Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do zdajacych prawko

Do zdajacych prawko

Polecane posty

Gość inninis
to może napisze swoj punkt widzenia na 3 egzaminach ktore udalo mi sie przezyc zauwazylam ze wszystkie osoby oblane na placu zostały całkiem słusznie w tym ja (o tym pisalam wczesniej) jakies 7 z trzech grup 10 osobowych pojechalo na miasto i z tych co wrociły 2 zdaly 3 uwazaly ze nie zdaly ale z wlasnej winy a 2 czuly sie poszkodowane, nieraz jak slysze ze oblewaja za glupoty to sie zastanawiam co dla kogo jest głupotą . Np na placu gdzie trezba zrobic łuk bez zatrzymywania a ktoś sie zatrzyma i pieprzy ze go oblali za głupotę - takie są zasady egzaminu i tyle

Gość to trzeba zmienic te zasady
bo sa idiotyczne. luk ma wyobrazac wjazd na jakis parking i wyjazd z niego czy na jakikolwiek obiekt w ktorym trzeba sie zatrzymac a jednoczesnie nie poobijac wszystkiego dokola (co maja chyba wyobrazac te linie). ale zasada ze sie nie mozna zatrzymywac jest iditoyczna, bo jesli ja bedac kierowca bede chciala sie zaparkowac gdzies, a nie bede pewna, ze sie od razu tam zmieszcze to albo tego nie zrobie, albo nawet sobie wyhamuje, ale na pewno nie bede wjezdzala tam bez zatrzymywania sie:O ja rozumiem ze sie na luku oblewa za wyjechanie na linie badz dotkniecie pacholka, ale ludzie oblewaja za to, ze wjezdzajac do tylnej koperty nacisneli na chwile hamulec:O przeicez powinni miec mozliwosc podjechania jeszcze do tylu. to ostroznosc, a nie brak umiejetnosci:O!

Gość inninis
a czy ja mówię że zasady są dobre wg mnie są do dupy, ale takie są ... i póki co nie ma wyjscia tylko trzeba się przystosować, po to za kursy buli się tyle kasy żeby nauczyli jak trzeba

Gość apteczka
ja zdawalam 3 razy- ale prawda taka ze zalezy na kogo trafisz i badzo wazne jest kto cie przygotowywal. tak naprawde to do zdania prawa jazdy jestem gotowa dopiero teraz- gdy od 2 mc mam wlasny samochod i sama siadlam za kolko bez swiadomosci ze ktos moze go na czas zatrzymac.

ja również uważam ze troszkę te przepisy są pokopane jeśli chodzi o zdawanie na prawko mnie tez instruktor nie do uczył przez pierwsze 6 h jeździłam po parkingu w kółko do przodu do tyłu hamowałam później zawiózł mnie na jakieś boczne ulice i tam kazał jechać później wziął mnie na trasę szybszego ruchu i 90km/h musiałam śmigać hehe pamiętam tam wyprzedziłam malucha hehe a przez resztę godzin zamiast uczyć mnie parkować to pokazał jak sie to robi i jeździł sobie po kolegach ai z nimi gadał a ja siedziałam w aucie jak nie wiem co do tego cały czas za miasto kazał mi jeździć czyli jechałam cały czas prosto przed egzaminem wykupiłam sobie dodatkowych 10 h i dostałam świetnego instruktora Mariusza i muszę powiedzieć ze to co Wojtek spierdolił w 30 h Mariusz naprawił w 10 naprawdę świetny instruktor i gdyby nie on to pewnie tez bym nie zdała bo nie wiedziałabym jak sie robi połowę rzeczy a wracając do przepisów to my kursanci mamy 30h na naukę jazdy a ludzie maja prawko po 10 20 lat i co na parkingu przed marketem nie mogą sobie poradzić chore a co do parkowania przed parkowaniem możesz sie zatrzymać ba nawet musisz i ruszasz z 1 bo inaczej nie zaparkujesz i jedna zasada wszystko rób powoli nie śpiesz się bo to nie pomaga no i przy łuku nie patrzy sie w lusterko tylko trzeba sie wychylić do tyłu bardzo ważne !!!!