Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciasteczko6

Zagubiona tabletka nr 1 - i co teraz?

Polecane posty

Gość ciasteczko6

No i jestem w kropce. Miałam wziąć pierwszą tabletkę (po 7-dmio dniowej przerwie) w piątek, 18 kwietnia. A że byłam wtedy w samochodzie to mi gdzieś wypadła, więć przyjęłam inną. Ale .... teraz do mnie dotarlo, że mam tylko 20 tabletek. I co teraz? Opuścić jedną w "bezpiecznym" drugim tygodniu brania (żeby brać 21 dni), czy brac 20 i 21 już nie? i po 20 dniach zrobić 7-dmio dniową prezrwę? A co z zabezpieczeniem? Czy przegrzebać samochód w poszukiwaniu tabletki :). Powiedzcie.

Gość jestes durna jak but

Gość taka jakas see
po 20-tu tabsach zrob 7 dniowa przerwe

Nawet nie próbuj jej opuszczać!Nie wolno brać mniejszej ilości niż znajduje się w opakowaniu,jeśli nie chcesz zajść w ciążę.Najlepiej znajdź tę,która wypadła,a jeśli to niemożliwe,kup nowe opakowanie i z niego przyjmij tę brakującą.Zostanie Ci znowu 20 tabletek,dlatego to opakowanie powinnaś już traktować jako awaryjne.Pozdrawiam serdecznie:)

Nawet nie próbuj jej opuszczać!Nie wolno brać mniejszej ilości niż znajduje się w opakowaniu,jeśli nie chcesz zajść w ciążę.Najlepiej znajdź tę,która wypadła,a jeśli to niemożliwe,kup nowe opakowanie i z niego przyjmij tę brakującą.Zostanie Ci znowu 20 tabletek,dlatego to opakowanie powinnaś już traktować jako awaryjne.Pozdrawiam serdecznie:)

Gość Nastolatka___
po 2o dniach robisz przerwe i nic złego się nie stanie, poprostu przyspieszysz sobie okres o jeden dzień :)

Tupti, nie histeryzuj. Po 17. tabletce można odpuścić i nic się nie dzieje. Autorko, będziesz miała po prostu cykl o 1 dzień krótszy. Weź 20, zrób standardową przerwę (tylko pamiętaj, że nowe opakowanie wypadnie Ci dzień wcześniej) i dalej stosuj tabletki normalnie.