobserwowałam przez 6 lat to tak: na pewno jest BARDZO wierny, raczej spokojny, domator, kochający porządek,wrażliwy, odpowiedzialny, uczuciowy, zamknięty w sobie, ma bardzo mało przyjaciół a wręcz jednego albo max dwóch ale to tak na całe życie, z tą ciapowatością to sie zgodzę ale tak w granicach, nie do przesady,na pewno pracowity, zazdrosny,no i boski w łóżku!!! to tyle :D

Przeciez nie mozna za całe zło tego świata oskarżać znaku zodiaku. bardzo zależy od charakteru i osobowości danej osoby, a znak zodiaku daje tylko ogolny zarys. Mam trzy koleżanki, które są spod mojego znaku zodiaku - Byka, jedna urodziła sie tego samego dnia co ja, druga dzień wcześniej, a trzecia dwa dni później. Mamy tylko kilka cech wspólnych, taki zarys, ale całkiem się od siebie różnimy. Mamy rózne hierarchie wartości, inne osobowości, różne prorytety. Bardzo czesto charakter jest determinowany przez grupę krwi.

Gość lalila
candywoman, oczywiście masz rację. jednak jakiś taki ogólny zarys raczka, pana raczka, to jest to, czego tu szukam...porównując wszystko do mojego cholernie trudnego kochanka:-)

Gość DAJ_DAJ_DAJ
Jestem spod Raka, ale nie jestem taka

Gość col-ya
plusy: bardzo wierny, pro-rodzinny, lubi porządek, esteta, lew salonowy, zabawny, niezły w łóżku minusy: książę fochów, skoncentrowany na sobie, czasem nieśmiały, zaborczy, upierdliwy, z deficytem uwagi, często dupa wołowa

Gość ella_k
Rak to jedyny znak zodiaku ,który zdaradza zawsze i robi to w ten sposób,że mało kto o tym wie.Niewierność jest wpisana w jego życie.

Gość inz
Jestem zodiakalnym rakiem. Z tą niewiernością, bym polemizował. Osobiście nie wierze w horoskopy, ale parę cech się zgadza. Życzliwy dla każdego, ale jak ktoś mnie skrzywdzi to nie wybaczam i pamiętam na b. długo oraz moja nieśmiałość do nowo poznanych osób :/ . Imprezki raz na miesiąc :P chyba, że dziewczyna ma ochotę. Ale nie przepadam za tłumami, wole kameralnie we dwoje nad jeziorem czy gdzieś w plener miło spędzić czas. Co do zdrad, to do tej pory zawsze byłem wierny jednej kobiecie. Ale nie ukrywam lubię jak kobieta okazuje mi zainteresowanie, podbudowuje mnie to :) . Czy jestem życiowym nieudacznikiem? Kończę polibudę w tym roku, pracuje w zawodzie, generalnie na życie zawodowe nie narzekam. To fakt uparty jestem, lecz jak dziewczyna ma racje (i o tym wiem) to idę na ustępstwa. Lubię swoje cechy, ale nad paroma ciągle musze pracować :) Pozdrawiam gorąco.

Gość silent warrior
proponuję naprawdę zaznajomić się dokładnie z całą ekliptyką potencjalnego partnera jeśli chcecie wiedzieć, w horoskopie ważne są planet takie jak Mars czy Jowisz, istotny ascendent i apekty do ascendentu i między planetami, polaryzacje znaków, malefiki, u kobiet Księżyc i Wenus a także Jowisz, który znamionuje ojca delikwentki oraz Mars, jako planeta oczekiwań wobec kandydata na męża, znacie się czy się nie znacie?:) jestem zodiakalnym rakiem, ukończyłem biotechnogię, mam ascedent z Lillith w skorpionie i Marsa na acendencie, wenus w baranie i księżyc w koziorożcu, z istotnych planet Jowisza w Wadze, liczba urodzenia 11, poza tym nie wierzę w astrologię ani numerologię rozwalam na swojej drodze wszystkie przeszkody, a także motocykle (już 2:), nie jest moim przyjacielem skorpion, bo to cwaniaczek i pozer i nie pierze skarpet:), panny mnie męczą a ryby wkurzają, raki omijam z daleka, bo są nie do życia i wynikają z tego kłótnie, najlepiej żyje mi się z wodnikami, a jeśli chodzi o podróże i wspólnotę zainteresowań to wybieram strzelców, moja dziewczyna jest lwicą i doskonale radzimy sobie w łóżku i poza nim, pytania?:)

Gość natallkaaaa
col-ya plusy: bardzo wierny, pro-rodzinny, lubi porządek, esteta, lew salonowy, zabawny, niezły w łóżku minusy: książę fochów, skoncentrowany na sobie, czasem nieśmiały, zaborczy, upierdliwy, z deficytem uwagi, często d**a wołowa DOKLADNIE Z TYM SIE ZGODZE....

Gość dwedw
mój brat jest rakiem- to obibok nic nie potrafi jedyne co robi to ogląda tv, zadowala się nieróbstwem, nie ma wyższych celów. za to kolega raczek uwielbiam go :D zawsze wesoły, szarmancki ideał faceta (zaraz po moim) nie wierz w znaki. to gówno a nie prawda

Gość idolka rakow i skorpionow
jest cudowny i choc wiem, ze nigdy z nim nie bede a znamy sie wieki to jest najafajnieszy na swiecie:)

Gość ja jestem rakiem ...
Ja jestem rakiem i wiem że rak jest złożony lecz też każdy rak jest inny jest wiele takich samych podobnych zalet i wad zależy to jakie miał rak życie czy było w nim więcej szczęścia czy goryczy. prawdę mówiąc ja jestem upierdliwy tylko na początku gdy chcę się upewnić co do swojej połówki a potem jestem normalnym facetem, a jeszcze jedno im bardziej cierpi rak od swojej połówki tym bardziej zamyka się w sobie i wątpi w siebie więc proszę was nie róbcie tego nam. no i jeszcze jedno :) nie pozwólcie rakowi by jego serce stało się głazem ponieważ stanie się łowcą wilkiem na kobiety :)

Gość Pan R.
Witam wszystkich rozmówców! Ja też jestem panem raczkiem i muszę stwierdzić, że jest tu wiele nieścisłości.A mam na mysli że mężczyzna rak to dupa wołowa obibok i takie tam epipety którę tu usłyszałem. Raki faktycznie są bardzo różne. Mam paru znajomych spod tego znaku i każdy jest inny i ja także. Jeden to faktycznie wódke chlał inny ciągle zdradzał, jeszcze inny faktycznie upierdliwy. Prawdą jest to że rak jest taki jakie miał zycie, jakimi ludżmi się otaczał, jak został wychowany. To zreszta mozna powiedzieć o wielu ludziach spod różnych znaków. Oczywiście raki sa na pewno romantyczne, mają wiele talentów, są rodzinni, chadzaja własnymi ścieżkami itd itd. Nie można generalizować. Mówicie że dupy wołowe. To nie prawda, jak trzeba to w mordę przyłożę i spokój mi tu bedzie!.Wiele w życiu raka zależy od nabytego doświadczenia.Jeżeli jest bogate i przemyslane tym bardziej jest wstanie zrozumieć o co w życiu chodzi i staje się naprawdę wartościowym człowiekiem i dobrym partnerem. Ja potrafię dużo naprawić, zrobić itd itd, nie raz faktycznie cechy kobiece, ale nie sądzicie to jest dzisiaj w cenie?? Każda kobieta by dzisiaj chciała by jej mąż jej ugotował, posprzatał, uprał, naprawił np. żelazko, pobawił sie z dziećmi, a ona by tylko siedziała przy lusterku i malowała usteczka. Ludzie ochłonijcie! Ludzie są różni bez względu na znak zodiaku! A czy dwoje ludzi do siebie pasuje to już sprawa bardziej indywidualna polegająca na dopasowaniu pewnych cech i oczekiwań zyciowych. Jeżeli ktoś ma inne oczekiwania od partnera to choc by chciał chleba nie upiecze i basta!

Gość Pan RAK
Jestem zodiakalnym Rakiem i bardzo wiele z opisanych tu przez przedmówców cech dokładnie określa także mnie. To, co mnie charakteryzuje: - ambicja (niestety często mój zapał kończy się na niczym, zaczynam i nie kończę); - charakterek - trudno się ze mną dogadać, trudno mnie rozszyfrować; - intuicja, wyczucie, takt, prowadzę swoje gierki mające na celu osiągnięcie czegoś - dla osób z zewnątrz moje strategiczne plany są często nie do rozszyfrowania; - mam zmienne humorki, fochy; - kapryśny, krytyczny, ironiczny; - oczytany, zorientowany na bieżąco; - lubię być w centrum uwagi, trochę egoista skupiający uwagę na sobie; - trochę kombinator; - jeśli komuś uda się zdobyć moje zaufanie, to dla takich osób jestem w stanie zrobić naprawdę wiele.