Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewweekk

testy owulacyjne - kto je stosował

Polecane posty

Gość ewweekk

cześć kobitki, która z was stosowała testy owulacyjne?

Gość kariera
zapraszam na ( www.kobieta.mojeforum.net ) :)

ja je stosowałam przez dwa cykle ale nie pomogły mi zajść w ciążę. Przez cały czas wskazywały u mnie brak owulacji - przez cały cykl, więc pomyślałam że jestem bezpłodna. Więc dałam sobie spokój z testami, a w następnym miesiącu okazało sie że jestem w ciąży. Pozdrawiam

haha ja tez kupilam takie testy na allegro i sie testowalam i tez wykjazywalo ze nie mam dni plodnych zalamana dalam sobie spokuj no i po miesiacy okazalo sie ze jestem w ciazy!!!!!!!!!!!! identyczny przypadek jak wyzej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A mi przez 4 miesiace nie wykazywały i po clo wykazał :) A Wam może nie wykazało, nie wiem jak używałyście, ale większość dziewczyn robi je dwa razy dziennie, rano po 10 i wieczorem około 21. Ja używałam w ten sposób i wieczorem wykazało owulację. Następnego dnia rano już nie :) I zaszłam :) W grę wchodzi tez taka ew jak brak owulacji. W końcu ona może nie wystąpić z różnych powodów. Dlatego testy polecam-ale robić je trzeba 2 razy dziennie :)

U mnie jak staralismy sie o syna testy zawiodly przez 5 miesiecy i robione dwa razy dziennie :D dopiero po odrzuceniu wszelkich wspomagaczy typu testy i pomiary temp obserwacja sluzu itp zaszlam

Bo testy to za mało...Trzeba robić pomiar hormonów... Czasem wychodzą pozytywnie a i tak nie ma owulki bo....sam pik LH to za mało aby była owulka! I trzeba badać przez kilka dni najlepiej od 9dc! O stałej porze i 2 godz wcześniej nic nie pić! Jeżeli była owulka to ok 7 dni po niej masz progesteron równy conajmniej 10ng/ml!!! Nawet zdrowe kobiety mają cykle bezowulacyjne. A o problemach z zajściem w ciążę mówi sie dopiero po roku starań!Czasem zbyt mało progesteronu powoduję że nawet jak dojdzie do zapłodnienia to...dochodzi do wcześnego poronienia i kobieta nawet nie wie,że była w ciąży...ok 50% zapłodnionych jaj ma wady genetyczne i ulega poronieniu...czasem nie dochodzi do implantacji...Stąd najlepsze są testy beta HCG robione wg obliczenia 6-8 dni po owulacji (nie od stosunku) plus 48 godz i potem test z krwi:-)