Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sparaliżowana

strach stres przed wystąpieniem publicznym - co robic?

Polecane posty

Brałam udział w 3 przedstawieniach i u mnie było na odwrut na pierwszym wcale się nie stresowałam miałam na wszystko wywalone na drugim już stres lekki był ale z wyjściem na scenę minął a na trzecim to była masakra stres wziął górę nademną było mi nie dobrze kręciło mi się w głowie (było to na świecie szkoły) przy przygotowaniach do niego miałam przeczucie że stresa będę miała ogromnego powiedziałam to nauczycielce to jedyne co mogła zrobić żeby mi pomóc to podzieliła mój tekst na dwie osoby na mnie i koleżankę i na przedstawieniu nie wyszłam nawet na scenę tylko stałam przy sprzęcie ale to nie wiele dało bo i tak byłam na widoku a i na początku skróciła mi że koleżanka miała więcej a tak miałybyśmy tyle samo tekstu okej nauczyłam się swojej skróconej wersji mniej się tym już przejmowałam nadszedł dzień przedstawienia przychodzę do szkoły próba a jeszcze przed nauczycielka do mnie że jednak mówimy po tyle samo aha kompletnie nie znam tej części co koleżanka miała mówić miałam chyba z pół godziny żeby się do uczyć myślę sobie normalnie super jeszcze na próbie kazała mi mówić wszystko bez kartki a ja do niej że nie znam tej części nauczyłam się tylko tej co początkowo miałam to pozwoliła mi z kartki a na przedstawieniu na stoliku leżała kartka ze scenariuszem więc mogłam ukratkiem podglądać ale i tak jak najpierw był apel to ja na nim nie byłam tylko chodziłam po boisku bo było mi słabo i w między czasie poduczałam się tekstu. Jeszcze w 3 gimnazjum jeździłam na zawody z unihokeja jako 2 bramkarz i na kilka dni przed zawodami jednymi pierwszy się rozchorował i byłam sama była nowa dla mnie to sytuacja zawsze jako rezerwowa czasami zagrałam ale głównie siedziałam a tu nagle muszę sama na wszystkich meczach (grałyśmy 5)to po pierwszym się poryczałam bo stres gorzej niż źle mi szło ale wszyscy się fajnie zachowali ludzie których nie znałam nawet a oni mnie podnieśli mnie na duchu i już się nie stresowałam tak chociaż i tak zajęłyśmy 4 miejsce ale zawsze mogło być ostatnie