Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

autooorka

naturalne sposoby na łojotok tłusty

Polecane posty

Macie jakieś sprawdzone ziołowe, naturalne kosmetyki, płukanki itp? Zaczęłam używaż Dora szampon dla włosów z tłustym łojotokiem i ampułki takie same, stosował ktoś? A inne kosmetyki , metody? Bardzo proszę o powiedzlenie się sposobami, które wam pomogły.

SEBOREN - wyciąg ziołowy do wcierania w skórę głowy - w aptekach i sklepach zielarskich, kosztuje ok. 10 zł -- mi pomógł

Gość aa ten łojotok
to inaczej jest łojotokowe zapalenie skóry głowy??

do jakastakasobie: nie wiesz oże z jakich ziół konkretnie jest ten wyciąg i po jakim czasie ci pomógł? do aa ten łojotok specjalistka powiedziała mi, że mam łojotok tłusty i zaczopowane cebulki włosów

Gość aa ten łojotok
a jakie masz objawy tego łojotoku????

łupież, ale taki nie kruszący się tylko przylegający do głowy, kilka godzin po umyciu tłuste włosy, włosy osłabione cienkie i wypadające

Gość aa ten łojotok
mam to samo- ale u mnie lekarz stwierdził łojotokowe zapalenie skory głowy.mam tez taki łupiez przylegajacy,ale włsoy mi sie tak szybko nie pzretłuszczaja, tylko włosy wypadaja i boje sie ze nie odrosną, a bardzo wypadaja:( a co Ci lekarz przepisał?

ja nie byłam u lekarza, tylko na takim badaniu skóry głowy i włosa w aptece, zaleciła mi te kosmetyki o których pisałam, a co tobie lekarz zalecił? mi odrastają, ale te nowe też wypadają, to wszystko dlatego, ze cebulki są zaczopowane:(dlatego jak najszybciej trzeba oczyścić skóę głowy

Gość aa ten łojotok
mi zalecił lekarz: tabletki Belissa( ze skrzypem), witamine B6 I płyn do wcierania w skore głowy Alpicort E( dosc drogi bo ponad 70 zł)

Gość aa ten łojotok
dopieo kilka dni stosuje,wiec narazie jescze za wczesnie aby stwierdzic czy pomaga........aha jeszcze zalecił mi szampon z apteki , taki z kotkiem podobno bardzo dobry i skuteczny jest ten szampon

Gość skladniki chemiczne

Ja jestem za naturą i odtąd będę serwować włosom tylko to co naturalne, bo te wszystkie łojotoki to prawdopodobnie sie z chemii biorą...

czytałam, że płukanka z rumianku bardzo dobrze robi na łojotok , od jutra zacznę ją stosować

Gość aa ten łojotok
ale ja nigdy nie stosowałam na włosy za duzo chemi, , zadnych lakierow, pianek itp. tylko szampon i suszarka do włosów

Gość Renata W.
to nic nie da,sprobuj przyjmowac antykoncepcje dla wyrownania hormonow,mi tylko o0na pomogla

Gość aa ten łojotok
a jak robic taka płukankie , moze mi dokładnie napisac, albo podac link ?

do renaty w. nie wierzę, że tylko trucie chemią może być dla mnie ratunkiem 2 saszetki rumianku zaprzyć w litrze wody, parzyć pod przykryciem 20 min, płukać włosy po umyciu min 2 tygodnie

Gość Renata W.
te wszystkie sposoby to pomoga tylko na chwile i zewnetrznie,na dluzsza mete wciaz bedziesz miala problem,przerabialam juz to,po antykoncepcji czuje sie swietnie i zaczelam stosowac ja z powodow takich jak Twoje +pryszcze ,a nie mam juz 18 lat

Gość Lojotoczka
Makarona- ja tez zakupilam te same produkty dora,pomagaja tobie?? mnie podczas mycia wychodzi duzo wlosow,czy to normalne? i nadal sie tluszcza,dzis bylo moje 4 mycie