Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

arbuzka1

Maść ELOCOM - czy stosowałyście u niemowląt?

Polecane posty

Moja córka ma wysypke na policzkach już 3 mieś i nic jej ie pomaga- wczoraj lekarka zapisała elocom . Wcześniej mam smarować elobaza, potem elocom do tego Fenistil w kropelkach. Mam nadzieje że po tyg stosowania poprawi jej się buzia- chociaż po 1 razie wygląda troche na bardziej czerwoną.

Gość to steryd ktorego nie powinno
stosowaćna buzię, zwłaszcza u tak małych dzieci. Ja o tym nie wiedziałam i postepowałam zgodnie z tym co radził lekarz, czyli 2-3 dni stosowałam a potem przerwa. Poprawa była ale kazda kolejna wysypka była gorsza. Doszło do tego, ze dziecko miało tak zniszczoną skórę, że ponad poł roku zajęło mi doprowadzenie jej do jako takiego stanu, a kolejne miesiące do zupełnego wyleczenia.

a czy 3 dni t nie za krótko? Mi lekarka kazała 7-10 dni Chociaż trochę sie boje bo po dwóch juz dniach ma bardziej czerwoą buzie. Zastanawiam się czy to nie początkowa reakcje- albo czy ten lek po prostu nie złuszcza tych krostek i stąd to zaczerwienienie.

my mielismy elosone czy jakos tak, ale wiem ze to to samo co elocom i nam pomoglo bardzo :) 12 zl kosztowala na recepte

i jeszce jedno.. czy do tego stosowałyśce inne kremy? Chodzi mi o np. elobaza czy przed posmarowaniem buzi elocomem nakładałyście np elobaza czy na sucho elocom?

Gość mama mikusia123
Podbijam:) mój mały ma wysypke na twarzy ,pediatra zapisała elocom, ale trochę sie boje go uzywac

Gość frankaaaa
elocom to sterydy.Na buzi ja bym nie smarowała,ale jak widzisz wiele matek to robi.

przeciez elocom to masc na sterydach ktora jest zapisywana na recepte.co wiecej moja kolezanka stosuje to na luszczyce a strydy maja to do siebie w przypadku luszczycy ze jedno zaleczy to do okola inne wychodza plamy.nie wiem jak to wyglada z uzywaniem u dzieci ale ja bym chyba nie stosowala

Gość podbilam stary temacikk
to kwestia lekarza... ale po kuracji polecam do dbania o skore emolium- emulsje do ciala, physiogel. dobra sprawa to produkty oilatum.

Gość frankaaaa
a ja bym dbała o skóre czymś innym niż strydami.Nawet gdyby to miało trwać 10 razy dłuzej nie smarowałabym.Wiem jak działają,bo sama sporadycznie ich muszę użyć.

Gość przede wszystki trzeba
znaleźć przyczynę wysypki.... mój synek też dostawał Elocom od lekarza na wysypki.... i był skuteczny.... ale dopiero pani w żłobku powiedziała, ze to jej zdaniem uczulenie na czekoladę...odstawiliśmy wszystkie produkty z kakao i cud, wysypki przeszły jak ręką odjął...nie ma to jednak jak wieloletnia praktyka... po co dziecko niepotrzebnie sterydami faszerować!