Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lina_Malina22

Co ja mam brać na te zaparcia??? Umieram po prostu!

Polecane posty

Mogę brać Duphalac? W syropie? Niektóre kobiety piszą że lekarz im go polecił a na ulotce pisze że w ciąży w razie najwyższej konieczności... A mi nic nie pomaga, już 3 dzień nie byłam w łazience i po prostu mnie rozrywa!!!

Gość ja ci polecam
ja ci polecam wziąśc czopek jak juz jest tak powaznie ale nie zaczesto pic wiecej wody jesc jabłka kefir maslanke jogurty śliwki suszone winogrona dieta lekko strawna

Gość takie zycie
ja wczoraj najadlam sie suszonych jablek - uwielbiam! :-) dzisiaj rano myslalam, ze mi tylek rozerwie :-O :-P wiec polecam!

Gość a na dzień dobry
odstana z nocy woda przegotowana z łyżeczką miodu :) to pomaga :) całą ciążę nie wiedziałam co to zaparcie, choc przed ciążą byłam rzadkim gościem w ubikacji:o

Gość nie wolno pić zielonej herbaty
w ciąży ani tuż przed planowanym zajściem w ciążę zielona herbata moze powodować u płodu rozszczepienie kręgosłupa

A czy normalne jest to, że ja "robię" tak po trochę, malutko? I ten stolec nie jest suchy tylko mokry a jednak nie mogę się załatwić...

Witaj! radze zrobic immunochemie na TSH oraz fT4 i fT3. Kobiety, ktore maja problem z zaparciami czesto, choc niezawsze maja niedoczynnosc tarczycy (spadek fT4, wzrost TSH). Lekarz rodzinny na pewno zleci Ci to badanie, tak wiec idz do niego po skierowanie :)

Gość do nie wolno....
oszalałaś? skąd masz takie informacje?

nie wolno pić zielonej herbaty w ciąży ani tuż przed planowanym zajściem w ciążę zielona herbata moze powodować u płodu rozszczepienie kręgosłupa --> nie zgadzam sie! zielona herbata to naturalny antyoksydant, ktory usuwa z naszego organizmu wolne rodniki i reaktywne formy tlenu. Powinnismy pic jak najwiecej tej herbaty, nie ma przeciwwskazań jeśli chodzi o ciążę... ah ci ludzie..nie radzcie, gdy racji nie macie.

nie czytalam co pisza kolezanki wyzej ale powiem Ci, ze mi pomagaly: otreby, sliwki suszone, woda z rana z cytryna i miodkiem, ciemne pieczywo, ale tez nie zawsze, a 3 dni to jeszcze nie tragedia, moja kolezanka w ciazy przez 10dni nie byla czasem w WC :o a wiesz moze to glupie, ale kawa z mlekiem mi pomaga tez

Ja nie jestem w ciąży ale problem zaparć znam od dłuzszego czasu. U mnie nieraz pomaga kompot z suszonych śliwek (jak na wigiolię) ale czasem nawet to nie pomaga, siemie lnianę lube i dodaję często do musli ale to też nieraz nic nie daje, Activie jadłam przez dłuższy czas...nie widziałam rezultatów. I wstyd się przyznać ale nieraz w łazienkę \"odwiedzam\" co 5-6 dzień. Nie chce \"bawić\" się w Xenny itp bo nie tędy droga już naprawdę nie wiem co myśleć o mojej przemianie materii... :-(

ja polecam siemie lniane nie pazone same ziarna dwie lyzeczki wieczorem i rano, popic woda. a ja jestem teraz w 26tc i nie mam zaparc, ale jem duzo owocow: jablka arbuz cytrusy truskawki. ale mysle ze jablka najbardizej mi sie przyczyniaja przed ciaza mialam ogromne problemy z zaparciami. lekarze nie wiedzieli czemu a w ciazy jak zaczelam 3 razy wiecej owocow jesc to zaparcia minely]pozdrawiam

a otreby to tylko spowalnialy wszystko u mnie, nie wiem czemu, i wywalalo mi jeszcze bardziej brzuch, ja osobiscie nie polecam. najlepszesa owoce :) i wszystko co ma duuuzo blonnika

Gość kasikkkkkkkkkkk
a tak na szybko nie wolisz sobie zrobic domowej lewatywy?? nie smiejcie sie, to naprawde przynosi ulge .. a jogurty mozesz jest swoja droga

Gość kasikkkkkkkkkkk
kupujesz w aptece gruszke do lewatywy i specjalny plyn, ale mozna tez samą wodą z dodatkiem soku z cytryny. Poczytaj, bylo gdzies na forum "diety" duzo na temat techniki. Naprawde polecam, ulga jest niesamowita, ale lepiej nie przesadzac i nie robic czesciej jak raz na tydzien

Gość kasikkkkkkkkkkk
na pierwszy raz uczucie jest dziwne, ale naprawde warto :) jak chcesz wiedziec cos wiecej o tym jak to sie robi zeby bylo dobrze, pisz ..